Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737748 razy)

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2115 dnia: 01 Października 2023, 12:27:45 »
czyli przyczyna błędu jest nadal nieznana? A może Toyota trzyma to w tajemnicy? Na jednym forum powiedzieli, że przyczyną był usunięty moduł nawigacji. Trzeba zainstalować moduł nawigacji, zaktualizować system, usunąć moduł i wszystko będzie działać. Czy ktoś próbował to zrobić?
A na pewno użyłeś prawidłowego pliku, wypakowanego na "czystym" pendrive odpowiednio sformatowanym? Były rózne warianty pliku w zależności czy jest navi, czy nie i w zależności od kodu radia.
.  Nie, nie jestem pewien. Pendrive został poprawnie sformatowany w systemie Fat32. Użyłem pliku „full upgrade package toyota usb3” ze streamtechdoc. wypróbowałem także plik aktualizacji ……17tdt1eu-da02.latest.zip ze strony streamtechdoc, ale zaktualizowałem tylko wersję audio z 1020 do 1043, bez carplay. Jakie inne opcje powinienem wypróbować?

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2116 dnia: 01 Października 2023, 19:55:39 »
Czy jest na forum ktoś, kto nadal ma błąd nr 001?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2117 dnia: 01 Października 2023, 20:18:33 »
Dźwięk zmienił się na 1020.

W pierwszej kolejności należało podnieść stosownym pojedynczym plikiem wersję systemu Audio z 1000 do 1043 i potem wykonać dopiero kompletny retrofit.

Teraz już pozamiatane.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2118 dnia: 01 Października 2023, 21:38:18 »
z innej beczki - ktos podlaczal w poliftowych multimediach /bez pokretel/ aawirelessa? jak sie sprawdza? czy nie ma problemu z hego ladowaniem pomiędzy rozruchami auta, czy jednak przez menu auta trzeba ponownie przestawiac na polaczenie z telefonem?

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2119 dnia: 01 Października 2023, 22:40:34 »

W pierwszej kolejności należało podnieść stosownym pojedynczym plikiem wersję systemu Audio z 1000 do 1043 i potem wykonać dopiero kompletny retrofit.

Teraz już pozamiatane.
jak przejść na wersję audio 1011? Próbowałem usunąć plik Phaseup.dat z USB3 i zainstalować USB3 bez niego, ale to nie pomogło. czy jest jakiś sposób?

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2120 dnia: 02 Października 2023, 18:42:46 »

Teraz już pozamiatane.
jak przejść na wersję audio 1011? Próbowałem usunąć plik Phaseup.dat z USB3 i zainstalować USB3 bez niego, ale to nie pomogło. czy jest jakiś sposób?

daj czytelne zdjecie wersji softu z urzadzenia
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2121 dnia: 02 Października 2023, 20:01:26 »

Teraz już pozamiatane.

daj czytelne zdjecie wersji softu z urzadzenia
Nie wiem jak tu wstawić zdjęcia, ale kod modelu DCU 17tdt1eu-da02, wersja audio 1020,

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2122 dnia: 02 Października 2023, 20:37:03 »
wgraj
http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-DA02_Latest.zip

i pozniej ponownie proboj full upgrade package

w 90% przypadkow bledu 001 mi dzialalo
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2123 dnia: 02 Października 2023, 21:38:10 »
wgraj
http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT1EU-DA02_Latest.zip

Próbowałem tego kilka razy, nie pomogło

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2124 dnia: 02 Października 2023, 23:13:59 »
wgraj

Bo już niestety chyba za późno. Kolejność ma znaczenie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Wintermax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2125 dnia: 03 Października 2023, 13:51:29 »
wgraj

Bo już niestety chyba za późno. Kolejność ma znaczenie.
Ale gdzieś jest rozwiązanie. Czy rozwiązaniem byłoby zainstalowanie bloku Navi i flashowanie go, zaczynając od pierwszego dysku flash USB1, następnie USB2 i USB3? Czy ktoś próbował to zrobić?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2126 dnia: 04 Października 2023, 18:47:26 »
Wie ktoś jak odpalić jak podłączyć Android Auto carlinkit 5.0 2air, robię wszystko wg. instrukcji właczone WiFI sparowany bluetoch z carlink (cały czas jest szary) i brak reakcji. telefon Redmi 12 , android 13
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2023, 18:56:36 wysłana przez Amper »

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2127 dnia: 04 Października 2023, 22:27:14 »
Podłączenie po raz pierwszy po kablu wykonaj najlepiej załączonym kablem. W Android auto musi być włączona opcja ( bezprzewodowo ) w ustawieniach AA , więc musisz wejść w opcję programisty ( 10 razy klepnij numer wersji AA na dole stronki odpalonego AA
Przy pierwszym połączeniu w samochodzie wybrać łączenie z CarPlay (urządzenie jest tak rozpoznawane przez jednostkę multimedialną samochodu)
....no i oczywiscie zakładam że carlinka masz połączonego kablem z właściwym gniazdem usb samochodu.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2128 dnia: 04 Października 2023, 23:42:08 »
W Android auto musi być włączona opcja ( bezprzewodowo ) w ustawieniach AA , więc musisz wejść w opcję programisty ( 10 razy klepnij numer wersji AA na dole stronki odpalonego AA
Przy pierwszym połączeniu w samochodzie wybrać łączenie z CarPlay (urządzenie jest tak rozpoznawane przez jednostkę multimedialną samochodu)
....no i oczywiscie zakładam że carlinka masz połączonego kablem z właściwym gniazdem usb samochodu.

Jest ustawione bezprzewodowo. Pierwszy raz chyba uruchamiałem z AA, potem z CP. Kabel połączony z właściwym USB pod kokpitem. Parowanie z bluetoch ok.  plik AutoKit_XX jest tylko że jest na szaro a powinien być na zielono. Spróbuje jeszcze załączonym kablem P,s Mam rozumieć połączyć ten kabel z telefonem i gniazdem USB?

« Ostatnia zmiana: 04 Października 2023, 23:47:38 wysłana przez Amper »

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2129 dnia: 05 Października 2023, 17:55:16 »
ja mam problem z Aawireless - udalo sie polaczyc, niby dziala Android Auto bezprzewodowo ale po jakims czasie aawireless zrywa polaczenie i nie moze ponownie jego nawiazac

ktos cos jakies podpowiedzi?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl