Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737716 razy)

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #1935 dnia: 07 Lipca 2021, 17:07:29 »
Wczoraj w Turbo Raporcie pokazywani przedprodukcyjną wersję Yarisa. Miał już nowy ststem multimedialny. Nowe menu. Widać było np. ciśnienie w poszczególnym kole. Oprócz tego mówili, że posiada bezprzewodowy Android Auto i Carplay. :grin:
Ciekawe czy jednostka pasowałaby do Corolli?
To wolałbym 100x radio z czystym Androidem które jest w tym momencie już dostępne .
Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Tylko chyba te radia maja wbudowane zestaw głośnomówiący i nie obsługują  głośnika / mikrofonu w podsufitce.
Żaden problem , mają wyjście 3.5mm które obsługuje zwykły mikrofon . Umieszczasz go w podsufitce i gra gitara - robiłem tak w aurisie. Sam mocno się zastanawiam czy do corolli znów nie wrzucić radia Teyes , lecz narazie czekam na AAwireless więc myślę , że będę miał wszystko co potrzebuje ;)

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1936 dnia: 11 Lipca 2021, 18:13:17 »
Pomóżcie.
W sewisie zauktualizowano mi stację multi do AA i CP (koszt standardowy), aby używać AA (samsung S9+, android 10, RAV4). Wszystko ładnie "chodziło", dopóki nie zacząłem testować różnych ustawień, co by dostosować ekran w samochodzie do siebie. Teraz nie mam ikony AA na ekranie samochodu, AA z telefonu próbuje się łączyć, ale nie mogę AA uruchomić, bo autko zagubiło ikonę na ekranie samochodu. Resetowałem telefon, stacje multi, testowałem różne wersje AA (od 6.3 - 6.6) na tel., próbowałem innym telefonem (HUAWEI P9, EMUI5.0.4, android 7.0, AA 6.5), który wcześniej łączył sie z RAV4 i nic nie zmieniałem na tym telefonie i on też się nie łączy (brak AA na ekranie samochodu).
Nie wiem, co byłoby jeszcze potrzebne z danych, abyście mi pomogli. Proszę.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1937 dnia: 11 Lipca 2021, 19:06:52 »
Pomóżcie.
W sewisie zauktualizowano mi stację multi do AA i CP (koszt standardowy), aby używać AA (samsung S9+, android 10, RAV4). Wszystko ładnie "chodziło", dopóki nie zacząłem testować różnych ustawień, co by dostosować ekran w samochodzie do siebie. Teraz nie mam ikony AA na ekranie samochodu, AA z telefonu próbuje się łączyć, ale nie mogę AA uruchomić, bo autko zagubiło ikonę na ekranie samochodu. Resetowałem telefon, stacje multi, testowałem różne wersje AA (od 6.3 - 6.6) na tel., próbowałem innym telefonem (HUAWEI P9, EMUI5.0.4, android 7.0, AA 6.5), który wcześniej łączył sie z RAV4 i nic nie zmieniałem na tym telefonie i on też się nie łączy (brak AA na ekranie samochodu).
Nie wiem, co byłoby jeszcze potrzebne z danych, abyście mi pomogli. Proszę.
Wyglda jakby w ustawienaich samochodu wylaczylo sie AA. Sprawdz czy czasem nie jest ustawione na BRAK.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1938 dnia: 11 Lipca 2021, 19:19:01 »
Ale gdzie to sprawdzić?

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1939 dnia: 11 Lipca 2021, 19:25:01 »
Przeglądnąłem już wcześniej wszystkie ustawienia i nigdzie nie pojawiło się hasło "android auto". Wcześniej, przed tą awarią oczywiście było. Może coś trzeba tam zakliknąć, albo odkliknąć??? W trybie serwisowym nie sprawdzałem ustawień.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1940 dnia: 11 Lipca 2021, 19:36:00 »
Jak robiłeś to w serwisie a teraz nie działa to jedź tam niech Ci sprawią żeby działało. Ja sobie sam wgrałem i działa  Tego nie da się zepsuć

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1941 dnia: 11 Lipca 2021, 20:11:20 »
Tak Pawel.Kwa, z tym się liczę od rana, choć walczyłem z problemem trzy dni. Myślałem, że znajdę rozwiązanie na forach, ale nikt nie miał takiego problemu. Nie mniej, dziękuję za rady i pozdrawiam.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1942 dnia: 11 Lipca 2021, 21:58:51 »
Odepnij kabel i dopiero zaznacz w opcjach stacji  łączenie z AA (miałem tak samo) lub podłącz i wtedy zaznacz. Teraz z pamięci już nie pamiętam dokładnie ale to jest w stacji i miałem ten sam numer po aktualizacji (nie szło zaznaczyć i brak ikony)
« Ostatnia zmiana: 11 Lipca 2021, 22:00:52 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1943 dnia: 11 Lipca 2021, 21:59:56 »
Albo kabel zmien :) moze dzialalo ale juz nie dziala :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1944 dnia: 11 Lipca 2021, 22:02:53 »
Nie sądzę, przerabiałem temat gdy kliknąłem przypadkowo po aktualizacji na "NIE" przy próbie połączenia i szlag trafił, a rozwiązanie było banalne. Co się namęczyłem to moje, a przyczyną było podłączenie telefonu kablem przy próbie odhaczenia funkcji.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ostry-1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1945 dnia: 19 Lipca 2021, 20:38:00 »
Mam takie pytanie. Czy po aktualizacji do AA pojawia się jakaś nowa ikona, jak tak to w którym miejscu bo nic nowego nie zauważyłem.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1946 dnia: 19 Lipca 2021, 20:40:54 »
Mam takie pytanie. Czy po aktualizacji do AA pojawia się jakaś nowa ikona, jak tak to w którym miejscu bo nic nowego nie zauważyłem.
Wejdz w ustawienia, sprawdz czy pokazuje Ci sie lista do wyboru. Nowa ikona sie pokaze jak podlaczysz telefon i go wykryje.

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1947 dnia: 19 Lipca 2021, 21:17:37 »
Byłem w serwisie. Mądrale próbowali na różne sposoby, podobnie jak ja, podobnie jak podpowiadaliście Wy. Wydawało się, że trzeba będzie zainstalować wszystko od nowa. Ale przyszedł potem jeszcze małolat (tak wyglądał), też z serwisu, nie odezwał się ani słowem, podpiął na kablu Iphona, a kiedy stacja multi się odezwała z AA i CP, to odpiął Iphona, i bez słowa odszedł. Wszyscy (5 chłopa ze mną) zostali z otwartymi koparami.
Podobno Iphony najlepiej sobie z tym radzą, a androidowe smartphony czasem zawieszają AA w samochodzie.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1948 dnia: 19 Lipca 2021, 21:34:02 »
Byłem w serwisie. Mądrale próbowali na różne sposoby, podobnie jak ja, podobnie jak podpowiadaliście Wy. Wydawało się, że trzeba będzie zainstalować wszystko od nowa. Ale przyszedł potem jeszcze małolat (tak wyglądał), też z serwisu, nie odezwał się ani słowem, podpiął na kablu Iphona, a kiedy stacja multi się odezwała z AA i CP, to odpiął Iphona, i bez słowa odszedł. Wszyscy (5 chłopa ze mną) zostali z otwartymi koparami.
Podobno Iphony najlepiej sobie z tym radzą, a androidowe smartphony czasem zawieszają AA w samochodzie.
Potwierdzam. Moj iphone laczy sie bez zadnego problemu bo to zamkniety system. Ma dzialac i juz. A androida jest multum wersji.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1949 dnia: 19 Lipca 2021, 22:03:49 »
A ja mam androida i wszystko działa. Sam aktualizowałem więc to jakaś ściema lub reklama apla.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl