Arst, bardzo lekki to ja dostałem strzał z boku od Passata jadąc Citroenem C3 po autostradzie. Passat włączał się do ruchu, a ponieważ kierowcy się bardzo spieszyło, to wyprzedził trzech przed nim od razu zjeżdżając na środkowy pas, którym to akurat jechałem ja. Uderzenie w tylne prawe koło + nadkole, przy prędkości jaką jechałem 129km/h (sprawdziłem tuż przed uderzeniem, próbowałem uciekać na lewy pas ze środkowego, ale nie miałem gdzie, bo ktoś obok mnie jechał), powinno posłać mnie na pobocze plecami do góry, czego jednak nie uczyniło.
Citronen C3 test łosia zrobił na 70km/h.
Nie tłumacz mi teraz, że coś tam przy 30 km na godzinę, a coś przy innej wartości, bo tylko czcza gadanina.
Zdarzenie drogowe może mieć różny przebieg, zgodny i niezgodny ze sposobem testów.
Wzrasta prawdopodobieństwo, ale nie pewność. Statystycznie coś się wydarzy częściej, a coś rzadziej.
Skoro autorytarnie stwierdziłeś, że Toyota Rav4 2019 jest do bani, to jej nie kupuj, oszczędzisz swoje życie oraz swoich bliskich.
Skoro Twoja obecna jest do bani, bo się źle prowadzi, to ją sprzedaj, oszczędzisz sobie frustracji.
Chętnie wysłuchałbym opinii kogoś kompetentnego. Na razie widziałem dwie rozsądne. Nie wyjaśniajace jednak sprawy.
A puki co to oglądam sobie co tutaj piszecie, ponieważ jestem żywo zainteresowany tym tematem.