Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737856 razy)

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1890 dnia: 29 Kwietnia 2021, 13:49:26 »
Nie. Posiadam radio Toyoty z 2019 z Android Auto i z Car Play. Ich domyślne radyjko bez mapy. To jest żona posiada, ja mam starą Touch&Go2...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1891 dnia: 29 Kwietnia 2021, 15:13:07 »
Ale to chyba dostaniesz wersję 1.0 , a 1.5 to dopiero będą wprowadzać. Teraz zostało im po kilka sztuk tej wcześniejszej wersji. Przynajmniej tak to zrozumiałem, bo też się chwilę zastanawiałem. Jeszcze "na minus", że będzie trzeba robić hotspot wifi z telefonu, żeby był dostęp do Internetu, także znów telefon będzie niezbędny, żeby korzystać chociażby z nawigacji z ruchem ulicznym i zdarzeniami. Jakby był wbudowany slot sim, to już byłoby to bardzo ciekawe jak dla mnie. Poczekam jeszcze troszkę gdy będzie więcej recenzji tego urządzenia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1892 dnia: 30 Kwietnia 2021, 17:40:40 »
OMG
Kombinujecie na maxa a wystarczy stary telefon z androidem 9 + root+ odblokowany AA i macie pełny dostęp
do dowolnej aplikacji w telefonię wystarczy tylko poszukać na  XDA gotowych rozwiązań
Z rozmowami tel i sms jest większy problem ale jest też do zrobienia.
Kiedyś na forum tym  pisałem

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1893 dnia: 30 Kwietnia 2021, 20:10:02 »
OMG
Kombinujecie na maxa a wystarczy stary telefon z androidem 9 + root+ odblokowany AA i macie pełny dostęp
do dowolnej aplikacji w telefonię wystarczy tylko poszukać na  XDA gotowych rozwiązań
Z rozmowami tel i sms jest większy problem ale jest też do zrobienia.
Kiedyś na forum tym  pisałem
Obecnie mam jeden podpięty na stałe a drugi jak wychodzę to zabieram. Ten na stałe działa z AA i słucham muzyki z YT music ale danego YT nie puścisz na ekranie, poza tym żadnych filmów nie obejrzysz np jak gdzieś stoisz i czekasz na np żonę bo poszła tylko po bluzeczkę no i wiele innych rzeczy jeszcze

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1894 dnia: 30 Kwietnia 2021, 21:24:00 »
jak masz roota to możesz odblokować AA i   wtedy nawet film na Netflix obejrzeć i to nawet  w czasie jazdy
lub np sprawdzić ciśnienie w oponach
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2021, 21:39:53 wysłana przez UPX »

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1895 dnia: 02 Maja 2021, 21:06:07 »
jak masz roota to możesz odblokować AA i   wtedy nawet film na Netflix obejrzeć i to nawet  w czasie jazdy
Jaka apka .?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1896 dnia: 02 Maja 2021, 21:28:48 »
masz na dole na pasku

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1897 dnia: 03 Maja 2021, 01:00:34 »
Mam roota możesz mi napisać co i jak zrobić ?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline missrolan

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1898 dnia: 03 Maja 2021, 14:36:50 »
Witam

Mam problem podczas aktualizacji oprogramowania do AA i CP. Przed aktualizacją miałem wersję  17TDT1EU-DAO2 i Audio 1000. Podczas instalacji z Usb 2 wszystko poszło ok  i dostałem Audio 1011. Podczas  aktualizacji USB 3 po drugim resetarcie radia dostaje error 001 taki czerwony komunikat. Po wyłączeni zapłonu radio wraca do normalności. Aktualne Audio to teraz o dziwo 1020. Przerabiałem już różne pendrive i formatowałem do FAT 32 kopiowałem pliki itd. Problem zawsze występuje po 2 restarcie.

20210311-103238" border="0
Witam, jestem właścicielem samochodu z Azji.Kupiłem samochód na eBay i ten błąd też się pojawił.Możesz zapytać, jak rozwiązali ten problem?

Mój problem zakończył się powodzeniem
Podjechałem do serwisu Toyoty i poprosiłem o zaktualizowanie radia do AA.
Koleś który to robił stanął w tym miejscu na błędzie 001 aż 3 razy. Powiedział że jego instrukcja mówi o miękkim resecie radia i robienie aktualizacji do skutku.
Po miękkim resecie radio zaktualizowało się do wersji  A A 1023 z końcówką DAO30.
Niestety musiałem zapłacić za usługę 300zl ale może to pomoże innym użytkownikom.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1899 dnia: 03 Maja 2021, 15:27:44 »
Panowie , skąd pobrać aktualizacje najnowsze radia . ? Gdzieś mi umknął wątek

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1900 dnia: 05 Maja 2021, 05:55:55 »
Może to na przykład jeśli masz root. Aplikacja przetłumaczona na polski.
https://forum.xda-developers.com/t/root-only-aa-aio-tweaker-the-ultimate-android-auto-utility.4194239/
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2021, 05:57:43 wysłana przez apek »
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline apek

• Toyot Chodzacy

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1902 dnia: 06 Maja 2021, 18:09:53 »
Taki news: https://www.autoevolution.com/news/must-have-android-auto-app-lets-you-download-and-install-third-party-tools-160593.html
Miałem już wcześniej fermate,  scree2auto. Czy coś poza tym jest wartego uwagi ?

Offline AdamCo

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1903 dnia: 06 Maja 2021, 18:33:06 »
Cześć wszystkim,

A czy ktoś z Was miał sytuacje kiedy Android Auto odpala się po kablu jednak nie jest do końca funkcjonalny?

Mam na myśli odtwarzanie muzyki ze Spotify lub Tidal. Niestety utwór po naciśnięciu play widać na pasku, że odtwarza się jednak w głośnikach cisza...

Próbowałem różnych rzeczy typu reset telefonu, reset infotainment w samochodzie, odparowanie i ponowne parowanie, jednak nadal nie działa dźwięk z aplikacji.

Da się bez tego żyć aczkolwiek jest to irytujące zwłaszcza że do tej pory działało bez zarzutów.

Czy miał ktoś może podobną sytuację bądź wie gdzie tutaj na forum można znaleźć jakieś porady na ten temat?

Z góry dzięki za odpowiedź  :cheesy:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1904 dnia: 06 Maja 2021, 19:44:27 »
Próbowałeś z innym kablem, a jeśli tak, to z innym telefonem?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl