Autor Wątek: Android Auto, Carplay  (Przeczytany 737962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline peekaboo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla SD GR
Odp: Android Auto, Carplay
« Odpowiedź #2325 dnia: 10 Grudnia 2024, 18:03:36 »
Napisałem "jedna z najważniejszych", nie krytyczna... :-)
Corolla HEV SD MY'24 GR Sport + Dynamic

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #2326 dnia: 10 Grudnia 2024, 22:43:56 »
tak mają sedany... Nie wiem jak w HB czy TS
Wersja nadwozia nie ma znaczenia. Najprawdopodobniej połączenie z czujnikami chwilę trwa i system nie widząc tych czujników po prostu przestawia zapamiętany ekran na kolejny, bo nie ma danych, zamiast np wyświetlić, że "proszę czekać" czy cokolwiek w międzyczasie. Bo przecież po jakimś czasie możemy już się na ten ekran przełączyć i nawet ustawić go w zapisanych, ale po ponownym odpaleniu będzie to samo. To trochę moje domysły, ale taki scenariusz wydaje się sensowny.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2327 dnia: 10 Grudnia 2024, 22:59:07 »
Myślę że masz rację. No i faktycznie śledzenie na bieżąco ciśnienia to raczej nie jest must have.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline Miles

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8 TS
« Odpowiedź #2328 dnia: 31 Grudnia 2024, 14:24:32 »
Odłączyłem dzisiaj kabelek od AA i póki pamiętałem chciałem od razu przejść do ustawień w multimediach samochodu, by włączyć funkcje telefoniczne (te 2 suwaki), co by nie być zaskoczony nieoczekiwanym brakiem funkcji głośnomówiącej, a tu niespodzianka: Górny suwak - ten od funkcji samego telefonu był już aktywny.
Nie wiem czy to jakiś bug, czy coś zaktualizowali w multimediach, żeby było tak jak od początku powinno być?

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #2329 dnia: 09 Stycznia 2025, 15:24:28 »
Odłączyłem dzisiaj kabelek od AA i póki pamiętałem chciałem od razu przejść do ustawień w multimediach samochodu, by włączyć funkcje telefoniczne (te 2 suwaki), co by nie być zaskoczony nieoczekiwanym brakiem funkcji głośnomówiącej, a tu niespodzianka: Górny suwak - ten od funkcji samego telefonu był już aktywny.
Nie wiem czy to jakiś bug, czy coś zaktualizowali w multimediach, żeby było tak jak od początku powinno być?
Ja też cały czas nie wiem od czego to zależy. Mam zazwyczaj tak, że jak podpinam kabelek, a wcześniej jeździłem na BT,  to i tak sam wchodzi w tryb AA i nie muszę przestawiać suwaków. Dzieje się tak często, ale jednak nie zawsze. Nie potrafię znaleźć żadnej zależności, bo zawsze robię tak samo.
Za to jak odepnę kabelek, to przy następnym uruchomieniu auta zawsze muszę grzebać ustawieniach i zmieniać suwaki, bo nie połączy mi się sam przez BT.
Taki drobiazg, ale męczy.

« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2025, 15:28:07 wysłana przez ceikam »

Offline Miles

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8 TS
« Odpowiedź #2330 dnia: 10 Stycznia 2025, 15:31:52 »
Sprawdź teraz, czy nie przestawia się z automatu na telefon po odłączeniu kabelka.
Przetestowałem to ostatnio kilka razy i działało za każdym razem, a wcześniej nigdy.
Możliwe, że weszła jakaś aktualizacja softu (ale tutaj możliwe, że trzeba poczekać na swoją kolej aktualizacji).

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2331 dnia: 03 Kwietnia 2025, 12:36:12 »
Zauważyliście że na zegarach pokazuje się wskazówki nawigacyjne gdy włączona jest Google Maps w AA. Niestety na HUD nie ale już jakaś integracja jest. Jestem mile zaskoczony. Sorki za słabe zdjęcie ale kiepsko się je robi podczas jazdy w nocy z krótkim kablem.
PS mi po aktualizacji pojawił się problem z USB, czasami nie działa nawet ładowanie. Myślałem że to przez kabel ale najpierw podłączam tel później odpalam samochód i jest ok.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Mi się również pojawiła dodatkowa zakładka na ekranie prędkościomierza. Jak pisał Qbek: druga z lewej j jedna w dół. Co prawda zrzut robiłem na postoju bez wyznaczonej trasy w Google Maps ale wcześniej tego nie miałem. Nawigacji farycznej nie posiadam.
Witam wszystkich. Posiadam rav4 z 2021r bez fabrycznej nawigacji. Powiedzcie mi co zrobić aby przy właczonej mapie przez AA pokazywane były wskazówki na wyswietlaczu licznika.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2332 dnia: 03 Kwietnia 2025, 12:50:07 »
tylko CP z tego co pamiętam
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #2333 dnia: 03 Kwietnia 2025, 13:36:35 »
tylko CP z tego co pamiętam

W CP wskazówki są tylko przy mapach apple. Przy mapach Google nie ma (ale to nie sprawa Toyoty tylko googla)

p,paw

Offline russso

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2334 dnia: 03 Kwietnia 2025, 14:26:36 »
A jak w ogóle uruchomić kompas? w tym monecie mam puste pole (druga pozycja od lewej i jedna w dół)

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
« Odpowiedź #2335 dnia: 03 Kwietnia 2025, 14:28:17 »
U mnie kompas jest zawsze - jeżeli nawigacja nie dostarcza informacji turn-by-turn.
Nie wiem czy wyświetla go Toyota czy CarPlay....

p,paw

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2336 dnia: 03 Kwietnia 2025, 14:29:03 »
Wskazówki z AA miałem, jak i kompas ale z modułem NAVI.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
« Odpowiedź #2337 dnia: 03 Kwietnia 2025, 18:07:02 »
Sprawdziłem. Kompas pokazuje wbudowana NAVI.

p,paw

Offline mecens

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8H HB
« Odpowiedź #2338 dnia: 05 Kwietnia 2025, 20:52:52 »
Mam w Corolli AA przewodowe + moduł bezprzewodowego AA.
Nie do końca jestem zadowolony z automatycznego uruchamiania aplikacji Google Maps. Można ją w ogóle "zakończyć" lub zmienić tryb na opcjonalny?
Corolla HB 1.8H Comfort + Tech

Offline MrG

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Sedan
« Odpowiedź #2339 dnia: 08 Kwietnia 2025, 22:39:48 »
Zdaje się że nie... możesz zmienić by się uruchamiała inna aplikacja nav (ja używam Waze, moze bys wolal Yanosika)
| Corolla Sedan Hybrid | 1.8 | E211 | Tokyo Red | 76000 | Warszawa |

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl