Witam ponownie. Być może coś drgnęło w moim przypadku. Przypomnę auto odebrane na początku grudnia 2019. Podpisane wszystkie zgody w salonie, a aplikacja MyToyota nie działała w 100%. Zawsze pojawiał się komunikat: "Witaj Norbert bla bla bla"... Nie miałem uruchomionych usług sieciowych. Niw widziałem mojego stylu jazdy. Aplikacja działała w bardzo okrojonej wersji... Wymiana maili z centralą nie dała nic. Z uporem maniaka pisali mi, że tylko auta z seryjną nawigacją mogę mieć działającą tą aplikację. Na nic wyjaśnienia, że to nie prawda, kierowanie na forum odsyłanie do Waszych wypowiedzi... Aż do dzisiaj...
Dzisiaj po ponownej rozmowie z konsultantem w salonie usunąłem fizycznie na stronie
www.toyota.pl moje konto. Następnie zarejestrowałem je ponownie na nowy e-mail. Dodałem swoje auto, znalazłem zakładkę "zweryfikuj", zrobiłem to. Pojawiło się okno z potwierdzeniem zgód (2). Zaznaczyłem wszystkie zgody. Dodałem swoje dane osobowe, adres, nr telefonu. Następnie to samo zrobiłem w aplikacji. Tutaj również pojawiły mi się zgody do zaakceptowania (2). Je również zaakceptowałem. Nowością jest to, że już nie ma napisu "aktywuj usługi sieciowe" tylko "dokończ proces aktywacji", a po naciśnięciu komunikat, że usługa zostanie uruchomiona w ciągu 24h. Poprzednio, po naciśnięciu tego był komunikat jak wyżej: "Witaj Norbert bla bla bla"...
Pozostaje więc czekać 24h... Jednak światełko w tunelu jest