Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737671 razy)

Offline Broodzio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1620 dnia: 26 Października 2020, 17:35:23 »
Panowie, czy komuś udało się zaktualizować soft 1020 do nowszej wersji w autoryzowanym serwisie. W Warszawie wciąż nie można się umówić na aktualizację.

Ja dzisiaj odebrałem auto z AA i CP  :-) Jakieś dwa tygodnie temu podjechałem na umówione wgranie retrofita. Oczywiście serwis miał standardowe pliki więc instalacja nawet nie ruszyła. Oddali auto, przeprosili i powiedzieli, że skontaktują się z centralą. Dostałem informację, że do dwóch tygodni się odezwą. Faktycznie w czwartek zadzwonili z ASO z informacją, żeby podjechać dzisiaj i że rezerwują sobie dwa dni na wgranie softu bo mogą wystąpić problemy i może będzie konieczność kontaktu z centralą. Ale zadzwonili już koło południa, że soft jest wgrany i można odbierać auto.

DCU przed: 17TDT1EU-DA02, po: DA30
Audio przed: 1020, po: 1075

Opłata standardowa, 300 zł.
Corolla TNGA 1.6 Sedan

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1621 dnia: 26 Października 2020, 18:11:05 »
Te same wersje mam u siebie. Czas: około 50 minut. Koszt: 0 zł. 300 stówy w kieszeni na dwa zbiorniki paliwa, albo na kwiaty i kosmetyki dla żony  <taniec>

Offline Broodzio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1622 dnia: 26 Października 2020, 18:45:19 »
@norbert_p sam naprawiłeś uwaloną instalację? Jak Ci się to udało? Możesz to opisać?
Corolla TNGA 1.6 Sedan

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1623 dnia: 27 Października 2020, 14:49:37 »
U mnie nic się nie uwaliło. Pobrałem pliki z forum, rozpakowałem, wgrałem na bardzo szybkiego pendrive'a, włożyłem do auta, potwierdziłem aktualizację i tyle. Potem czekanie i wsio. Może pendrive'y macie słabe czyli wolne? Stacja w aucie nie nadąża ściągać danych i się uwala...

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1624 dnia: 27 Października 2020, 16:18:14 »
U mnie nic się nie uwaliło. Pobrałem pliki z forum, rozpakowałem, wgrałem na bardzo szybkiego pendrive'a, włożyłem do auta, potwierdziłem aktualizację i tyle. Potem czekanie i wsio. Może pendrive'y macie słabe czyli wolne? Stacja w aucie nie nadąża ściągać danych i się uwala...
Bardzo mało prawdopodobne, ja miałem całkiem dobry pen z USB 3.0. Poza tym pobieranie i weryfikacja nowego obrazu następuje przed krokiem na którym wywala error, więc powinien wywalić błąd już na weryfikacji danych. Czy przypadkiem USB w desce to nie jest USB 2.0?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1625 dnia: 27 Października 2020, 16:20:45 »
Bardzo mało prawdopodobne, ja miałem całkiem dobry pen z USB 3.0. Poza tym pobieranie i weryfikacja nowego obrazu następuje przed krokiem na którym wywala error, więc powinien wywalić błąd już na weryfikacji danych. Czy przypadkiem USB w desce to nie jest USB 2.0?
Mi tez wydawało się ze mam całkiem dobry pendrive jednak każda próba była niepowodzeniem. Dopiero kupno nowych dobrych pendrive poskutkowało tym ze cała aktualizacja przeszła bezproblemowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline M.J.L.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1626 dnia: 27 Października 2020, 16:29:06 »
Mi tez wydawało się ze mam całkiem dobry pendrive jednak każda próba była niepowodzeniem. Dopiero kupno nowych dobrych pendrive poskutkowało tym ze cała aktualizacja przeszła bezproblemowo.

Pendrive albo czyta albo nie czyta. Nie róbcie magicznej więzi ;-)
Ja na jakimś reklamowym, nie za szybkim pendraku robiłem i poszło wszystko jak trzeba. Do tego ma on 16G. Potem jeszcze uaktualnienie wersji audio jak koledzy polecali i jest oki.
Problem gdzieś indziej leży.
Corolla TS 2.0 Executive

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1627 dnia: 27 Października 2020, 16:58:57 »
A Próbowaliście z włożonym pendrivem przed odpaleniem samochodu I analogicznie odwrotnie?

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1628 dnia: 27 Października 2020, 17:11:49 »

Pendrive albo czyta albo nie czyta. Nie róbcie magicznej więzi ;-)
Ja na jakimś reklamowym, nie za szybkim pendraku robiłem i poszło wszystko jak trzeba. Do tego ma on 16G. Potem jeszcze uaktualnienie wersji audio jak koledzy polecali i jest oki.
Problem gdzieś indziej leży.
Nie robię. Napisałem jak mi się udało rozwiązać problem z aktualizacja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1629 dnia: 30 Października 2020, 16:39:53 »
Ciekawą rzecz znalazłem

https://cardroid.com/

Jak rozumiem - jest to urządzenie, które wykorzystuje protokół Android Auto do wyświetlania pełnoekranowego systemu Android zawartego w urządzeniu - czyli taki fullscreen mirroring przez android auto - ciekawa koncepcja.

link do FAQ na idiegogo

https://www.indiegogo.com/projects/cardroid-car-pc-android-auto-usb-computer-dongle/x/24609649#/faq

oczywiście dyskusyjna jest legalność tego rozwiązania
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2020, 16:42:14 wysłana przez krk_man »
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1630 dnia: 10 Listopada 2020, 18:58:36 »
U mnie niestety aktualizacja nie zakończyła się sukcesem - wywala na USB3, wiesza się w pewnym momencie i nie idzie dalej. Na skutek tego mam w aucie niezwykle oryginalną wersję radia i softu, czyli:

DCU: 17TDT1EU-DA02
MEU: 17TMT2EU-FA10

Audio: 1042
Nawigacja: 1140
Wersja map: 2020 v.1

Dodam, że wgrywałem nowymi penami w wersji 3.0.

Offline Chinob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1631 dnia: 10 Listopada 2020, 19:33:24 »
U mnie problem bylo radio ktore ostatecznie zostalo wymienione....ale temat aa obil mi sie o uszy o.samodzielnej aktualizacji ze wszystko ma swoje numery radia i te pliki. Obym nie instalowal bo bedzie problem. Mowie spoko i tak by nieposzlo zresztą niemialem potrzeby bo mialem aa. I uslyszalem ze te aktualizacje sie robi ale wszystkie wersje pokolei anie masz starsza i odrazu na najnowszą. Tyle wam mogę podpowiedziec co usłyszałem.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1632 dnia: 10 Listopada 2020, 19:39:06 »
Tylko napisz żebyśmy zrozumieli

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #1633 dnia: 11 Listopada 2020, 00:11:06 »
U mnie niestety aktualizacja nie zakończyła się sukcesem - wywala na USB3, wiesza się w pewnym momencie i nie idzie dalej. Na skutek tego mam w aucie niezwykle oryginalną wersję radia i softu, czyli:

DCU: 17TDT1EU-DA02
MEU: 17TMT2EU-FA10

Audio: 1042
Nawigacja: 1140
Wersja map: 2020 v.1

Dodam, że wgrywałem nowymi penami w wersji 3.0.

A jak przeprowadzałeś aktualizację i na jakim etapie się wywala. Jak chcesz żeby pomóc to podziel się troszkę szczegółami ;-)

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1634 dnia: 11 Listopada 2020, 13:44:52 »
Dokonywałem instalacji zgodnie z wytycznymi zawartymi w biuletynie serwisowym. Instalacja z USB1 poszła dobrze, podobnie USB2, gdy przyszło do USB3 to instalacja postępowała do pozycji:
067. DCU State Change 09 -> 00
068. DCU [REPRO] Vup Completed
i na pozycji 068 się zatrzymywała. Nic nie ruszało później.
Po wyciągnięciu USB3 i wyłączeniu silnika radio powracało do stanu poprzedniego, przed instalacją i działa.

Próbowałem tak wielokrotnie.

Chciałem tu na forum wrzucić zdjęcie z instalacji, ale mi się niestety nie udaje ;)

Innymi słowy, zaktualizowało mi MEU do wymaganej wersji, lecz nie zaktualizowało mi DCU, które nadal jest w starej wersji. I .

Gdyby ktoś miał jakieś pomysły i rady, pomóżcie pliz. Obawiam się, że nawet instalacja w ASO okaże się fiaskiem w takiej sytuacji. Nie jadę tam póki co - obawiam się ściemy, że przez własne próby instalacji utraciłem gwarancję na radio, mimo że dokument gwarancyjny milczy na ten temat.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl