Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737646 razy)

Offline chabciu

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1215 dnia: 14 Września 2020, 08:15:53 »
Mówicie Panowie, że chcielibyście mieć aktualizację ale nie chce się Wam czytać. No cóż, jako że ja już mam, to mnie też już się nie chce ;)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1216 dnia: 14 Września 2020, 08:28:48 »
Ja po USB1, USB2 i USB3 na koniec zrobiłem jeszcze raz USB1 i dopiero wtedy wszystko zaczęło działać.

I dokładnie tak trzeba.
Pisałem o tym wcześniej, razem ze zrzutami ekranów.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1217 dnia: 14 Września 2020, 08:33:16 »
Ja po USB1, USB2 i USB3 na koniec zrobiłem jeszcze raz USB1 i dopiero wtedy wszystko zaczęło działać.

I dokładnie tak trzeba.
Pisałem o tym wcześniej, razem ze zrzutami ekranów.
Właśnie, zapomniałem ci podziękować za to. Także Dzięki.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1218 dnia: 14 Września 2020, 08:37:40 »
Właśnie, zapomniałem ci podziękować za to. Także Dzięki.

Bardzo proszę :)

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1219 dnia: 14 Września 2020, 09:41:30 »
Spróbowałem dzisiaj aktualizacji. Mam 17TDT1EU-DA02 + NAVI.
Wszystko szło pięknie (USB1 i USB2). Po wgraniu USB2 zaktualizowało mi MCU do 17TMT2EU-FA10. Następnie od koniec USB3 wysypało błąd '008'. Po restarcie (bez wyjmowania pena) to samo.
Wyjąłem pena pomielił, skończył i odpalił stację. Co ciekawe była zaktualizowana do nowej wersji 17TDT1EU-DA30. Odpaliłem jeszcze raz USB3 i skończył z niebieskim polem.
Problem jest taki, że niby wszystko ok, ale nie ma nigdzie trybu AA/CP. Nie usunęło mi również danych personalnych (jak podpięte telefony po bluetooth), ale zmieniło język na angielski.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Zastanawiam sie czy nie powinienem jeszcze raz odpalić USB2, jest tam niby aktualizacja do 17TDT1EU-DA30 i wtedy znowu USB3.

Sorry zapomnialem napisać, ze oczywiscie USB1 również zrobiłem na koniec. Zrobiło rebuild, a stacja po podlaczeniu do netu zarejestrowala sie automatycznie jako MM19.
Z menu zniknął sklep, doszlo kilka funkcji w ustawieniach, ale AA/CP nie ma.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1220 dnia: 14 Września 2020, 09:49:39 »
Spróbowałem dzisiaj aktualizacji. Mam 17TDT1EU-DA02 + NAVI.
Wszystko szło pięknie (USB1 i USB2). Po wgraniu USB2 zaktualizowało mi MCU do 17TMT2EU-FA10. Następnie od koniec USB3 wysypało błąd '008'. Po restarcie (bez wyjmowania pena) to samo.
Wyjąłem pena pomielił, skończył i odpalił stację. Co ciekawe była zaktualizowana do nowej wersji 17TDT1EU-DA30. Odpaliłem jeszcze raz USB3 i skończył z niebieskim polem.
Problem jest taki, że niby wszystko ok, ale nie ma nigdzie trybu AA/CP. Nie usunęło mi również danych personalnych (jak podpięte telefony po bluetooth), ale zmieniło język na angielski.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Zastanawiam sie czy nie powinienem jeszcze raz odpalić USB2, jest tam niby aktualizacja do 17TDT1EU-DA30 i wtedy znowu USB3.

Sorry zapomnialem napisać, ze oczywiscie USB1 również zrobiłem na koniec. Zrobiło rebuild, a stacja po podlaczeniu do netu zarejestrowala sie automatycznie jako MM19.
Z menu zniknął sklep, doszlo kilka funkcji w ustawieniach, ale AA/CP nie ma.
Może to nie kwestia radia a telefonu lub kabla. Pamiętaj AA i CP pojawia się w menu dopiero jak podepniesz telefon z AA lub iPhone. Dodatkowo musi być to dobry kabel.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1221 dnia: 14 Września 2020, 15:24:39 »
Pytania laika.
1. Gdy uruchamiam mapę i wyznaczam trasę to z lewej strony mam podpowiedzi,a po prawej mapę. Czy można te podpowiedzi schować, aby była sama mapa?
2. Czy w trakcie nawigowania pojawiają się na dole w smartfonie strzałki, który pas mamy zająć. Czy takie podpowiedzi są również w AA?

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #1222 dnia: 14 Września 2020, 16:21:12 »
1) Można.
2) Takie informacje są właśnie na tych powiadomieniach.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1223 dnia: 14 Września 2020, 16:44:21 »
1) Można.

W jaki sposób?

Z innej beczki. Jakich kabelków używacie? Planuję coś dobrego, krótkiego (25 cm). Baseus będzie dobry? Może inny będzie jeszcze lepszy?

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1224 dnia: 14 Września 2020, 16:52:26 »
Jutro będę testował (25 cm) Baseus z allegro. Postaram się dać znać jak to działa. Obecnie mam tej samej firmy magnetica i sprawuje się nieźle (metrowy)
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1225 dnia: 14 Września 2020, 16:55:17 »
1) Można.

W jaki sposób?

Z innej beczki. Jakich kabelków używacie? Planuję coś dobrego, krótkiego (25 cm). Baseus będzie dobry? Może inny będzie jeszcze lepszy?
Ja jak najbardziej polecam baseusa, ale u mnie 25cm się nie sprawdził. Jednak, czasami ten telefon trzeba wziąć do ręki a przy tak krótkim kabelku jest to mega niewygodne. U mnie sprawdza się 100cm nie przeszkadza a jak trzeba wziąć telefon to jest wygodnie. Jedyny moment kiedy muszę go odpiąć to bramki na autostradzie i McD.

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1226 dnia: 14 Września 2020, 19:33:05 »
Witajcie Panie i Panowie

Od soboty jestem posiadaczem rocznej Corolli Sedan i dzięki Wam na starcie zanim jeszcze wyjechałem z placu zapuściłem aktualizację, żeby mieć Android Auto.

Wersja radia bez nawigacji:
- przed instalacją: DCU 17TDT1EU-DA02, Audio 1000
- po aktualizacji: DCU 17TDT1EU-DA30, Audio 1023

Całość zajęła ok 40-50minut i wszystko, łącznie z AndroidAuto śmiga aż miło.

Zastosowany pendrive to ADATA 64GB model C008 - identyczny jak ten: https://allegro.pl/oferta/pendrive-64gb-adata-c008-usb2-0-z-zabezpieczeniem-9567849318

Powodzenia przy wgrywaniu następnym chętnym.
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1227 dnia: 14 Września 2020, 19:43:46 »
1) Można.

W jaki sposób?

Ja jak najbardziej polecam baseusa, ale u mnie 25cm się nie sprawdził. Jednak, czasami ten telefon trzeba wziąć do ręki a przy tak krótkim kabelku jest to mega niewygodne. U mnie sprawdza się 100cm nie przeszkadza a jak trzeba wziąć telefon to jest wygodnie. Jedyny moment kiedy muszę go odpiąć to bramki na autostradzie i McD.

BARDZO cenna uwaga. Faktycznie, czasami trzeba wziąć telefon do ręki, aby np poprawić drogę w navi itp... 25 cm... Zdecydowanie będzie za mało. Szukam dłuższego  :good:

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1228 dnia: 14 Września 2020, 19:59:19 »
Dodatkowo musi być to dobry kabel.

Bzdura do kwadratu AA mi działa na kablu firmy "OK" z MM czyli żadnej "dobrej" firmy + na każdym kablu  z dowolnej ładowarki  telefonu

P.S dziękuje moderacji za fajny zielony status Obserwowany -  czuje sie wyrózniony :;;)

« Ostatnia zmiana: 14 Września 2020, 20:07:40 wysłana przez Amper »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1229 dnia: 14 Września 2020, 20:11:22 »
Mi wszystko działa na kablu 2 m lub 2,5 m (nie znalazłem rachunku, a do samochodu teraz nie zajrzę) z Euro. Także i długość nie ma raczej znaczenia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl