2 pytania (MY2023):
1. Czy da sie jakos obejsc to by telefon uzywany do AA łaczył sie przez BT gdy nie jest podpięty bez kazdorazowego zmieniania w ustawieniach?
2. Czy łącząc się za posrednictwem z AAwireless tez jest ten problem? Jak samochód widzi to urządzenie - po nazwie telefonu czy po nazwie dongla?
1. raczej trzeba przełączać się za każdym razem na normalny BT. jak mam niepodpiętego AAwirelessa to w ustawieniach auta telefon pokazywany jest jako niepołączony. Musiałbyś wejść w menu samochodu i przestawić na urządzeniu z Androida Auto na obsługę połączeń
2. mam AAwireless podpięte na stałe, telefon każdorazowo łączy się z AAwirelessem i załącza Android Auto, zajmuje mu to ok 20sekund. W ustawieniach samochodu mam widoczny tylko telefon jako powiązane i podłączone urządzenie. W AAwireless tryb doongla mam wyłaczony
AAwireless ma u mnie oprogramowanie 3.0.0 - jak korzystałem przez chwilę ze swojego poprzedniego telefonu Samsunga S10+ na andu 12 to miałem problemy z konfiguracją AAwirelessa, na S22+ /andek 13/ połączenie konfiguracyjne poszło bez problemu i odpukać działa. W telefonie w zakresie aplikacji Android Auto i AAwireless ustawiłem pozwolenie na dowolne użytkowanie baterii, bez optymalizacji
Wolę mieć cały czas Androida Auta - lepiej mi się korzysta z np telefonu, działają wszystkie mi potrzebne i przydatne funkcje tj właśnie telefon, nawigacja i spotify. W przypadku krótkich odcinków /jazd/, AA nie drenuje fest baterii telefonu. W przypadku dłuższych tras, kładę telefon i ładuję indukcyjnie - ładowarka w moim przypadku nie tylko utrzymuje poziom naładowania telefonu ale nawet jego zwiększa /w VW ładowarka indukcyjna, przy włączonym AA nie dawała rady/