Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737624 razy)

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1755 dnia: 03 Lutego 2021, 11:17:10 »
Czy ktoś z Was instalował u siebie na smartfonie nawigację Sygic i podłączał przez AA do toyoty? Działa to jakoś? W necie są informacje z grudnia 2020 roku, że jest ona w fazie beta...  W 100% działa google maps i Waze...

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1756 dnia: 03 Lutego 2021, 11:48:20 »
Ja podłączałem. Sygic w wersji mocno okrojonej, bez asystenta pasa, bez możliwości zgłaszania czegokolwiek, bez lektora. Zbyt długo nie wytrzymałem z tą betą i wróciłem do Waze. Może teraz się coś zmieniło.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1757 dnia: 04 Lutego 2021, 20:57:48 »
Czy ktoś z Was instalował u siebie na smartfonie nawigację Sygic i podłączał przez AA do toyoty? Działa to jakoś? W necie są informacje z grudnia 2020 roku, że jest ona w fazie beta...  W 100% działa google maps i Waze...

Tak, używam od tygodnia - jak się zapiszesz jako betatester to masz po opcję aktywacji testowej 30-dniowej licencji.
Generalnie mam mieszane odczucia:
- kiepskie to wyszukiwanie jest i trzeba się naklikać
- można wydać polecenie głosowe "Nawiguj do ....." i AA rozpozna że ostatnio używana nawigacja to Sygic i nawet jakoś tam ten adres się wyświetla ale czasem źle rozpozna (w nawigacji Google zawsze poprawny adres jest. Pewnie problemem jest próba znalezienia nazwy ulicy w lokalnej mapie Sygica podczas gdy Google sobie szuka u siebie w sieci)
- wkurza mnie konieczność dodatkowego kliknięcia w napis pod nazwą znalezionej tracy w celu nawigacji...
- te mapy 3D d...py nie urywają (przynajmniej we Wrocławiu)
- jakieś takie przaśne są te mapy i nawigacja wyświetlana przez Sygica na AA. W iPhone troszkę lepiej jakby wyglądają

Offline scav

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1758 dnia: 05 Lutego 2021, 12:35:04 »
Czy ktoś wie jak spowodować, żeby zgłośnienie/ściszenie dźwięku nie powodowało automatycznego wznowienia zapauzowanego utworu na Spotify uruchomionym na AndroidAuto ? Jeżdżę na AndroidAuto ale czasami uruchomię na komórce jakiegoś podcasta z youtube, jeśli chce podłgłościć na konsoli efekt jest taki, że zapauzowuje youtube i wznawia odtwarzanie utworu na Spotify. Mocno denerwujące.

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1759 dnia: 05 Lutego 2021, 13:08:22 »
Też mnie to irytuje, straszna niedoróbka. Chyba że coś źle robimy. Wygląda na to, że winne jest google.

Offline scav

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1760 dnia: 05 Lutego 2021, 13:33:36 »
Wygląda na to, że winne jest google.

W Fordzie Focusie na Sync3 i AndroidAuto taki problem nie występuje.
Wygląda to tak, jakby system Toyoty po wcisnieciu klawisza glosnosci wysyłał dwie komendy: PLAY + VOLUMEUP/DOWN.
Jedynym workaroundem jest ubicie Spotify w aplikacjach na komórce.

Offline pasek181

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1761 dnia: 05 Lutego 2021, 16:22:46 »
Dzień dobry wszystkim.
Mam gorącą prośbę do Was, mianowicie padł mi dysk w lapku i pliki USB3 poszły (wiadomo gdzie). Ja swoją corolle zaktualizowałem, lecz chciałem poratować kolegę. Czy ktoś ma działający link do pobrania USB3 dla wersji bez navi ?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc! :)

Offline pasek181

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1762 dnia: 08 Lutego 2021, 09:12:04 »
Dzień dobry wszystkim.
Mam gorącą prośbę do Was, mianowicie padł mi dysk w lapku i pliki USB3 poszły (wiadomo gdzie). Ja swoją corolle zaktualizowałem, lecz chciałem poratować kolegę. Czy ktoś ma działający link do pobrania USB3 dla wersji bez navi ?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc! :)

Z góry dziękuję za pomoc, pliki już mam.

Offline maciejsz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1763 dnia: 22 Lutego 2021, 10:40:28 »
Witam.Jaki telefon polecacie do nowej corolli żeby działał android auto.Myśle o tel.z androidem 10,ale takim za 600-700zł,wiadomo po kupnie auta jestem spłukany Z góry dziękuię za jakieś porady.Pozdrawiam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1764 dnia: 22 Lutego 2021, 11:45:04 »
Każdy będzie działał, nawet ze starszym androidem (do 9.0 będzie trzeba wgrać aplikację, 10 i wyżej na AA już wbudowane). Wybierz taki, jaki Ci pasuje.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline maciejsz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1765 dnia: 22 Lutego 2021, 12:12:35 »
Myslałem o redmi 9 bo wysoko w rankingach jak za taką kase ale ostatnio gdzieś przeczytałem że w xiaomi nie działa AA trzeba kombinować,usuwać jakieś sklonowane aplikacje i tym podobne. Ale mnie pocieszyłeś że każdy działa więc może coś wybiorę.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1766 dnia: 22 Lutego 2021, 12:30:41 »
Myslałem o redmi 9 bo wysoko w rankingach jak za taką kase ale ostatnio gdzieś przeczytałem że w xiaomi nie działa AA trzeba kombinować,usuwać jakieś sklonowane aplikacje i tym podobne. Ale mnie pocieszyłeś że każdy działa więc może coś wybiorę.
Mam mi 9 i działa AA jedynie nie może mi odtwarzać YT music

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline dzidek8989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1767 dnia: 25 Lutego 2021, 06:37:14 »
Takie o to coś dzisiaj znalazłem może stare już a może komuś się przyda.
https://www.tabletowo.pl/android-auto-nie-dzialal-przez-google-chrome/

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1768 dnia: 25 Lutego 2021, 11:41:58 »
Takie stare to to nie jest. Data z wczoraj. Właśnie wczoraj, jadąc w trasie po uruchomieniu auta i załadowania systemu AA i przełaczeniu na MAP miałem czarny cały ekran.  :shock: Pomogło ponowne podłączenie kabla. Taka sytuacja wystąpiła 2 lub 3 razy. Będę obserwował dalej.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1769 dnia: 25 Lutego 2021, 18:22:10 »
Ja dziś zainstalowałem 6.01 i gra i buczy.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl