Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1560 dnia: 10 Października 2020, 18:32:59 »
Zimą na tym samym telefonie i też już A9.0 działało OK. Zepsuło się po ktorejś aktualizacji Google. Temat szeroko omawiany na wielu forach. Nie da się tego samemu naprawić, ewentualnie można cofnąć aktualizacje Google- wtedy działa.
Może w Androidzie 10 już działa.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1561 dnia: 10 Października 2020, 18:56:13 »
Może w Androidzie 10 już działa.
Zgadza się :good: u mnie na 10 jest OK :-)

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #1562 dnia: 10 Października 2020, 20:47:37 »
Ja mam s20 ultra i Android 10.
Z polskim nie daje rady

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1563 dnia: 10 Października 2020, 22:53:28 »
Porównajcie wersje Google
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #1564 dnia: 10 Października 2020, 23:11:41 »
U mnie 11.31.9.21 arm64 z 6 października 2020

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1565 dnia: 13 Października 2020, 20:50:15 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich :) otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).
Natomiast mam problem się połączyć - tel. to Huawei P-Smart (teoretycznie apka się na niego ściągnęła, działa i wszystko w niej funkcjonuje na telefonie).
Ale po podłączeniu kablem do samochodu nic się nie dzieje... nie miałem nigdy AA i sam nie wiem, czy to wina telefonu (mam chyba z automatu ustawione na "ładowanie" podczas podłączania kabla USB) czy czegoś nie umiem zrobić....

Z góry będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
Jarek

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1566 dnia: 13 Października 2020, 21:07:43 »
Witam,

Mam pytanie do wszystkich :) otóż serwis dokonał mi dzisiaj aktualizacji oprogramowania (posiadam Toyotę Corollę Sedan z 2019).
Natomiast mam problem się połączyć - tel. to Huawei P-Smart (teoretycznie apka się na niego ściągnęła, działa i wszystko w niej funkcjonuje na telefonie).
Ale po podłączeniu kablem do samochodu nic się nie dzieje... nie miałem nigdy AA i sam nie wiem, czy to wina telefonu (mam chyba z automatu ustawione na "ładowanie" podczas podłączania kabla USB) czy czegoś nie umiem zrobić....

Z góry będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
Jarek
Spróbuj po podłączeniu telefonu wejść w menu "tabletu" i kliknąć Android Auto. Za pierwszym razem trzeba tak zrobić, później już po samym podłączeniu pod usb samo się będzie włączać.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1567 dnia: 13 Października 2020, 21:11:22 »
Spróbuj po podłączeniu telefonu wejść w menu "tabletu" i kliknąć Android Auto. Za pierwszym razem trzeba tak zrobić, później już po samym podłączeniu pod usb samo się będzie włączać.

Może wyjdę na idiotę, ale "wejść w menu "tabletu" - może rozwinąć o co chodzi? Chodzi Ci o menu samochodu?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1568 dnia: 13 Października 2020, 21:14:10 »

Może wyjdę na idiotę, ale "wejść w menu "tabletu" - może rozwinąć o co chodzi? Chodzi Ci o menu samochodu?
Tak, tam na środku deski rozdzielczej, po prawej od kierownicy :cool:.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1569 dnia: 13 Października 2020, 21:18:18 »
Cześć,

Czy macie jakiś sposób aby po podłączeniu kablem usb podczas startu Android Auto włączał się automatycznie GPS?

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1570 dnia: 13 Października 2020, 21:19:59 »

Po lewej stronie ekranu stacji w samochodzie masz przycisk Menu, powinien pojawić się kafelek 'Android Auto'.
Jeżeli się nie pojawi to wejdź w apkę AA na telefonie i kliknij '+połącz z samochodem' i powinien uruchomić się konfigurator.

Jeśli nadal Ci się to nie uda to spróbuj usunąć dane użytkownika w stacji, szczególnie jeżeli nie wyczyściło Ci jej po updacie w serwisie.

Cześć,

Czy macie jakiś sposób aby po podłączeniu kablem usb podczas startu Android Auto włączał się automatycznie GPS?
A nie prościej mieć po prostu włączony cały czas?

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1571 dnia: 13 Października 2020, 21:20:57 »

Tak, tam na środku deski rozdzielczej, po prawej od kierownicy :cool:.

Ha! i tutaj Cię mam! :) ale gdzie to znajdę? w głównej zakładce widzę "telefon" - ale to ustawienia, "radio", "Informacje" "Konfiguracja" - nie ma żadnej aplikacji AA...
Jak wchodzę w źródła - tam gdzie wybiera się AM, FM, BT, Mirror - to te źródła mam dostępne (+nieaktywny na szaro przycisk USB, AUX).

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1572 dnia: 13 Października 2020, 21:22:21 »

Po lewej stronie ekranu stacji w samochodzie masz przycisk Menu, powinien pojawić się kafelek 'Android Auto'.
Jeżeli się nie pojawi to wejdź w apkę AA na telefonie i kliknij '+połącz z samochodem' i powinien uruchomić się konfigurator.

Jeśli nadal Ci się to nie uda to spróbuj usunąć dane użytkownika w stacji, szczególnie jeżeli nie wyczyściło Ci jej po updacie w serwisie.

Cześć,

A nie prościej mieć po prostu włączony cały czas?

Ok - to już konkretna porada ! - jak przestanie lać na zewnątrz idę oblukać :)

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1573 dnia: 13 Października 2020, 21:24:08 »
Jeśli nie pomogą te porady, to może być też wina kabla.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline jarekjoker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1574 dnia: 13 Października 2020, 21:30:21 »
Jeśli nie pomogą te porady, to może być też wina kabla.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Próbowałem na oryginalnym z ładowarki - może być za "słaby"?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl