Autor Wątek: Konserwacja podwozia  (Przeczytany 39896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
Odp: Konserwacja podwozia
« Odpowiedź #150 dnia: 09 Sierpnia 2025, 17:13:50 »
Salon PL, garażowany, Panie jam konserwację robił

To nie wyglada jak konserwacja, tylko zapaćkanie czernidłem na bitumie.

Jak już wcześniej pisano-w każdej branży są lepsi i gorsi. To zrobili ci gorsi.

Offline Borat

• Prawie Toyot
  • Samochód:: LexusGS
« Odpowiedź #151 dnia: 09 Sierpnia 2025, 18:02:45 »
Straszno i śmieszno...
No niestety, ale to wychodzą wszystkie nauki z YT albo tik taka + większa świadomość osób prywatnych korzystająca z tej opcji sprzedaży oraz firm handlujących autami w poznaniu zachowań zbiorowych nabywców.
Dlatego od 15lat zmieniłem kurs odbijając od ASO/ubezpieczalni/banków i innych pasożytów  :-)
Zostało mnóstwo kasy a do tego często  jazda autami których nie ma/było w salonach  :-)

A pochwali się kolega gdzie zainwestował to mnóstwo kasy, które mu zostało?

Ja tam w ostatnim złożonym sprawozdaniu (za 2022 rok), widzę stratę 44032,90. W 2021 strata 96625,25. W 2020 23706,74. W 2019 3056,75. W każdej uchwale ... strata zostanie pokryta z zysków lat następnych.
Tak oszczędzasz, że już Ci brakuje 167421,64.
Dobry z Ciebie forumowy mentor :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #152 dnia: 09 Sierpnia 2025, 19:00:46 »
Dobry z Ciebie forumowy mentor
Oj widzę że jeden z naszych 3 ech muszkieterów wrócił. No nic pewnie w Krakowie było konsylium specjalistów skrzywdzonych przez Toyoty  :grin:

Witamy ponownie  :grin:

Ciekawe co nasi moderatorzy uczynią bo jak coś to służę pomocą materiały już mam.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2025, 19:13:18 wysłana przez ledziu »

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #153 dnia: 09 Sierpnia 2025, 20:15:19 »
:grin:

10 lat i po Lexusie RX, Salon PL, garażowany, Panie jam konserwację robił ale diagnosta mówi że ostatni raz podbija! O co w ogóle mu chodzi ?  :cool:

garaż garażowi nie równy. W końcu zimą na mrozie reakcje chemiczne są praktycznie zatrzymane. Jak parkujesz w garażu zimą, w którym masz temperaturę sporo powyżej 0 stopnia i do tego ze sporą wilgotnością to efekt może być jak na zdjęciach.

Przy mroznach na zewnątrz w takim garazu to już lepiej na zewnątrz auto trzymać.
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2025, 20:33:09 wysłana przez aks »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #154 dnia: 10 Sierpnia 2025, 08:51:56 »
Przy mroznach na zewnątrz w takim garazu to już lepiej na zewnątrz auto trzymać.

Jest to jeden z czynników chociaż uważam że nie jedyny.
Nie wiem czy nie nr1 jest "materiał"/stał (mieszanka) i obróbka w początkowej fazie produkcji auta.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Listopada 2025, 22:19:47 »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #156 dnia: 11 Listopada 2025, 23:07:31 »

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #157 dnia: 12 Listopada 2025, 01:20:40 »
Niestety przeważnie nie na sprzedaż  :|

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #158 dnia: 12 Listopada 2025, 07:02:27 »
Niestety przeważnie nie na sprzedaż  :|
Jest sporo Toyota  w takim stanie tylko w Pl nie ma chętnych.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #159 dnia: 16 Listopada 2025, 18:05:47 »
Facet nie pokazał podwozia, ciekawe, czy podwozie jest w takim samym stanie, jak wnętrze tego profilu, wątpię. Poza tym przez ten profil leci woda z góry, która jest czysta i miękka deszczówka, więc nie jest ona korozjotwórcza, czysta woda to nie solanka w podwoziu. No i poza tym nie wiadomo, jak ta Toyota była użytkowana. Może to jakiś rarytas, co cały czas stał w garażu zimą, a jeździł sporadycznie latem, więc i podwozie może być bez korozji. W normalnej całorocznej eksploatacji w Niemczech wcale ta Toyota by tak nie wyglądała. Mówić i pokazywać na YT może sobie każdy co chce. Ja też mogę się pochwalić całkowitym brakiem korozji, nawet w podwoziu, a moja Corolla rozpoczyna już piątą zimę i nie była dodatkowo konserwowana, nieważne, jak ją eksploatuję, ważne, że korozji brak.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2025, 18:07:19 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 17 Listopada 2025, 12:49:56 »
:grin:

10 lat i po Lexusie RX, Salon PL, garażowany, Panie jam konserwację robił ale diagnosta mówi że ostatni raz podbija! O co w ogóle mu chodzi ?  :cool:

garaż garażowi nie równy. W końcu zimą na mrozie reakcje chemiczne są praktycznie zatrzymane. Jak parkujesz w garażu zimą, w którym masz temperaturę sporo powyżej 0 stopnia i do tego ze sporą wilgotnością to efekt może być jak na zdjęciach.

elementy podwozia, które ulegają wymianie...podłoga zdrowa, nad czym tu płakać?

z innej beczki, moja 2019 C-HR (garażowana od nowości w "ciepłym" garażu) ani grama rdzy w podłodze...lekki nalot na wahaczach i zwrotnicach i tyle...diagnosta pokazywał mi auto na podnośniku i bardzo chwalił stan podwozia generalnie

także te auta albo po jakieś powodzi, albo nie wiem jak/gdzie były użytkowane...poprzednia Toyota w rodzinie po 14 latach również w dobrym stanie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl