Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737676 razy)

pireus

• Gość
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2205 dnia: 07 Kwietnia 2024, 18:18:41 »
Wydaje mi się że może to mieć związek z działaniem w tle fabrycznej nawigacji (oczywiście wyłączonej) ale to tylko moje przypuszczenia.
Z nawigacją to nie ma nic wspólnego. Jeżeli dzieje się tak w określonych miejscach to jest to kwestia zakłóceń. zewnętrznych. Ja tak miałem z CarlinKit, z Ottocast U2Air Pro nigdy się to nie zdarzyło. Dlatego pewnie jest to też kwestia jakości samego adaptera bezprzewodowego.

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #2206 dnia: 07 Kwietnia 2024, 18:53:04 »
Wydaje mi się że może to mieć związek z działaniem w tle fabrycznej nawigacji (oczywiście wyłączonej) ale to tylko moje przypuszczenia.
Z nawigacją to nie ma nic wspólnego. Jeżeli dzieje się tak w określonych miejscach to jest to kwestia zakłóceń. zewnętrznych. Ja tak miałem z CarlinKit, z Ottocast U2Air Pro nigdy się to nie zdarzyło. Dlatego pewnie jest to też kwestia jakości samego adaptera bezprzewodowego.
Z czymś może to być związane, szukam przyczyny.
Nie mam żadnego adaptera, bo mam obsługę AA bezprzewodowo fabrycznie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2207 dnia: 07 Kwietnia 2024, 19:48:11 »
Nie mam żadnego adaptera, bo mam obsługę AA bezprzewodowo fabrycznie.
Zgłoś
Czyli pewnie fantastyczne oprogramowanie multimediów Toyoty

Offline TomekGWCST

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2208 dnia: 07 Maja 2024, 10:26:18 »
Zauważyłem że potrafi zerwać połączenie z Android Auto w newralgicznych momentach zmian kierunku typu rondo, zjazd/wjazd na autostradę itp. Muszę wtedy ręcznie wybrać telefon z listy i powtórnie połączyć je z Android Auto. Poza tymi przypadkami połączenie jest stabilne i nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się że może to mieć związek z działaniem w tle fabrycznej nawigacji (oczywiście wyłączonej) ale to tylko moje przypuszczenia.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z taką sytuacją?

Używam z adapterem Carlinkit 5.0. I zauwazyłęm, że zrywa mi połączenie w pewnym szczególnym miejscu - między Kamieniem Krajeńskim a Człuchowem na DK25. Pomiędzy tymi miejscowscoami zrywa co chwilę, poza nimi - działą sprawnie. Myślałem ,ze to kwestia przegrzewania sie, ale raczej nie. Przy poprzednim telefonie pomagało odpiecie dongla i podłaczneie ponowne, w obecnym musze zgasic auto i odpalic ponownie.
Toyota Corolla TS 2.0 196 GR Sport Imperial Red

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
« Odpowiedź #2209 dnia: 07 Maja 2024, 11:00:30 »
Zauważyłem że potrafi zerwać połączenie z Android Auto w newralgicznych momentach zmian kierunku typu rondo, zjazd/wjazd na autostradę itp. Muszę wtedy ręcznie wybrać telefon z listy i powtórnie połączyć je z Android Auto. Poza tymi przypadkami połączenie jest stabilne i nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się że może to mieć związek z działaniem w tle fabrycznej nawigacji (oczywiście wyłączonej) ale to tylko moje przypuszczenia.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z taką sytuacją?

Używam z adapterem Carlinkit 5.0. I zauwazyłęm, że zrywa mi połączenie w pewnym szczególnym miejscu - między Kamieniem Krajeńskim a Człuchowem na DK25. Pomiędzy tymi miejscowscoami zrywa co chwilę, poza nimi - działą sprawnie. Myślałem ,ze to kwestia przegrzewania sie, ale raczej nie. Przy poprzednim telefonie pomagało odpiecie dongla i podłaczneie ponowne, w obecnym musze zgasic auto i odpalic ponownie.
U mnie przestało zrywać. Może to była kwestia wersji android auto?
Na razie jest ok: Oneplus Nord 3/nawigacja Waze

Offline Krysy

• Początkujący
  • Samochód:: E21 corolka
« Odpowiedź #2210 dnia: 10 Maja 2024, 21:56:03 »
Dzień dobry wszystkim chciałem się przywitać jako nowy user.
Karolka kupiona ale niestety bez Apple CarPlay i nawigacji. Czy ktoś z kolegów to ogarnia z południa kraju? Ja mieszkam w Busku ale przemieszczam się po południu kraju. Powiem tak na mapach mi nie zależy ale na CarPlay tak.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2211 dnia: 11 Maja 2024, 18:17:39 »
Kup sobie carlinkit i będziesz miał wszystko o ile masz android auto wygrane do  radia ale jak masz nowy system to na pewno jest wgrany android auto to wtedy tylko podpinasz i działa

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2212 dnia: 12 Maja 2024, 16:22:01 »
Kup sobie carlinkit i będziesz miał wszystko o ile masz android auto wygrane do  radia ale jak masz nowy system to na pewno jest wgrany android auto to wtedy tylko podpinasz i działa
Chyba nie zrozumiałeś kolegi posta. Toż napisał, że nie ma AA i CP, więc kupno dongle pomoże, jak choremu kadzidło.
Jeśli w jego roczniku auta można dołożyć, to musi wgrać pliki jak wiele osób tu robiło.
Zapytaj kol. @Colin, podaj mu VIN. On jest z Krakowa i na bank Ci ogarnie jeśli Twój samochód na to pozwoli.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2024, 16:24:11 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pisklak46

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2213 dnia: 13 Maja 2024, 12:17:29 »
Posiadam corollę rocznik modelowy 2024 (rok produkcji 2023).
Jest możliwość aktywowania usługi AA ale bezprzewodowo?
Rok produkcji 2024 ma już to w standardzie.

Offline Damlap

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #2214 dnia: 13 Maja 2024, 20:38:46 »
Używa ktoś Fermate auto może podpowiedzieć jak to uruchomić bo u mnie jest tylko głos bez obrazu

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2215 dnia: 06 Czerwca 2024, 11:20:50 »
Czy ten Carlinkit 5.0 posiada wbudowany moduł gps? W opisie widzę że w jego menu jest możliwość włączenia i wyłączenia gps, chyba że chodzi o gps w telefonie?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2216 dnia: 06 Czerwca 2024, 16:19:19 »
Czy ten Carlinkit 5.0 posiada wbudowany moduł gps?
Nie. To tylko adapter przewodowego CP/AA na bezprzewodowy CP/AA.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2217 dnia: 06 Czerwca 2024, 20:07:54 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2218 dnia: 06 Czerwca 2024, 21:10:39 »
Wtedy odpadłby problem z grzaniem się telefonu,
Obawiam się że nie masz racji. Jeżeli chcesz korzystać tylko z AA to lepiej kupić box z możliwością włożenia karty SIM.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2219 dnia: 06 Czerwca 2024, 21:40:52 »
No właśnie taki box wyżej w linku zapodałem. On ma swój system Android i miejsce na kartę sim. Ale chyba jakby udostępniał samego neta przez wifi, a aplikacje uruchamiał z tego boxa, to też chyba fon nie powinien się grzać? Bo wolałbym w tym czasie mieć telefon np w kieszeni.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl