Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737839 razy)

Offline vistula-vistula

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1830 dnia: 10 Kwietnia 2021, 22:18:12 »
Przeszukałem ustawienia i nic nie znalazlem

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1831 dnia: 11 Kwietnia 2021, 07:23:36 »
Po lewej w pasku wyszukaj masz "strzałkę" kliknij i menu z lewej się schowa.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1832 dnia: 11 Kwietnia 2021, 20:00:05 »
Krisman, okno się schowa, ale nawigacja przestaje działać. Widać tylko mapę. Podczas nawigowania NIE MOŻNA schować tego okna. Mnie ono również wkurza... Zajmuje całą lewą stronę ekranu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1833 dnia: 11 Kwietnia 2021, 20:09:49 »
No toś mnie zastrzelił. Nigdy nie zwróciłem uwagi, bardzo mało korzystam z google map, wolę inne. Jutro sprawdzę tę "dysfunkcję".

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1834 dnia: 11 Kwietnia 2021, 21:46:57 »
Na AA jest na razie tylko google i waze... Ta druga mi nie odpowiada... Jeździłem do tej porze na google na smartfonie. Daje rady. Nawet po Europie. Dup...y nie urywa, ale daje rady.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1835 dnia: 11 Kwietnia 2021, 21:58:55 »
Nie no, jest też Sygic (premium for AA) niedługo Janosik wystartuje...
Na razie bez szału ale będzie się rozwijało.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2021, 22:10:49 wysłana przez Krisman »

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1836 dnia: 11 Kwietnia 2021, 23:21:37 »
Jest już też Amigo od TomTom, sprawdziłem i działa.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1837 dnia: 13 Kwietnia 2021, 13:36:08 »
Biedna ten tom tom

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1838 dnia: 14 Kwietnia 2021, 07:49:52 »
Sygic v20.4 w wersji Premium niestety nie łączy się z ekranem Toyoty (Corolli z Androidem)nie wiem dlaczego?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1839 dnia: 14 Kwietnia 2021, 08:57:30 »
Sygic v20.4 w wersji Premium niestety nie łączy się z ekranem Toyoty (Corolli z Androidem)nie wiem dlaczego?
Tak jak napisałem, musisz mieć wersję specjalnie zrobioną dla AA (Premium for Android Auto ) Choć działać powinno.
"Sygic podaje bowiem mało czytelne informacje. Po pierwsze, po uruchomieniu aplikacji pojawia się komunikat, że obsługa Androida Auto jest już dostępna, ale wszystkie zalety tej integracji uda się wykorzystać dopiero posiadając abonament "Premium". To się zgadza, tyle, że w praktyce chodzi głównie o "Premium for Android Auto" (to nie to samo Premium, co w przypadku map). Istotnie, bez niego Sygic co prawda pojawia się na ekranie w samochodzie i generalnie działa, ale nie można na przykład skorzystać z mapy 3D ani usłyszeć instrukcji głosowych, co ? przynajmniej jak dla mnie ? dyskwalifikuje tę opcję."
https://www.dobreprogramy.pl/Sygic-w-Android-Auto-konkurent-Map-Google-i-Waze-z-masa-niedociagniec-opinia,News,114377.html
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2021, 08:59:42 wysłana przez Krisman »

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1840 dnia: 14 Kwietnia 2021, 09:46:35 »
Mam wersję Premium ( opłacona ok 170zł)jest tam ikona Android Auto(w menu aplikacji)ale podczas konfiguracji i podłączeniu kablem tel na ekranie auta nie pojawia sie ikona Sygic i o to chodzi......P.S w opisie aplikacji którą pobrałem jest w opisie że jest kompatybilna z Android Auto i to jest jedyna aplikacja Sygic....

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1841 dnia: 14 Kwietnia 2021, 09:51:09 »
W funkcji premium w AA też nie jest lepiej
- widok 3D jakiś taki nazwałbym go"wysoki"
  taki lekko pochylony 2D
- za dużo instrukcji głosowych na trasie
  "nawigacja ciągle gada"

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1842 dnia: 14 Kwietnia 2021, 12:09:12 »
Kupiłem premium Sygic jak jeszcze nie było AA. Natomiast testowałem Sygic pod AA i nie widzę sensu teraz wydawać 175 zł na tę wersję. Póki co jeżdżę z Waze, Yanosika mam w telefonie na uchwyt. Poczekam na Y pod AA i wtedy ocenię, czy warto wydać znów pieniądze na Sygic, czy sobie podarować. Nie widzę żadnych argumentów za Sygic na AA. Nawet asystent pasa jak w bezpłatnych navi.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1843 dnia: 14 Kwietnia 2021, 12:41:52 »
Kupiłem premium Sygic jak jeszcze nie było AA. Natomiast testowałem Sygic pod AA i nie widzę sensu teraz wydawać 175 zł na tę wersję. Póki co jeżdżę z Waze, Yanosika mam w telefonie na uchwyt. Poczekam na Y pod AA i wtedy ocenię, czy warto wydać znów pieniądze na Sygic, czy sobie podarować. Nie widzę żadnych argumentów za Sygic na AA. Nawet asystent pasa jak w bezpłatnych navi.
Testowałeś chyba Sygic AA w wersji Beta ja mam v20.4 (najnowszą wersję Premium z AA)wersja miała być już O.K tyle tylko że po podłączeniu do usb Toyoty nie mam ikony Sygic i nie mogę sprawdzić jak to działa (reklamacja)......

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1844 dnia: 14 Kwietnia 2021, 13:05:59 »
Tak, wersja beta i teraz (choć nie jeździłem od niedzieli) mam wciąż wersję beta. Mogłem ustawiać widok 3d,komunikaty itp. więc zakładam, że to wygląda jak wersja finalna. Jak wsiądę i gdzieś będę jechał, to sprawdzę czy działa. Ostatnio wiele aktualizacji było. Teraz mam wersję 20.4.14-1569.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl