Autor Wątek: AURII 2015 / wentylacja  (Przeczytany 5435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piecho007

• Początkujący
AURII 2015 / wentylacja
« dnia: 02 Września 2019, 16:17:31 »
Cześć,

1) czy możecie podesłać link do wątku gdzie jest opisane jak odgrzybić parownik? (nie mogę znaleźć, przepraszam)
2) czy możecie powiedzieć, gdzie są czerpnie powietrza do wentylacji (i) dla obiegu zewnętrznego (ii) dla obiegu zamkniętego?
3) czy jest na forum jakaś instrukcja jak oczyścić kratkę dla baterii trakcyjnej?
4) mam hatchbacka; czy Wam tez wypadają plastiki w bagażniku (te przy klapie, które okrywają akumulator 12V i ten po drugiej stronie)? u mnie jest to wsadzone poprostu w wycięcia w dywanie, nie ma żadnego zatrzasku nigdzie i lata w gruncie rzeczy całkowicie swobodnie.
5) w moim egzemplarzu (chyba) ubił się filc pod podłogą na kierowcy i na środku (centralnie pod kierownicą) powstało kilkucentymetrowe wybrzuszenie. też tak macie?

Oczywiście problem szmaty występuje ale regularnie wymieniam filtr kabinowy i ozonuję. Natomiast ten układ jest zwyczajnie wadliwie zaprojektowany (obudowa filtra to jakiś żart, jak porównuję z Mitsubishi to mi się śmiać/płakać chce). Chcę założyć jakąkolwiek drobną siatkę na czerpnię powietrza, bo to co jest na filtrze po kilku tygodniach od wymiany to woła o pomstę do nieba (drobne liście itd.)

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: AURII 2015 / wentylacja
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Września 2019, 17:50:58 »
Nie mam Auris II ale  <zolta>:

1. temat rzeka, najlepiej wyciągnąć ale można też przez rurke odprowadzania skroplin, poszukaj na forum....
2. obieg zewnętrzny podszybie, a wewnętrzny zaraz przy wentylatorze w kabinie oczywiście.....klapka zmieniająca obieg jest w kształcie ćwierćwalca (mniej więcej).
3. jest.

na resztę nie odpowiem bo, patrz wstęp.
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Września 2019, 19:40:31 »
3.W instrukcji obsługi ale by zczaił jak się to robi więc wystarczy popatrzeć pod lewe siedzenie i ogarniesz.
4.Trzeba je umiejętnie wsadzić i nie latają. Też się z tym długo bujałem i po roku stwierdziłem że zaglądne o co tam chodzi.
5. U mnie nic takiego nie zaobserwowałem podczas odkurzania 2x do roku

Offline al2357

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris, Corolla
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Września 2019, 21:43:21 »
5) Mam wybrzuszenie pod podłogą po stronie kierowcy, mniej więcej w środku, równolegle do osi samochodu przód-tył. Ono jest twarde jak metal, jak gdyby podłoga była nierówna. Nie wiem czy o to Ci chodzi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl