Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737620 razy)

Offline gogolec

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 AWD
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1440 dnia: 02 Października 2020, 13:27:34 »
jak już pisałem wcześniej we wtorek 29.09 byłem w poznańskim serwisie Toyota Ukleja na umówionej aktualizacji Crololla 2019 bez navi (chyba jako pierwszy lub jeden z pierwszych klientów do aktualizacji). Wszystko udało się ogarnąć w około godzinkę. AA działa poprawnie. Niestety koszt jest zróżnicowany i to przyznali mi nawet rację w serwisie od 300,00 w górę.
Ode mnie zażądali 500,00. Chciałem mieć tu i teraz więc przystałem na taką cenę.
Prawdopodobnie cena będzie malała wraz z wprawą serwisantów i ilością chętnych.
Corolla XII 2019 Hybrid, RAV 4 2021 AWD Hybrid

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1441 dnia: 02 Października 2020, 13:45:08 »
jak już pisałem wcześniej we wtorek 29.09 byłem w poznańskim serwisie Toyota Ukleja na umówionej aktualizacji Crololla 2019 bez navi (chyba jako pierwszy lub jeden z pierwszych klientów do aktualizacji). Wszystko udało się ogarnąć w około godzinkę. AA działa poprawnie. Niestety koszt jest zróżnicowany i to przyznali mi nawet rację w serwisie od 300,00 w górę.
Ode mnie zażądali 500,00. Chciałem mieć tu i teraz więc przystałem na taką cenę.
Prawdopodobnie cena będzie malała wraz z wprawą serwisantów i ilością chętnych.
Cena całkiem rozsądna.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1442 dnia: 02 Października 2020, 13:56:47 »
Rozsądna cena? Za co , za włożenie pendriva...
Każda szanująca się firma powinna robić to w gratisie, w ramach akcji serwisowej, żeby nie tracić przyszłych potencjalnych klientów.
Cała ta sprawa pozostawia niesmak i odciska się  głębokim cieniem na TMP.
A serwisom w to graj- kasa praktycznie za nic

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1443 dnia: 02 Października 2020, 14:15:02 »
Rozsądna cena? Za co , za włożenie pendriva...
Każda szanująca się firma powinna robić to w gratisie, w ramach akcji serwisowej, żeby nie tracić przyszłych potencjalnych klientów.
Cała ta sprawa pozostawia niesmak i odciska się  głębokim cieniem na TMP.
A serwisom w to graj- kasa praktycznie za nic
Zawsze lepiej, jak to serwis skicha Ci system infotaiment niż Ty ;)

Nie rozumiem też oburzenia co do ceny. Przecież mogłeś dopłacić przy kupnie samochodu do AA. Wbrew pozorom w większości przypadków Android był płatny i dalej jest. Dopiero od 4 kwartału ubiegłego roku wszedł jako standard.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1444 dnia: 02 Października 2020, 14:17:23 »
A mnie Pan zapisał na akcje serwisową za free. Pewnie nie pojadę bo już mam ale pytałem i powiedział że aktualizacja jest za darmo. Chyba że jeszcze czegoś nie wiedzą.

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1445 dnia: 02 Października 2020, 17:03:00 »
Dostałem odpowiedź z TMP - aktualizacja jest płatna. Skoro TMP, Dealer i ASo twierdzą, że trzeba płacić - to mi nic innego nie zostaje :).

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #1446 dnia: 02 Października 2020, 18:37:57 »
Panowie. Mam prośbę. Jeżeli macie kogoś znajomego w serwisie Toyoty to moglibyście się zapytać o co chodzi z tymi strzałkami nawigacji na ekranie deski z zegarami. Bo to chyba nie jest tak że ci co mają fabryczną Navi to je mają a ci co nie to nie mają. Czytając forum trudno znaleźć tu jakąś zależność.
Z tego co pamiętam to o strzałkach na ekranie deski z zegarami pisał ktoś kto ma RAV4, a nie Corollę.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1447 dnia: 02 Października 2020, 19:47:52 »
Pytanie do tych co robili aktualizację w serwisie .Jaki numer ma audio w radiu bez nawigacji

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1448 dnia: 02 Października 2020, 21:39:03 »
Panowie. Mam prośbę. Jeżeli macie kogoś znajomego w serwisie Toyoty to moglibyście się zapytać o co chodzi z tymi strzałkami nawigacji na ekranie deski z zegarami. Bo to chyba nie jest tak że ci co mają fabryczną Navi to je mają a ci co nie to nie mają. Czytając forum trudno znaleźć tu jakąś zależność.
Z tego co pamiętam to o strzałkach na ekranie deski z zegarami pisał ktoś kto ma RAV4, a nie Corollę.
Ja o tym pisałem i jest to w Corolli i tylko w AA Google Maps, w ACP już tego nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1449 dnia: 02 Października 2020, 22:50:09 »
Ja tego nie mam .Bez navi i JBL

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1450 dnia: 03 Października 2020, 06:13:25 »
Ja o tym pisałem i jest to w Corolli i tylko w AA Google Maps, w ACP już tego nie ma.

Ja też mam AA i tego nie mam. Mam jednak starszy telefon gdzie nie ma fabrycznie AA. W tych nowszych typu s20 już jest. Może to od tego zależy. No chyba że od jednostki radia. Ja mam z marca 2019

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1451 dnia: 03 Października 2020, 08:06:01 »

Ja też mam AA i tego nie mam. Mam jednak starszy telefon gdzie nie ma fabrycznie AA. W tych nowszych typu s20 już jest. Może to od tego zależy. No chyba że od jednostki radia. Ja mam z marca 2019
Chyba też nie. Mam Samsunga Note9 który na Androidzie 10 ma wbudowane Android Auto i też tego nie mam. Radio Denso.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1452 dnia: 03 Października 2020, 08:55:47 »
Póki co Strzałki nawigacji na ekranie deski oraz na HUD są tylko z fabryczną Navi. Być może AA i CP w przyszłości zintegruje to z software auta, w co mocno wątpię

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1453 dnia: 03 Października 2020, 15:36:29 »
Corolla TS z pierwszej połowy '2019. Radio bez JBL + fabryczna nawigacja. Stary telefon z Android 6. W AA strzałki nawigacji pomiędzy zegarami są :) Szkoda tylko, że z HUD'em tego nie zintegrowali...

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1454 dnia: 03 Października 2020, 15:44:33 »
Corolla TS z pierwszej połowy '2019. Radio bez JBL + fabryczna nawigacja. Stary telefon z Android 6. W AA strzałki nawigacji pomiędzy zegarami są :) Szkoda tylko, że z HUD'em tego nie zintegrowali...
U mnie jest dokładnie tak samo. Mam wrażenie ze im ta integracja z zegarami wyszła nie chcący lub przez pomyłkę :) więc na integracje z HUD nie liczę.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl