Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737836 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2130 dnia: 06 Października 2023, 10:15:29 »
Zaktualizuj firmware AAW do najnowszej wersji i po standardowej instalacji / konfiguracji zmień kanał WiFi na wysoki - zwykle pomaga gdy pojawiają się utraty połączenia WiFi.

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2131 dnia: 06 Października 2023, 10:32:12 »
jest zaktualizowany do najnowszej 3.0.0 - wiecej aktualizacji nie pokazuje, kanal czy pasmo WIFI, bo pasmo jest na 5ghz

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2132 dnia: 06 Października 2023, 11:25:16 »
Kanał na któryś z wysokich. Niekoniecznie najwyższy.

Offline TomekGWCST

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2133 dnia: 13 Października 2023, 14:05:24 »
2 pytania (MY2023):

1. Czy da sie jakos obejsc to by telefon uzywany do AA łaczył sie przez BT gdy nie jest podpięty bez kazdorazowego zmieniania w ustawieniach?
2. Czy łącząc się za posrednictwem z AAwireless tez jest ten problem? Jak samochód widzi to urządzenie - po nazwie telefonu czy po nazwie dongla?
Toyota Corolla TS 2.0 196 GR Sport Imperial Red

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2134 dnia: 13 Października 2023, 19:57:27 »
Wcześniej ZAWSZE mi się tak łączył, a po najnowszej aktualizacji też dooopa.
Trzeba zgłaszać do AA jak najczęściej, bo to u nich problem zapewne z dostosowaniem i aktualizacją.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2135 dnia: 13 Października 2023, 21:08:47 »
2 pytania (MY2023):

1. Czy da sie jakos obejsc to by telefon uzywany do AA łaczył sie przez BT gdy nie jest podpięty bez kazdorazowego zmieniania w ustawieniach?
2. Czy łącząc się za posrednictwem z AAwireless tez jest ten problem? Jak samochód widzi to urządzenie - po nazwie telefonu czy po nazwie dongla?

1. raczej trzeba przełączać się za każdym razem na normalny BT. jak mam niepodpiętego AAwirelessa to w ustawieniach auta telefon pokazywany jest jako  niepołączony. Musiałbyś wejść w menu samochodu i przestawić na urządzeniu z Androida Auto na obsługę połączeń
2. mam AAwireless podpięte na stałe, telefon każdorazowo łączy się z AAwirelessem i załącza Android Auto, zajmuje mu to ok 20sekund. W ustawieniach samochodu mam widoczny tylko telefon jako powiązane i podłączone urządzenie. W AAwireless tryb doongla mam wyłaczony

AAwireless ma u mnie oprogramowanie 3.0.0 - jak korzystałem przez chwilę ze swojego poprzedniego telefonu Samsunga S10+ na andu 12 to miałem problemy z konfiguracją AAwirelessa, na S22+ /andek 13/ połączenie konfiguracyjne poszło bez problemu i odpukać działa. W telefonie w zakresie aplikacji Android Auto i AAwireless ustawiłem pozwolenie na dowolne użytkowanie baterii, bez optymalizacji

Wolę mieć cały czas Androida Auta - lepiej mi się korzysta z np telefonu, działają wszystkie mi potrzebne i przydatne funkcje tj właśnie telefon, nawigacja i spotify. W przypadku krótkich odcinków /jazd/, AA nie drenuje fest baterii telefonu. W przypadku dłuższych tras, kładę telefon i ładuję indukcyjnie - ładowarka w moim przypadku nie tylko utrzymuje poziom naładowania telefonu ale nawet jego zwiększa /w VW ładowarka indukcyjna, przy włączonym AA nie dawała rady/

Offline TomekGWCST

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2136 dnia: 19 Października 2023, 13:05:22 »
ok, zamówiłem CarlinKit 5.0. NA poczatku nie chciał się łączyć z telefonem (Samsung Gaalxu S20FE 4G snapdragon) . Pobrałem ze strony producenta aplikację AutoKitools, z jej poziomu zaktualizowałem oprogramowanie urządzenia i (chyba, bo już głowy nie dam) właczylem tez background mode. Wtedy udało sie połączyc. Działa sprawnie, telefon łączy się szybko z AA, kilkanascie sekund od włączenia auta.

Dzięki wszystkim za rady :)
Toyota Corolla TS 2.0 196 GR Sport Imperial Red

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2137 dnia: 06 Listopada 2023, 10:32:19 »
Czy Fermata Auto odpala Wam się na pełnym ekranie? Ja mam zawsze podział. Z boku jest inna aplikacja. Przełączanie widoków nic nie daje

Offline andy56

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2138 dnia: 21 Listopada 2023, 08:17:38 »
Toyota Corolla 2019 Formatę mam na całym ekranie Po uruchomieniu youtube też full screen.Zainstalowana przez Kinginstaller Formata auto i Formata serwis

Offline B0B

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2139 dnia: 21 Listopada 2023, 10:11:06 »
W tej chwili na stronie producenta AAW jest promocja, urządzenie kosztuje 249zł + 15zł przesyłka.

Jeśli ktoś używa AAW z Carplay, to proszę o info jak się sprawuje.
Corolla Sedan Hybrid (2024) Executive

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #2140 dnia: 21 Listopada 2023, 11:08:15 »
Jakiś link?

Offline B0B

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2141 dnia: 21 Listopada 2023, 11:37:49 »
AAWireless sprzedawane przez producenta 249zł + 15zł przesyłka:

https://www.aawireless.io/shop

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #2142 dnia: 21 Listopada 2023, 11:59:22 »
Na Ali są tańsze rozwiązania:

https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-AAWireless.html?osf=direct&spm=a2g0n.best.header.0

Ma ktoś takie tanie cudo? Działa to jak należy?

Offline B0B

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2143 dnia: 21 Listopada 2023, 13:46:46 »
W komentarzach pod wstawką ze wspomnianą przeze mnie wcześniej promocją, można poczytać o tańszych alternatywach dla AAwireless. Ludzie piszą co mają i jak im działa.

https://www.pepper.pl/promocje/aawireless-dongle-usb-czyli-bezprzewodowy-android-auto-carplay-beta-751186

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl