Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737751 razy)

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1245 dnia: 14 Września 2020, 20:58:45 »
to moje subiektywne odczucia. Nic nie staram się udowadniać  na sile. Ale jeśli ma ktoś wersję executiwe to fabryczna Navi jest wymagana wg. mnie

Offline styczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1246 dnia: 14 Września 2020, 20:59:01 »
W końcu mi się udało przebrnąć i AA już jest(na szczęście miałem chyba najprostszą opcję DA02, bez navi). Pytanko do was czy też macie taki problem z reakcją ekranu na dotyk w AA? Aplikacje działają w bez problemu(słychać muzykę, wskazówki głosowe nawigacji, widać ruch pojazdu na mapie nawigacji oraz wskazówki wizualne), ale ekran momentami nie reaguje kompletnie na polecenia. Macie jakiś patent jak sobie z tym radzić?

PS. Tydzień temu miałem okazję jeździć Corollą z fabrycznie zainstalowanym AA i było podobnie...
U mnie jest ok

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Już chyba znalazłem. OnePlus ma błąd od czasu aktualizacji do Androida 10. Jako obejście trzeba wyłączyć w telefonie wygaszacz ekranu.

https://support.google.com/androidauto/thread/16104622?hl=en

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Offline marcin_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1247 dnia: 14 Września 2020, 21:01:54 »
wiem że sie powtarzam jako taksówkarz , fabryczna Navi wg mnie jest bardziej przewidywalna i logiczna niz AA. traffic jest bardziej wiarygodny. Lepiej sie czuje z  Fabryczn a navi. I żeby nie było że jestem hejterem . w momencie zakupu dealer mówił mi ze mam juz  AA w samochodzie. Ale nauczony  Navi w  E16 i jakoscia Navi .....wybrałem Navi Toyoty. Nie jest ona tania ale warta z pkt widzenia mojego. A Widok jansno niebieskiej strzałki Navi na szybie jest piekny i hiptotyzujacy

Po ostatniej aktualizacji navi dałem jeszcze raz jej szansę. Drogę do pracy proponowała mi trasą, którą i tak nie mogłem jechać - już na pierwszym zakręcie kazała skręcić w lewo gdzie dozwolony jest tylko dla MPK...

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1248 dnia: 14 Września 2020, 21:02:03 »
Ale jeśli ma ktoś wersję executiwe to fabryczna Navi jest wymagana wg. mnie

Mam, dlatego uważam, że wiem o czym pisze.

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1249 dnia: 14 Września 2020, 21:02:21 »
to moje subiektywne odczucia. Nic nie staram się udowadniać  na sile. Ale jeśli ma ktoś wersję executiwe to fabryczna Navi jest wymagana wg. mnie
Mam executive - vip i nie mam fabrycznej navi. Nie chciałem.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1250 dnia: 14 Września 2020, 22:07:18 »
Moje dalsze obserwacje dot Android Auto :

- działa powiększanie / pomniejszanie mapy dwoma palcami - w mirrorlink to nie działało u mnie.
- jeżeli mamy pasażera który przy podłączonym AA - chce nam puścić muzykę ze swojego telefonu - zostaje jedna opcja miracast, która analogicznie jak radio działa równocześnie z nawigacją AA

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline lukasz1983

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1251 dnia: 14 Września 2020, 23:49:07 »
witam.
skad sciagnac pliki aktualizacji do CP i AA.
Mam: DCU 17TDT1E-DA01   MCU 17TMT2EU-FA00
Audio: 1042
Nawigacja : 1520
Navdb version : 2020v1

corolla 2019 2.0 executiv + navi + vip + jbl

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1252 dnia: 14 Września 2020, 23:51:13 »

Mam Executive ale świadomie nie brałem fabrycznej navi. Zamiast tego w listopadzie w momencie zakupu dostałem pakiet Connect więc byłem w stanie od momentu odebrania samochodu i podłączenia AA cieszyć się nawigacją.
W poprzedniej Toyocie miałem zestaw TT GO2 z nawigacją i szczerze mówiąc zniechęciła mnie do wejścia w temat raz jeszcze.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1253 dnia: 16 Września 2020, 08:37:42 »
Spróbowałem dzisiaj aktualizacji. Mam 17TDT1EU-DA02 + NAVI.
Wszystko szło pięknie (USB1 i USB2). Po wgraniu USB2 zaktualizowało mi MCU do 17TMT2EU-FA10. Następnie od koniec USB3 wysypało błąd '008'. Po restarcie (bez wyjmowania pena) to samo.
Wyjąłem pena pomielił, skończył i odpalił stację. Co ciekawe była zaktualizowana do nowej wersji 17TDT1EU-DA30. Odpaliłem jeszcze raz USB3 i skończył z niebieskim polem.
Problem jest taki, że niby wszystko ok, ale nie ma nigdzie trybu AA/CP. Nie usunęło mi również danych personalnych (jak podpięte telefony po bluetooth), ale zmieniło język na angielski.
Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Zastanawiam sie czy nie powinienem jeszcze raz odpalić USB2, jest tam niby aktualizacja do 17TDT1EU-DA30 i wtedy znowu USB3.
Ja po USB1, USB2 i USB3 na koniec zrobiłem jeszcze raz USB1 i dopiero wtedy wszystko zaczęło działać.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Sorry zapomnialem napisać, ze oczywiscie USB1 również zrobiłem na koniec. Zrobiło rebuild, a stacja po podlaczeniu do netu zarejestrowala sie automatycznie jako MM19.
Z menu zniknął sklep, doszlo kilka funkcji w ustawieniach, ale AA/CP nie ma.

Dzisiaj jadąc do pracy rozwiązałem problem. Po usunięciu danych osobistych w ustawieniach ogólnych, AA załapało od razu po podłączeniu telefonu. Pojawił się także kafelek AA w menu.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1254 dnia: 16 Września 2020, 09:53:56 »
Tak z ciekawości zapytam - czy w Corolli bez fabrycznej Navi, po aktualizacji udało się komuś sprawdzić czy między zegarami wyświetlają się strzałki w trakcie nawigowania AA?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1255 dnia: 16 Września 2020, 09:57:08 »
Tak z ciekawości zapytam - czy w Corolli bez fabrycznej Navi, po aktualizacji udało się komuś sprawdzić czy między zegarami wyświetlają się strzałki w trakcie nawigowania AA?
Się nie wyświetlają.  :-)
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1256 dnia: 16 Września 2020, 10:15:59 »
Nowe paczki do retrofit są dostępne do pobrania z Toyoty, USB 1 do 3. Wydaje mi się, że mogą być to już finalne wersje, które trafią do dealerów. Na razie wrzucam linki, przyjrzę się ich zawartości dopiero później:

http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Full_upgrade_package_Toyota_USB1.zip
http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Full_upgrade_package_Toyota_USB2.zip
http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Full_upgrade_package_Toyota_USB3_EU.zip

@edit: Pliki są zabezpieczone hasłem. Ktoś ma znajomości w ASO, czy trzeba będzie kombinować? ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2020, 10:18:03 wysłana przez Lupin »
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1257 dnia: 16 Września 2020, 10:21:07 »
Gadali o tym gdzieś na zagranicznych forach. Podobno zawartość jest ta sama, tylko zaszyfrowali.
Pozostaje czekać, aż ktoś zrobi upgrade w ASO.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1258 dnia: 16 Września 2020, 13:06:07 »
Niestety archiwa są zahasłowane. Chyba że znajdzie się ktoś uprzejmy ze znajomością hasła.
Trudno powiedzieć czy są to te same wersje które instalowaliśmy. Bo jeśli tak i są one już na jakiś zasobach użytkowników dostępne to po co je hasłować.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1259 dnia: 16 Września 2020, 13:08:13 »
pliki kwi mają taki sam rozmiar jak w poprzednich archiwach
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl