Autor Wątek: Toyota Connected Car  (Przeczytany 86588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Connected Car
« Odpowiedź #285 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:12:35 »
A co z punktami toyota more? Jak zarejestruje nowe konto to zostaną na starym, czy można je przepisać? Ciekawe czy takie zabawy nie beda kolidowaly z niczym w przyszłości...
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2020, 11:14:40 wysłana przez adis »

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #286 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:17:06 »
Wydaje mi się, że punkty są przypisane do uczestnika programu, a nie do jego auta. :o
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #287 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:19:57 »
Wydaje mi się, że punkty są przypisane do użytkownika programu, a nie do jego auta. :o

Przy kupowaniu deugiego auta sprzedawca powiedział ze moj email nie jest przypisany do toyoya more i nie mam punktów, pamietam ze pisalem wtedy do centrali.

Nie chce usuwać konta bo mam juz tam troche punktów, chyba bede musiał znow uderzyć do centrali.

Offline michassel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #288 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:23:25 »
Nie chce usuwać konta bo mam juz tam troche punktów, chyba bede musiał znow uderzyć do centrali.

Co te punkty dają?
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Dynamic Force 2020
Wersja Comfort, pakiet Tech + Style.
Kolor 4W9 Phantom Brown, jasne wnętrze.

Offline dawid8493

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #289 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:31:25 »
Punkty dają upust na usługi serwisowe bądź kupno nowego samochodu, mówimy tutaj o kwotach 200 - 500zł za punkty które się dostało za samo kupno auta + ubezpieczenie.
2019 Corolla Sedan 1.6 (Comfort + Style + Tech)

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #290 dnia: 27 Stycznia 2020, 11:48:28 »

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #291 dnia: 27 Stycznia 2020, 13:01:53 »
Witam ponownie. Być może coś drgnęło w moim przypadku. Przypomnę auto odebrane na początku grudnia 2019. Podpisane wszystkie zgody w salonie, a aplikacja MyToyota nie działała w 100%. Zawsze pojawiał się komunikat: "Witaj Norbert bla bla bla"... Nie miałem uruchomionych usług sieciowych. Niw widziałem mojego stylu jazdy. Aplikacja działała w bardzo okrojonej wersji... Wymiana maili z centralą nie dała nic. Z uporem maniaka pisali mi, że tylko auta z seryjną nawigacją mogę mieć działającą tą aplikację. Na nic wyjaśnienia, że to nie prawda,  kierowanie na forum odsyłanie do Waszych wypowiedzi... Aż do dzisiaj...

Dzisiaj po ponownej rozmowie z konsultantem w salonie usunąłem fizycznie na stronie www.toyota.pl moje konto. Następnie zarejestrowałem je ponownie na nowy e-mail. Dodałem swoje auto, znalazłem zakładkę "zweryfikuj", zrobiłem to. Pojawiło się okno z potwierdzeniem zgód (2). Zaznaczyłem wszystkie zgody. Dodałem swoje dane osobowe, adres, nr telefonu. Następnie to samo zrobiłem w aplikacji. Tutaj również pojawiły mi się zgody do zaakceptowania (2). Je również zaakceptowałem. Nowością jest to, że już nie ma napisu "aktywuj usługi sieciowe" tylko "dokończ proces aktywacji", a po naciśnięciu komunikat, że usługa zostanie uruchomiona w ciągu 24h. Poprzednio, po naciśnięciu tego był komunikat jak wyżej: "Witaj Norbert bla bla bla"...

Pozostaje więc czekać 24h... Jednak światełko w tunelu jest  <taniec>

Utworzyłem nowe konto uzupełniając wszystkie dane, dodałem samochód i zweryfikowałem pojazd - niestety w aplikacji bez zmian. Odczekam sobie te kilka dni, jak nic się nie zmieni to już dam sobie z tym spokój. Najwidoczniej nie każdy jest godzien posiadać takie funkcjonalności  :thumbdown:.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #292 dnia: 27 Stycznia 2020, 13:08:11 »
 U mnie już w momencie aktywacji w salonie nastąpiła zmiana, pokazały się w aplikacji zgody do akceptacji. A na drugi dzień już miałem widoczne trasy przejazdu.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #293 dnia: 27 Stycznia 2020, 14:56:11 »

Utworzyłem nowe konto uzupełniając wszystkie dane, dodałem samochód i zweryfikowałem pojazd - niestety w aplikacji bez zmian. Odczekam sobie te kilka dni, jak nic się nie zmieni to już dam sobie z tym spokój. Najwidoczniej nie każdy jest godzien posiadać takie funkcjonalności  .

Skąd jesteś?
Może uderz do innego salonu? Może ktoś bardziej kumaty, kto już te samochody dodawał, ci to zrobi.
Mój sprzedawca skierował mnie do jednego, jedynego człowieka w salonie, który się tym zajmuje i 2 dni później wszystko działało.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline jacool

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #294 dnia: 27 Stycznia 2020, 15:17:31 »
a przeklikałeś zgody w samej aplikacji ? .. nie są zbyt widoczne
RAV4 HYBRID COMFORT FWD

Offline adis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #295 dnia: 27 Stycznia 2020, 17:37:49 »
a przeklikałeś zgody w samej aplikacji ? .. nie są zbyt widoczne

W "mój profil" w sekcji "Moje prawo do prywatności" mam pozaznaczane 3 zgody. Poza tym miejscem nic nie akceptowałem, chyba klikałem już wszędzie zarówno przez przeglądarkę jak i w aplikacji i niczego więcej nie zauważyłem.

Skąd jesteś?
Może uderz do innego salonu? Może ktoś bardziej kumaty, kto już te samochody dodawał, ci to zrobi.
Mój sprzedawca skierował mnie do jednego, jedynego człowieka w salonie, który się tym zajmuje i 2 dni później wszystko działało.

Ew. podjadę jeszcze właśnie jeszcze na Czerniakowską, ktoś wcześniej tutaj mówił że kupił stamtąd corollę i mu działa.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #296 dnia: 27 Stycznia 2020, 19:59:44 »
Ja podpisałem zgody w salonie, podobno wtedy idzie zlecenie. Potem w apce zaznaczyłem potrzebne zgody i kazała mi czekać 24h. Minęło więcej i dopiero kiedy uruchomiłem auto to pozwoliło mi aktywować usługi i załadować trasy.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #297 dnia: 27 Stycznia 2020, 20:19:16 »
Cytat: toranaga w Dzisiaj o 13:08:11
Skąd jesteś?

adis
To nie jest mój wpis.

Offline norbert_p

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #298 dnia: 27 Stycznia 2020, 20:26:33 »
Wydaje mi się, że punkty są przypisane do użytkownika programu, a nie do jego auta. :o

Przy kupowaniu deugiego auta sprzedawca powiedział ze moj email nie jest przypisany do toyoya more i nie mam punktów, pamietam ze pisalem wtedy do centrali.

Zadzwoń na infolinię Toyota More. Tam w kilka minut zweryfikują Twój e-mail i przypiszą do konta. Można wielokrotnie zmieniac konta, e-maile. Punkty nie przepadną! Są zapisywane na "karcie z numerem", nie na koncie lub e-mailu. Trzeba pamiętać, aby zweryfikować e-mail (lub nowy e-mail), aby móc przeglądać ilość punktów.

Offline michalbakowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Stycznia 2020, 16:49:44 »
Czy usługa lokalizacji w aplikacji MYy działa wam prawidłowo dziś ?

U mnie od 1h po zaparkowaniu - pokazywana jest poprzednia lokalizacja. Dane o stylu jazdy tez się nie zmieniły.

Nigdy z tym nie miałem problemu - dane były po 2-3 min dostępne w aplikacji

Sent from my iPhone using Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl