Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737751 razy)

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2295 dnia: 17 Września 2024, 08:21:38 »
A to dziwne. U mnie niezależnie czy RSA jest włączone czy nie, to AA działa normalnie.
To prawda,ale problem jest ponoć znany. Ja mam jeszcze taką przypadłosć,że aplikacja My toyota w podsumowaniu przejazdu nie pokazuje danych związanych z jazdą na prądzie. Na mapce są zaznaczone na niebiesko odcinki.

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #2296 dnia: 07 Października 2024, 11:01:25 »
Powiedzcie, czy macie problem z ładowaniem swoich iPhonów ładowarką indukcyjną w corolli (mam 12-tkę), bo u mnie działa to do d.....py...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline muzz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8H TS
« Odpowiedź #2297 dnia: 07 Października 2024, 13:24:11 »
mam 12 mini i indukcja działa, fakt, że sporo wolniej niż na kablu ale działa i się ładuje

Offline davilo.pl

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR S
« Odpowiedź #2298 dnia: 07 Października 2024, 18:24:13 »
mam 12 mini i indukcja działa, fakt, że sporo wolniej niż na kablu ale działa i się ładuje
Potwierdzam. Mam Samsung Galaxy s23 Ultra i wolno, ale ładuje... I na navi nie brakuje prundu ;)

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Corolla XII MY24 FL Sedan GR Sport Dynamic, 1.8 HEV

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #2299 dnia: 07 Października 2024, 19:25:12 »
Każdemu z 12 w górę radziłbym nakleić sobie pierścień magnesów od MagSafe na środku ładowarki, tak by zawsze centrowały nad cewką. Myślę że dostępne u chińczyka, widziałem jak przerabiali ludzie 11 i niżej dodając takie pierścienie by były kompatybilne z MagSafe.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #2300 dnia: 08 Października 2024, 08:37:13 »
Edge 30 Neo - zero problemów z ładowaniem.
Pozdro!

Offline klincord

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 1,8
« Odpowiedź #2301 dnia: 08 Października 2024, 18:39:03 »

[/quote]Potwierdzam. Mam Samsung Galaxy s23 Ultra i wolno, ale ładuje... I na navi nie brakuje prundu ;)

[/quote]
Dobrze że ładuje wolno. Nie przegrzewa telefonu co może prowadzić do wyłączenia ładowania w telefonie.
Mam w tak elektrycznej corsie. Zaczyna ładować, po czym telefon się rozgrzewa i w końcu przestaje ładować, a mając podłączone bezprzewodowo AA to wręcz ubywa prądu w telefonie.
W corollce z 2024 natomiast jest wolne ale systematyczne ładowanie albo co najmniej podtrzymanie przy bezprzewodowym AA i innych włączonych programach.

Offline Helios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HB 2.0 MR2022
« Odpowiedź #2302 dnia: 12 Października 2024, 12:00:34 »
Jakie macie doświadczenia z automatycznym odbieraniem i ich odczytywaniem przez system multimedialny otrzymanych na telefon sparowany przez Bluetooth? U mnie ta przydatna funkcja działała bezproblemowo z telefonem Sony na androidzie. Wyglądało to tak, że gdy otrzymałem wiadomość na telefon, stacja multimedialna odczytała mi "na głos" tę wiadomość. Od kiedy zmieniłem telefon Sony na iPhone ta funkcja nie działa, a próba jej skonfigurowania w stacji multimedialnej (w sekcji telefon/wiadomości) kończy się komunikatem, że próba połączenia jest nieudana i odesłaniem do ustawień telefonu. W telefonie nie znajduję jednak takiej opcji. A może źle szukam? Dodam, że chodzi o Corollę z 2022 r. Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie?

Offline valnoise

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #2303 dnia: 29 Października 2024, 16:36:40 »
jeśli chodzi o ładowarkę to zauważyłem, że jeśli dosuniemy telefon w lewy dolny róg ładowarki to nie zrywa połączenia i ładnie ciągle ładuje. Jest to "szybkie" bezprzewodowe ładowanie, ale pamiętajmy że po kablu zawsze będzie szybciej, niż bezprzewodowo

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2304 dnia: 30 Października 2024, 10:00:31 »
jeśli chodzi o ładowarkę to zauważyłem, że jeśli dosuniemy telefon w lewy dolny róg ładowarki to nie zrywa połączenia i ładnie ciągle ładuje
To akurat zależy od gabarytów telefonu i gdzie w danym modelu są cewki do bezprzewodowego ładowania :)
Ja mam telefon (Pixela) gdzie pasek aparatów nieco wystaje i nigdy dobrze nie ładowało gdziekolwiek kładłem. Nie mówiąc już o tym, że ta powierzchnia nie jest gumowana i telefon podczas jazdy się przesuwa. Rozwiązaniem dla mnie okazała się mała ładowarka indukcyjna w standardzie Qi2 (magnetyczna) + obudowa, która ma wbudowany ring magnetyczny. Ładowarkę przykleiłem w miejscu oryginalnej ładowarki indukcyjnej tak aby telefon po odłożeniu był idealnie na środku i teraz ładnie to działa. Plusem jest też to, że w standardzie Qi2 jest 15W.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2305 dnia: 30 Października 2024, 10:21:10 »
Jakie macie doświadczenia z automatycznym odbieraniem i ich odczytywaniem przez system multimedialny otrzymanych na telefon sparowany przez Bluetooth? U mnie ta przydatna funkcja działała bezproblemowo z telefonem Sony na androidzie. Wyglądało to tak, że gdy otrzymałem wiadomość na telefon, stacja multimedialna odczytała mi "na głos" tę wiadomość. Od kiedy zmieniłem telefon Sony na iPhone ta funkcja nie działa, a próba jej skonfigurowania w stacji multimedialnej (w sekcji telefon/wiadomości) kończy się komunikatem, że próba połączenia jest nieudana i odesłaniem do ustawień telefonu. W telefonie nie znajduję jednak takiej opcji. A może źle szukam? Dodam, że chodzi o Corollę z 2022 r. Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie?
U mnie działa „ale”… ale czyta po angielskiemu tak, że mało co rozumiem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Helios

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: HB 2.0 MR2022
« Odpowiedź #2306 dnia: 30 Października 2024, 13:03:41 »
Zapewne piszesz o działaniu tej funkcji po połączeniu z Carplay. Wtedy i owszem wiadomości otrzymywane na telefon są odczytywane przez multimedia w dziwnym angielskim - słowa polskie wypowiadane są zgodnie z wymową angielską, np. słowo "jedź" brzmi mniej więcej jak "dżed". Jeśli tekst jest długi to słyszy się jedynie komunikat "polish", co chyba oznacza, że aplikacja (Siri ?) nie jest w stanie odczytać tego tekstu i sygnalizuje, że językiem wiadomości jest polski.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2307 dnia: 30 Października 2024, 17:42:20 »
Pisałeś o problemie po przejściu na iPhona zatem założyłem, że mówisz o CP.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline bartez1357

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #2308 dnia: 31 Października 2024, 20:14:57 »
Czy może ktoś pomóc rozwiązać następujący problem z AA? Mimo, że ustawieniach mam ustawione domyślne "połączenie z AA", to ostatnio w trakcie jazdy kilkukrotnie zrywało połączenie, po wejściu w ustawienia samoczynnie miałem przestawione na "tylko dla telefonu" a gdy resetowalem i przestawiłem na AA, po chwili znów wywalało. Bardzo to irytujące, ma ktoś podobnie i wie jak temu zapobiec? Łącze się bezprzewodowo, Corolla 2024.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #2309 dnia: 31 Października 2024, 20:32:24 »
Nie jesteś jeden. Ten typ tak ma póki co. Reklamuj i to ostro. A na ten ból jest tylko wyłaczenie RSA. Działa tylko do wyłączenia ACC.

Wysłane z mojego SM-A145R przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl