Autor Wątek: Toyota Connected Car  (Przeczytany 86571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Connected Car
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Września 2019, 00:30:31 »
I nikt do tej pory tego nie wiedział, złodzieje też :-P

Pewnie wiedzą i mają środki zaradcze ku temu  :-) a jesli nie maja to odpuszczają
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Pedros

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Października 2019, 07:09:59 »
Udało się w końcu uruchomić tą usługę, ale mam mieszane uczucia. Na początku był problem, aby zweryfikować auto. Po wielu kombinacjach jakoś się udało. Aplikacja na iPhonie działa niestabilnie i często się sama wywala. Ukryty GPS to ciekawa rzecz, ale tak naprawdę to ktoś ma dostęp do każdego ruchu, stylu jazdy. Z jednej strony w razie kradzieży trochę więcej szans na odnalezienie auta, o ile złodziej nie zagłuszy sygnału. Z drugiej strony mniej prywatności....
C-HR 2.0 2023

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Października 2019, 14:30:25 »
Ja mam taki problem, że tego zdalnie nie mogę załatwić i mam podjechać do serwisu w celu aktywacji tego ustrojstwa.
Będę w poniedziałek to zobaczę czy do czegoś się to nadaje :) Przy okazji zapytam o te metody łączności, ciekawe co powiedzą.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Października 2019, 22:14:34 »
Hmm....zaczęła mnie intrygować jedna rzecz w informacjach z tej apki.
Mianowicie w usłudze "Serwisy i przeglądy", w zakładce "historia serwisowa" jest wpis "Roszczenie z tytułu gwarancji" z datą, w której kupowałem samochód. Czy ktoś może wie o co chodzi??

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Października 2019, 02:12:26 »
Mianowicie w usłudze "Serwisy i przeglądy", w zakładce "historia serwisowa" jest wpis "Roszczenie z tytułu gwarancji" z datą, w której kupowałem samochód. Czy ktoś może wie o co chodzi??

Mam to samo. Dowiem się jak będę w aso w pon.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Października 2019, 08:53:21 »
Zapewne chodzi o datę, od której liczony jest okres, w którym możesz mieć roszczenia związane z gwarancją, której udziela Toyota, czyli chyba trzy lata od tej daty,  a na baterie chyba pięć.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Października 2019, 09:05:43 »

u mnie był inny wpis - zdarzenie z zakresu dostawy i dotyczyło to montażu alarmu
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Października 2019, 09:11:00 »
A u mnie tak (Rav4):

Widoczne nie w całości:
Zdarzenie z zakresu dostawy pojazdu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Października 2019, 10:13:45 »
Ja mam tak samo jak Tomeksp w dacie zakupu jest opis "Zdarzenie z zakresu dostawy pojazd"
Natomiast zapis "Roszczenie z tytułu gwarancji" mam w pozycji wymiany elementu na gwarancji i drugi raz podczas wykonywania akcji serwisowej -już po gwarancji.
Oczywiście piszę o moim obecnym aucie.

Czy ktoś może odnieść się do mojego wcześniejszego zapytania o opcję jasnej podsufitki?
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Października 2019, 16:00:15 »
O...i teraz jestem zaskoczony bo nikt nie poinformował mnie przy odbiorze, że samochód miał jakąkolwiek usterkę naprawianą przed wydaniem.
To troszeczkę nie fair. W poniedziałek zadzwonię do dilera z zapytaniem o co chodzi i czy samochód nie był aby naprawiany a jeśli tak to co było przy nim robione.

Offline marcin_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Października 2019, 21:38:53 »

Mam to samo. Dowiem się jak będę w aso w pon.

Miałem to samo - roszczenie z tytułu gwarancji. Pytałem już i chodziło o testy systemu eCall

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Października 2019, 22:43:40 »
Miałem to samo - roszczenie z tytułu gwarancji. Pytałem już i chodziło o testy systemu eCall

No mam nadzieję, że o to chodziło...a nie wymianę połowy samochodu bo im z lawety spadła była  :-P

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Października 2019, 16:10:27 »

No mam nadzieję, że o to chodziło...a nie wymianę połowy samochodu bo im z lawety spadła była 

Potwierdzam, dziś pytałem w serwisie i jest to usługa związana z ecall, każdy tak ma ;)

Co to aplikacji to nie została mi uruchomiona, bo serwis nie wie jeszcze jak to działa. Ktoś może z Wawy pochwalić się zautoryzowana aplikacja?
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2019, 16:21:31 wysłana przez adis »

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Października 2019, 22:37:30 »
Tak ja mam od samego początku czyli gdzieś od lipca i powiem szczerze że z niej korzystam. Super sprawa jest wyznaczanie tras z loziomu app i wysylanie do samochodu. Dodatkowo całe info o przeglądach itd. Ps mam tam podłączone dwa samochody corolla i yarisa. Yaris nie ma connected car ale przynajmniej mam całą historię serwisową i nie muszę juz pamiętać co kiedy bylo robione.
Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Października 2019, 14:37:23 »
Wczoraj zauważyłem że w ustawieniach dot. czasu jest opcja synchronizacji czasy wg GPS - i wygląda że to działa - czyli kolejny element w samochodzie który wykorzystuje system GPS z ecall. (nie mam nawigacji)

Ciekawe czy moduł nawigacji również wykorzystuje ten sam gps czy nie.

W serwisie twierdzili też że nawigacja to dodatkowe pudełko (tak jak w poprzednich wersjach) - ciekawy jestem czy faktycznie tak jest. W poprzednich generacjach włączenie nawigacji przełączało wyświetlacz na dodatkowy moduł - w tej wersji - może to działać równocześnie z innymi elementami systemu.

Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl