Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737843 razy)

Offline lastmanstanding

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1200 dnia: 07 Września 2020, 11:01:43 »
Witam,
próbowałem zrobić aktualizację ale jedyne co się udało to update do wersji 1020. Dalej nie chce pójść. Downgrade do wersji 1011 według instrukcji (skasowanie jednego pliku) nie udał się. Czy komuś zakończyło się z sukcesem obniżenie wersji? Mam wersję 17TDT1EU-DA02 (bez Navi).

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #1201 dnia: 07 Września 2020, 11:05:36 »
Aktualizację robiłeś z USB3? Nie zmienił się identyfikator DCU na 17TDT1EU-DA30 ?
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline lastmanstanding

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1202 dnia: 07 Września 2020, 11:14:25 »
Niestety, aktualizacja zatrzymuje się w tym samym momencie co u 2 kolegów, opisujących problem kilkanaście stron wcześniej. Jest też instrukcja jak to oszukać ale do tego potrzebny jest downgrade  :wallbash:

Offline michalbakowski

• Toyot Leżący
  • *
Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1203 dnia: 07 Września 2020, 14:51:50 »
Niestety, aktualizacja zatrzymuje się w tym samym momencie co u 2 kolegów, opisujących problem kilkanaście stron wcześniej. Jest też instrukcja jak to oszukać ale do tego potrzebny jest downgrade  :wallbash:
To macie jeden krok do przodu :) bo startuje wam skrypt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 07 Września 2020, 15:46:42 wysłana przez michalbakowski »

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1204 dnia: 07 Września 2020, 15:36:31 »
Downgrade do wersji 1011 według instrukcji (skasowanie jednego pliku) nie udał się
Szczerze mówiąc nie wiem czy downgrade jest potrzebny, bo aktualizacja z USB3 i tak flashuje całe DCU MAIN. Nawet jak wgrałem 1042 z pliku DA02_Latest.zip to dalej mogłem odpalić USB3, które zatrzymało się na Vup Completed i po "restarcie" auta miałem DCU w wersji 1020 (więc mogłem znowu zrobić update do 1042 bez problemu). Jest też wątek na hiszpańskim forum odnośnie błędu 001 i wszyscy, którzy się wypowiadają mają DCU DA02, więc poczekałbym na jakiś nowszy wyciek plików :D Jak byłem ostatnio w ASO to powiedzieli, że pod koniec września ma być upgrade. Tyle już chyba wytrzymamy, a szkoda uwalić radio albo kombinować z podmianą plików z DA30 i "oszukiwaniem" DCU

Offline lastmanstanding

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1205 dnia: 07 Września 2020, 16:12:47 »
Dziękuję @Enter, masz rację! Zaczekam, po prostu ta aktualizacja "wjechała mi na ambicję"... :-)

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1206 dnia: 10 Września 2020, 20:33:23 »
Staram się regularnie przeglądać wszystkie tematy i nie kojarzę by ktoś miał ten problem, ale może jednak...

Otóż jak podłączam telefon i korzystam z Car Play, przy używaniu Yanosika nie mam głosowych komunikatów. Jedynie co to w tym czasie ścisza Spotify, ale zamiast komunikatu głosowego, na ekranie zegarów pojawia się przekreślony mikrofon / głośnik.

Ktoś ma pomysł jak przekierować głos z telefonu na głośniki samochodu przy korzystaniu z Yanosika?
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1207 dnia: 10 Września 2020, 21:33:42 »
Ustaw w opcjach bluetooth Yanosika: "Odtwarzaj dźwięk przez kanał rozmów".

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1208 dnia: 10 Września 2020, 22:13:52 »
Ustaw w opcjach bluetooth Yanosika: "Odtwarzaj dźwięk przez kanał rozmów".

Ale w ustawieniach bluetooth jak telefon jest przez USB podłączony?
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #1209 dnia: 11 Września 2020, 00:06:26 »
W ustawieniach bluetooth Yanosika nie telefonu :) Po otwarciu aplikacji trzeba wejść w opcje i tam znaleźć właściwą zakładkę.
W tym przypadku nie ma znaczenia, że telefon jest połączony kablem.
« Ostatnia zmiana: 11 Września 2020, 00:08:27 wysłana przez rafalz »

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1210 dnia: 11 Września 2020, 06:41:12 »
Ale w ustawieniach bluetooth jak telefon jest przez USB podłączony?

W Car Play działa dokładnie tak samo. Komunikaty głosowe Yanosika trzeba pościć kanałem bluetooth dla rozmów.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1211 dnia: 13 Września 2020, 22:34:51 »
Spróbowałem dzisiaj aktualizacji. Mam 17TDT1EU-DA02 + NAVI.
Wszystko szło pięknie (USB1 i USB2). Po wgraniu USB2 zaktualizowało mi MCU do 17TMT2EU-FA10. Następnie od koniec USB3 wysypało błąd '008'. Po restarcie (bez wyjmowania pena) to samo.
Wyjąłem pena pomielił, skończył i odpalił stację. Co ciekawe była zaktualizowana do nowej wersji 17TDT1EU-DA30. Odpaliłem jeszcze raz USB3 i skończył z niebieskim polem.
Problem jest taki, że niby wszystko ok, ale nie ma nigdzie trybu AA/CP. Nie usunęło mi również danych personalnych (jak podpięte telefony po bluetooth), ale zmieniło język na angielski.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Zastanawiam sie czy nie powinienem jeszcze raz odpalić USB2, jest tam niby aktualizacja do 17TDT1EU-DA30 i wtedy znowu USB3.
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2020, 22:37:12 wysłana przez D3F »

Offline styczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1212 dnia: 13 Września 2020, 23:02:52 »
Witam, czy mógłby ktoś napisać krótką instrukcję aktualizacji do AA? Próbuję przebić się przez ostatnie 30 stron wątku, ale strasznie to wszystko chaotyczne... Chodzi mi o coś na wzór tego tematu gdzie wszystko zostało dobrze opisane: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,47458.0.html

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1213 dnia: 13 Września 2020, 23:37:20 »
Spróbowałem dzisiaj aktualizacji. Mam 17TDT1EU-DA02 + NAVI.
Wszystko szło pięknie (USB1 i USB2). Po wgraniu USB2 zaktualizowało mi MCU do 17TMT2EU-FA10. Następnie od koniec USB3 wysypało błąd '008'. Po restarcie (bez wyjmowania pena) to samo.
Wyjąłem pena pomielił, skończył i odpalił stację. Co ciekawe była zaktualizowana do nowej wersji 17TDT1EU-DA30. Odpaliłem jeszcze raz USB3 i skończył z niebieskim polem.
Problem jest taki, że niby wszystko ok, ale nie ma nigdzie trybu AA/CP. Nie usunęło mi również danych personalnych (jak podpięte telefony po bluetooth), ale zmieniło język na angielski.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Zastanawiam sie czy nie powinienem jeszcze raz odpalić USB2, jest tam niby aktualizacja do 17TDT1EU-DA30 i wtedy znowu USB3.
Ja po USB1, USB2 i USB3 na koniec zrobiłem jeszcze raz USB1 i dopiero wtedy wszystko zaczęło działać.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline JarosławK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1214 dnia: 14 Września 2020, 03:29:10 »
Witam, czy mógłby ktoś napisać krótką instrukcję aktualizacji do AA? Próbuję przebić się przez ostatnie 30 stron wątku, ale strasznie to wszystko chaotyczne... Chodzi mi o coś na wzór tego tematu gdzie wszystko zostało dobrze opisane: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,47458.0.html
Ja też bym bardzo prosił o szybkie podsumowanie:
zaktualizowałem radio z 1011 na 1042 (bez najmniejszych problemów) i co dalej??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl