Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737765 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1395 dnia: 28 Września 2020, 14:21:31 »
Trzeba, bo nie wszyscy używają słuchawki z 10 i wyżej.

Kolega wyraźnie napisał, "dla tych co nie mają"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1396 dnia: 28 Września 2020, 14:56:23 »
Może faktycznie nie zrozumiałem wypowiedzi kolegi.

W każdym razie mi chodziło o to, że Android Auto jest już oficjalnie w Polsce dostępny i wspierany przez Google (tyle, że dopiero na Androidzie 10). I, że tam, na Androidzie 10, nie trzeba nic doinstalowywać.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1397 dnia: 28 Września 2020, 15:01:28 »
Czyli żeby mieć bezpowodzowo AA trzeba zakupić dongla? Którego polecacie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1398 dnia: 28 Września 2020, 15:09:05 »
Chyba nie istnieje jeszcze takie coś. Na razie jest zbiórka na taki projekt na Kickstarterze czy podobnym serwisie.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1399 dnia: 28 Września 2020, 15:13:19 »
Gdzieś mi się przewinęło że jakiś użytkownik chwalił coś takiego za okolo 600 zł. Może pomyliłem coś

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1400 dnia: 28 Września 2020, 15:18:12 »
Nie pomyliłeś, bodajże w dziale mirror link rav4? Coś było w temacie zakup na Alli i działa.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gex

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1401 dnia: 28 Września 2020, 16:52:07 »
Toyota Romanowski Kraków, jestem umówiony na aktualizację na środę. Koszt 300 zł, przewidywany czas realizacji 2-4h :O

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1402 dnia: 28 Września 2020, 21:06:57 »
Nie pomyliłeś, bodajże w dziale mirror link rav4? Coś było w temacie zakup na Alli i działa.
Czekajcie, bo za dużo namotacie.

1. Są adaptery do bezprzewodowego połączenia, ale jedynie Apple Carplay. One działają ze zaktualizowanym oprogramowaniem Toyoty, choć użytkownicy narzekają na wyraźnie dłuższy czas podłączenia.

2. Adaptery Android Auto na Aliexpress są dedykowane systemom audio opartym na Androidzie - np. radia 2din z Aliexpress (aby działały, na systemie audio trzeba zainstalować odpowiednią appkę). Na systemie Toyoty NIE BĘDĄ działać (on jest oparty na autorskim sofcie Toyoty, więc nie da się zainstalować aplikacji Androida).

3. Jak pisałem parę postów wyżej, jest prowadzony projekt stworzenia adaptera bezprzewodowego do Android Auto, są niby działające prototypy oraz jest prowadzona zbiórka online w celu komercjalizacji i uruchomienia produkcji konsumenckiej wersji tego urządzenia.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1403 dnia: 28 Września 2020, 21:49:46 »
2. Adaptery Android Auto na Aliexpress są dedykowane systemom audio opartym na Androidzie - np. radia 2din z Aliexpress (aby działały, na systemie audio trzeba zainstalować odpowiednią appkę). Na systemie Toyoty NIE BĘDĄ działać (on jest oparty na autorskim sofcie Toyoty, więc nie da się zainstalować aplikacji Androida).

prototyp jak najbardziej działa, kolega fenio, który chyba jako jedyny testuje  w Polsce to rozwiązania wrzucił nawet filmik:

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,49552.msg684128.html#msg684128 - wiele informacji jest w tym wątku

Autor rozwiązania ma wiele lat doświadczenia w temacie Android Auto

Polecam wszystkim rozwiązanie - https://www.indiegogo.com/projects/aawireless/x/24609649#/
na stronie projektu też jest filmik i tam też toyota :)

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Hibek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1404 dnia: 29 Września 2020, 13:56:06 »
Czy ktokolwiek oprócz 1 kolegi miał już jakiś telefon z ASO i umówił się na aktualizację ?

Witam
Wiedząc że aktualizacja do Android Auto jest już dostępna sam zadzwoniłem i umówiłem się w jednym ze śląskich ASO.

Cała procedura trwała 1,5h, koszt 300zł.
AA działa u mnie bezproblemowo w połączeniu z Galaxy S10 (Corolla HB Hybryda 1,8 bez Navi).
Informacje o aktualizacji odnotowane zostały w systemie, serwis ma świadomość o samodzielnych aktualizacjach (nie straszę, stwierdzam fakt).

Teraz to ma sens, nie trzeba się tyle naklikać jak przy wcześniej stosowanej nawigacji Sygic na Mirrorlinku. Jednocześnie po aktualizacji zniknęła możliwość podłączenia się po mirrorlink (przynajmniej ja jej nie widzę).
« Ostatnia zmiana: 29 Września 2020, 14:05:44 wysłana przez Hibek »
Corolla 2019 1,8 Hybryda HB, Comfort + Tech

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #1405 dnia: 29 Września 2020, 14:01:14 »
Czy ktokolwiek oprócz 1 kolegi miał już jakiś telefon z ASO i umówił się na aktualizację ?

Witam
Wiedząc że aktualizacja do Android Auto jest już dostępna sam zadzwoniłem i umówiłem się w jednym ze śląskich ASO.

Cała procedura trwała 1,5h, koszt 300zł.
AA działa u mnie bezproblemowo w połączeniu z Galaxy S10 (Corolla HB Hybryda 1,8 bez Navi).
Informacje o aktualizacji odnotowane zostały w systemie, serwis ma świadomość o samodzielnych aktualizacjach (nie straszę, stwierdzam fakt).

Teraz to ma sens, nie trzeba się tyle naklikać jak przy wcześniej stosowanej nawigacji Sygic na Mirrorlinku. Jednocześnie po aktualizacji zniknęła możliwość podłączenia się po mirrorlink (przynajmniej ja jej nie widzę).
Przypisujesz do mnie nie mój cytat...
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Hibek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1406 dnia: 29 Września 2020, 14:03:58 »
Rzeczywiście, przepraszam za pomyłkę.
Corolla 2019 1,8 Hybryda HB, Comfort + Tech

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1407 dnia: 29 Września 2020, 14:08:06 »
Przeczytałem trzynaście stron warunków gwarancji. Nigdzie nie znalazłem informacji o utracie gwarancji przy samodzielnym (poza ASO) wgrywaniu oryginalnego oprogramowania. Nie mogę też podciągnąć tej sytuacji pod żaden wymieniony warunek wcześniejszego wygaśnięcia gwarancji. I też nie straszę.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline gogolec

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 AWD
« Odpowiedź #1408 dnia: 29 Września 2020, 14:15:29 »
Witam.
jestem tu nowy (także jako nowy posiadacz Corolli), dzisiaj jestem umówiony na wgranie AA do mojej Corolki.
Serwis żąda 500 pln ale może się uda jeszcze coś utargować.
Mam wersję bez navi.
Corolla XII 2019 Hybrid, RAV 4 2021 AWD Hybrid

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1409 dnia: 29 Września 2020, 14:25:25 »
Witam.
jestem tu nowy (także jako nowy posiadacz Corolli), dzisiaj jestem umówiony na wgranie AA do mojej Corolki.
Serwis żąda 500 pln ale może się uda jeszcze coś utargować.
Mam wersję bez navi.
Zmien serwis. 500zl za wlozenie jednego pendrive do gniazda usb i poczekanie 20 minit to zdzierstwo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl