Autor Wątek: Toyota Connected Car  (Przeczytany 86588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Connected Car
« Odpowiedź #150 dnia: 29 Listopada 2019, 21:32:49 »
To chyba najlepsza opcja.

Nie byłem może na Konstruktorskiej ale napisałem email. W ciągu tygodnia wszystko ogarneli i program ruszył  :good: Teraz zobaczymy w praktyce jak się sprawuje :-)

Na jaki adres pisałeś? Ja niestety nie doczekałem się odzewu na moje wiadomości :/
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: 29 Listopada 2019, 22:09:00 »
To chyba najlepsza opcja.

Nie byłem może na Konstruktorskiej ale napisałem email. W ciągu tygodnia wszystko ogarneli i program ruszył  :good: Teraz zobaczymy w praktyce jak się sprawuje :-)

Na jaki adres pisałeś? Ja niestety nie doczekałem się odzewu na moje wiadomości :/

Pisałem na ten adres klient@toyota.pl
Wysłałem wiadomość. Poprosili o pewne dane i w kolejnej wiadomości dostalem info że powinno już działać. Faktycznie poszło.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #152 dnia: 29 Listopada 2019, 22:43:31 »
U mnie działa choć czasami nie zapisuje wszystkich przejazdów.Czasami działa z opóźnieniem ale dane dają do myślenia czy jeżdzić wolniej czy tak jak benzyniakem.Jeszcze nie jechałem na autostradzie.W mieście jest super.Pali mniej niż stara Avka.Widzę coraz więcej corolli na ulicach i to jest fajne.

Offline czechoj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 09 Grudnia 2019, 23:11:43 »
Witam.
Podepnę się pod temat. Od kilku dni mam Corolle 2.0 TS Comfort+Tech niestety nie mogę uruchomić WiFi.  System Toyoty niestety nie widzi hotspotu telefonu iPhone.  Myślałem, że być może w pierwszej kolejności należy zarejestrować się i uzyskać dostęp poprzez program MyT Toyota, ale aktywowane usługi sieciowe nic tu nie zmieniły. Czy trzeba zarejestrować swoje urządzenie multimedialne? A może opcja WiFi występuje tylko w wersji z nawiagcją?
Corolla TS 2.0 Hybrid Comfort + Tech

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #154 dnia: 10 Grudnia 2019, 07:22:14 »
Witam.
Podepnę się pod temat. Od kilku dni mam Corolle 2.0 TS Comfort+Tech niestety nie mogę uruchomić WiFi.  System Toyoty niestety nie widzi hotspotu telefonu iPhone.  Myślałem, że być może w pierwszej kolejności należy zarejestrować się i uzyskać dostęp poprzez program MyT Toyota, ale aktywowane usługi sieciowe nic tu nie zmieniły. Czy trzeba zarejestrować swoje urządzenie multimedialne? A może opcja WiFi występuje tylko w wersji z nawiagcją?

Ja też nie mam tej zakładki wifi ( comfort+style+tech bez nawi) Zaktualizowano mi Soft do 1011 i nadal brak. Może faktycznie ta opcja jest tylko z nawi. Bez tej opcji nie można zarejestrować urządzenia multimedialnego.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #155 dnia: 10 Grudnia 2019, 07:44:44 »
Opcja WiFi jest tylko w TT2&GO, ja też mam samą TT2  i tez nie mam opcji WiFi.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline czechoj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 10 Grudnia 2019, 07:59:26 »
Ja też nie mam tej zakładki wifi ( comfort+style+tech bez nawi) Zaktualizowano mi Soft do 1011 i nadal brak. Może faktycznie ta opcja jest tylko z nawi. Bez tej opcji nie można zarejestrować urządzenia multimedialnego.
Ciekawe bo ja mam w setupie opcję WiFi i mogę teoretycznie właczyć "Moc WiFi". Pojawia się na wyświetlaczu ikona WiFi (górny prawy róg) i nic więcej się nie dzieje, oczywiście nie mogę wybrać żadnej sieci. Dodatkowo nie mam opcji "Online"
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2019, 08:03:13 wysłana przez czechoj »
Corolla TS 2.0 Hybrid Comfort + Tech

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Grudnia 2019, 10:21:06 »
Po prawie dwóch miesiącach prób i dobijania się do Toyoty wszelkimi drzwiami i oknami, w końcu udało mi się aktywować aplikację MyT. Powód, przez który nie działała wczesniej, był prozaiczny. Miałem konto Toyota zarejestrowane na adres email z domeną składającą się z pięciu znaków (w moim przypadku ".rocks") i choć przeszedł on walidację przy rejestracji na stronie, to jednak powodował wykrzaczenie ich wewnętrznego systemu :wallbash:

Założenie nowego konta i podpięcie do niego auta magicznie rozwiązało problem. I działa! <taniec>
« Ostatnia zmiana: 13 Grudnia 2019, 10:22:55 wysłana przez Lupin »
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: 13 Grudnia 2019, 16:05:19 »
Ciekawe bo ja mam w setupie opcję WiFi i mogę teoretycznie właczyć "Moc WiFi". Pojawia się na wyświetlaczu ikona WiFi (górny prawy róg) i nic więcej się nie dzieje, oczywiście nie mogę wybrać żadnej sieci. Dodatkowo nie mam opcji "Online"
Bo w wersji bez nawigacji opcja "Moc WiFi" jest tylko po to by móc korzystać z Miracast po WiFi.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Grudnia 2019, 13:54:56 »
W jaki sposób zarejestrować urządzenie multimedialne? Mam wersję comfort z tym większym wyświetlaczem, ale bez navi. Jest odnośnik do strony www gdzie mam wskazać urządzenie, aby zapisać ID tego urządzenia. Wskazuję ostatnie urządzenie, ale tam wskazuje opcję "on-line" w urządzeniu , a takiej nie mam...

Offline sebavfr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Grudnia 2019, 14:59:06 »
Też się zastanawiam jak to zarejstrować ale myśle że można to zrobić tylko w wersji z navi.
Mam inne pytanie czy udało wam włączyć funkcje SmartDeviceLink co to jest? i czy w zakładce aplikacje coś jest?
Działa to uwas https://www.youtube.com/watch?v=SIgBRv4iG1g&t=233s
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2019, 15:20:39 wysłana przez sebavfr »
toyta corolla TS 2,0 Executiv +VIP+ carplay.

Offline dempsej

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 14 Grudnia 2019, 21:28:45 »
Działa to uwas https://www.youtube.com/watch?v=SIgBRv4iG1g&t=233s

To jest dodatek od niezaleznego producenta ze Szwecji. Wymaga rozebrania jednostki i dołożenia kilku płytek, taśm itp.
Ciekawe rozwiązanie, ale kosztuje 500 Euro.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 16 Grudnia 2019, 14:53:15 »
Czy ktoś może WYRAŹNIE potwierdzić, że w autach BEZ NAVI, ale z wyświetlaczem 8" aplikacja MyT mu działa? Byłem dzisiaj u swojego dilera. Zgody podpisane miałem przy odbiorze auta, a aplikacji nie mogę do końca uruchomić... Niby działa ona TYLKO  w autach z nawigacją...
Dzisiaj w serwisie moje auto zostało ponownie dodane w tej aplikacji... Zobaczymy czy coś się zmieni za kilka dni.

Offline busy_bee

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 16 Grudnia 2019, 14:55:31 »
Czy ktoś może WYRAŹNIE potwierdzić, że w autach BEZ NAVI, ale z wyświetlaczem 8" aplikacja MyT mu działa? Byłem dzisiaj u swojego dilera. Zgody podpisane miałem przy odbiorze auta, a aplikacji nie mogę do końca uruchomić... Niby działa ona TYLKO  w autach z nawigacją...
Dzisiaj w serwisie moje auto zostało ponownie dodane w tej aplikacji... Zobaczymy czy coś się zmieni za kilka dni.

Mam 2.0 Executive bez Navi, aplikacja dziala ok

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #164 dnia: 16 Grudnia 2019, 15:09:39 »

Mam 2.0 Executive bez Navi, aplikacja dziala ok
Ja również mam bez Navi i działa mi od samego początku bez problemów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl