Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737612 razy)

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1635 dnia: 11 Listopada 2020, 13:54:16 »
Dokonywałem instalacji zgodnie z wytycznymi zawartymi w biuletynie serwisowym. Instalacja z USB1 poszła dobrze, podobnie USB2, gdy przyszło do USB3 to instalacja postępowała do pozycji:
067. DCU State Change 09 -> 00
068. DCU [REPRO] Vup Completed
i na pozycji 068 się zatrzymywała. Nic nie ruszało później.
Po wyciągnięciu USB3 i wyłączeniu silnika radio powracało do stanu poprzedniego, przed instalacją i działa.

Próbowałem tak wielokrotnie.

Chciałem tu na forum wrzucić zdjęcie z instalacji, ale mi się niestety nie udaje ;)

Innymi słowy, zaktualizowało mi MEU do wymaganej wersji, lecz nie zaktualizowało mi DCU, które nadal jest w starej wersji. I .

Gdyby ktoś miał jakieś pomysły i rady, pomóżcie pliz. Obawiam się, że nawet instalacja w ASO okaże się fiaskiem w takiej sytuacji. Nie jadę tam póki co - obawiam się ściemy, że przez własne próby instalacji utraciłem gwarancję na radio, mimo że dokument gwarancyjny milczy na ten temat.

a USB1 robiłeś raz czy 2 razy? tj. instalacja restart instalacja restart.

Bo u mnie była podobna sytuacja tylko na końcu wyrzucało błąd przez to, że zrobiłem USB1 tylko raz.
Ew. spróbuj z innym pendrivem.

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1636 dnia: 11 Listopada 2020, 13:58:26 »
Zrobiłem dwukrotnie z USB1.

Aktualnie radio nie reaguje w żaden sposób na USB1 i USB2, reaguje wyłącznie na USB3 i zawiesza się na tej pozycji, o której wspomniałem.

Dodam również, że rozpakowywałem z zipów na Macbooku. Nie wiem, czy to ma znaczenie.

Offline AdamF

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1637 dnia: 11 Listopada 2020, 20:18:54 »
Cześć,
czy ktoś może poratować linkiem do USB3_DCU Toyota upgrade_Pana_DTEN, bo ten z forum CHR z dropboxa, 2 razy ściągałem i mam błąd archiwum...

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1638 dnia: 11 Listopada 2020, 21:13:05 »
Napisz na jak długo się to wiesza?
Nie pamiętam już dokładnie jak to było, bo aktualizację sam robiłem kilka dobrych tygodni temu, ale był taki moment gdy wszystko zamarło na około 10 minut i dopiero po tym czasie poszło dalej.
Wrzuć USB3 i zostaw auto na godzinę.

Wysłane z Galaxy S20 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1639 dnia: 11 Listopada 2020, 21:58:53 »
O ile pamiętam, to w dziale rav4 było coś podobnego i trzeba było coś ręcznie wystartować w opcjach stacji chyba.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1640 dnia: 12 Listopada 2020, 11:49:18 »
reaguje wyłącznie na USB3 i zawiesza się na tej pozycji, o której wspomniałem.
Miałem to samo, nieważne ile czekałem to wisiał na Vup Completed. Pomogło dopiero ASO, nikt nic o gwarancji nie wspominał. Niestety nie chcieli powiedzieć co dokładnie zrobili... Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do jakiegoś ASO i przedstawił ogólnie sprawę bez podawania nr VIN.

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1641 dnia: 12 Listopada 2020, 12:00:43 »
O ile pamiętam, to w dziale rav4 było coś podobnego i trzeba było coś ręcznie wystartować w opcjach stacji chyba.

Przeszukałem, nie znalazłem.

Offline Enter

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1642 dnia: 12 Listopada 2020, 13:31:07 »
Nie chodzi Ci przypadkiem o to, że na stacjach DensoTen update nie startuje automatycznie? W Panasonicach uruchamia się od razu po wykryciu pendrive'a.

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1643 dnia: 12 Listopada 2020, 21:36:54 »
Myślałem, że już gorzej nie będzie...

Po kolejnej próbie aktualizacji przez USB3 system nie restartuje się już, lecz za każdym razem uruchamia się w programing mode i po kilkunastu sekundach staje. Obawiam się najgroszego, czyli wymiany części...

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1644 dnia: 12 Listopada 2020, 23:11:58 »
Myślałem, że już gorzej nie będzie...

Po kolejnej próbie aktualizacji przez USB3 system nie restartuje się już, lecz za każdym razem uruchamia się w programing mode i po kilkunastu sekundach staje. Obawiam się najgroszego, czyli wymiany części...
Przykro mi to czytać. Spróbuj jeszcze trybu serwisowego jak wejść i co zrobić masz tu
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,48822.msg673954.html#msg673954
Wyczyść pamięć może coś pomoże, chyba już nie masz nic do stracenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1645 dnia: 13 Listopada 2020, 08:34:07 »
Mam wersję z navi i automatycznymi światłami. Nie mam przycisku INFO na stacji. Po uruchomieniu ekran jest cały czas czarny w trybie "programing mode". Nie mogę wejść do menu serwisowego...

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1646 dnia: 13 Listopada 2020, 08:53:03 »
Przycisk Menu jest odpowiednikiem Info.

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1647 dnia: 13 Listopada 2020, 09:11:23 »
Udało się!!! Boższ...

Dziękuję za wszystkie dobre rady! Szczególnie Panu Qbek i Amper :) Dziękuję...

Oczywiście udało się powrócić do dotychczasowej wersji radia, a nie wgrać CP/AA. Nie spodziewałem się, że będzie mnie to tak cieszyć ;)

Dla zainteresowanych, rozmawiałem dzisiaj z ASO Koszalin. Pan był w szoku, że istniej coś takiego, jak toyota-tech. Zostałem - nie wprost - nazwany piratem, pliki są oczywiście pirackie - i tracę gwarancję na jednostkę. ...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1648 dnia: 13 Listopada 2020, 09:36:00 »
Mozesz podac instrukcje jak przywrociles oryginakby soft?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline sebizna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1649 dnia: 13 Listopada 2020, 10:05:34 »
Zrobiłem reset - chcąc wejść do trybu serwisowego (wciśnięty przycisk MENU + 3 razy przełączenie świateł): po chwili wyświetlił się komunikat na zielonym tle w stylu: Fabric mode, Power Off. Coś takiego.
Po ponownym uruchomieniu silnika stacja uruchomiła się w normalnym trybie (nie z czarnym ekranem z "programing mode", jak dotychczas) - wcięło mi tylko dotychczasową wersję audio (miałem 1042, jest 1020), ale to nie problem, bo mogę sobie ją łatwo wgrać.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl