Właśnie tych pytań by nie było gdyby taka instrukcja się pojawiła, najlepiej w osobnym, podpiętym temacie.
Nie wiem po co kazać komuś przekopywać się przez ponad 30 stron chaotycznych i często sprzecznych informacji. Po to jest forum żeby sobie pomagać i ułatwiać życie. Dlatego wolę koledze zaoszczędzić czasu skoro już sam go zmarnowałem.
Po pierwsze, to nikt nie sporządzi instrukcji i nie przypnie wątku, bo nie weźmie za to odpowiedzialności. Mówimy tu u grzebaniu w samochodzie na gwarancji, każdy robi to na własną odpowiedzialność i przeczytanie tego z czym inni się borykali jest konieczne, żeby uniknąć w kółko tych samych pytań.
Po drugie, linki już nie działają, więc nie ma co przypiąć, są tylko źródła u tych, którzy ściągnęli kiedy było.
Po trzecie, nie rozumiem kompletnie takiego życzeniowego podejścia - komuś się nie chce przeglądać wątku bo jest chaotyczny, to ja powinienem to zrobić za tą osobę i sporządzić do tego instrukcję :D bo przecież mamy sobie pomagać...
Żeby nie było widzę to tak, wątek o aktualizacji żył 3 tygodnie temu - jak ktoś wtedy aktualizował - błędy pojawiały się na bieżąco, radziliśmy sobie wspólnie. Po 3 tygodniach ktoś odnajduje wątek, linki już nie działają, to:
a) szuka, czyta, odnajduje linki, robi aktualizację
b) robi to co powyżej, przygotowuje instrukcję dla reszty tych co jeszcze nie dotarli do wątku
Ja jako osoba która aktualizację zrobiła, mogę pomóc (i chętnie to zrobię) jeśli ktoś się zatnie, ma konkretne pytanie a ja wiem jak sobie z tym poradziłem. Nigdy w życiu nie poświęcę kolejnych kilku godzin po tym, jak spędziłem prawie 3 dni w aucie, bo mi nie chciało zadziałać i przez chwilę myślałem że uwaliłem system. Po prostu mi się już nie chce. A wybacz, teksty w stylu, w Rav4 to są pomocni albo przecież tyle postów, jak tu się odnaleźć, w ogóle mnie nie motywują. Kiedy aktualizowalem, znalazłem przynajmniej 5-6 postów kompletnych, z instrukcją, na forum w 3 różnych językach. Tylko je po prostu przeczytałem od deski do deski.
Teraz dzięki poświęconemu czasu i energii (wspólnie z innymi którzy mieli problemy) mam satysfakcję, bo działa. Dlatego jak ktoś przychodzi o roszczeniowo woła o podsumowanie czegoś co już jest tu spisane, to sorry, trzeba poszukać
Pozdrawiam wszystkich, którym się udało i wszystkich społeczników którzy robią instrukcje dla reszty!
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka