Autor Wątek: Aplikacja MyT by Toyota  (Przeczytany 232309 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #510 dnia: 08 Stycznia 2023, 09:07:20 »
Czemu miałaby być spalona?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
@KubaCamry "Auta z koncernu Tata mnie nie interesują
Ps. Kia/Hyundai rownież :)."

A jakie znaczenie  ma to jakie auta Ciebie interesują, w temacie zdalnego odpalania?

@Topoll, dla niektórych osób liczy się forma nie treść, a ten Pan aut z Biedronki nie trawi. Co innego Carrefour (Proace) ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2023, 09:34:58 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kmp17

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #511 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:04:27 »
Z zabezpieczeniem nie działa: wywala błąd w aplikacji o "poważnej awarii" i włącza się alarm.

Mnie zastanawia jak zachowa się Policja / Straż Wiejska, jak zobaczy taki samochód.
Prawnie postój z włączonym silnikiem pow. 1 minuty = mandat.
Ciekawe jak auto niespełniające  Art. 60 ust. 2 pkt 3 Prawa o ruchu drogowym, przeszło proces homologacji.
Jestem za działającą klimatyzacją i grzaniem pompą ciepła ale pracujący silnik to już bezsensowna emisja zanieczyszczeń.
Mnie ciekawi bardziej czy to z zabezpieczeniem zadziała.
Bez przesady. Na prawdę. Tyle szkody narobisz że masakra.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #512 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:37:54 »
Czemu miałaby być spalona?

@KubaCamry "Auta z koncernu Tata mnie nie interesują
Ps. Kia/Hyundai rownież :)."

A jakie znaczenie  ma to jakie auta Ciebie interesują, w temacie zdalnego odpalania?

@Topoll, dla niektórych osób liczy się forma nie treść, a ten Pan aut z Biedronki nie trawi. Co innego Carrefour (Proace) ;)

Znaczenie ma takie, że zdalne odpalanie do UE wprowadziły firmy, które kupiły europejskie marki, tylko w celu dostępu do technologii.
Proace kupuje z musu. Niestety TME zamiast homologować swoje produkty dostępne na innych rynkach, dogadała się z Stellantis. Kupuje i płaczę bo nie mam wyjścia.

Co do odpalania stojącego samochodu, to powinno być to karane wyższymi mandatami.
W ogóle zużywanie nośników energii, jakimi są paliwa, w celu wytworzenia ciepła, które jest skutkiem ubocznym, wytwarzania energii, jest największą głupotą naszych czasów.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #513 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:41:19 »
Z zabezpieczeniem nie działa: wywala błąd w aplikacji o "poważnej awarii" i włącza się alarm.
ale czy to jest umyślne?
Zastanawiam się nad jednym czy serwisanci dostali jakieś wytyczne w przypadku montażu zabezpieczenie i tej opcji w aplikacji która jest jednak nowością.

Co do odpalania stojącego samochodu, to powinno być to karane wyższymi mandatami.
proponuje się zająć tym czym pali Twój sąsiad w piecu, a nie tym czy sąsiad odpali na 5 min silnik auta.
Następny level: każmy gasić silniki aut w korkach.
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2023, 11:42:56 wysłana przez Axel99 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #514 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:47:19 »
... gasną w korkach  przecież, choćby w toyocie gdy jedziesz na tempomacie adaptacyjnym, o systemach SS nie wspominając

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #515 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:51:52 »
... gasną w korkach  przecież, choćby w toyocie gdy jedziesz na tempomacie adaptacyjnym, o systemach SS nie wspominając

nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie nie wszystkie auta jednak gasną w korku, a słyszałem że też są takie w których można wyłączyć ten system.
Nie słyszałem także aby mieli zakazać używania tych aut.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #516 dnia: 08 Stycznia 2023, 12:32:43 »
ale czy to jest umyślne?
Zastanawiam się nad jednym czy serwisanci dostali jakieś wytyczne w przypadku montażu zabezpieczenie i tej opcji w aplikacji która jest jednak nowością.

proponuje się zająć tym czym pali Twój sąsiad w piecu, a nie tym czy sąsiad odpali na 5 min silnik auta.
Nie do końca, na zimno i na wolnych obrotach silnik emituje najwięcej szkodliwych substancji.

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #517 dnia: 08 Stycznia 2023, 12:46:43 »

Cytat:  link=topic=47037.msg765065#msg765065 date=1673174839
nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale u mnie nie wszystkie auta jednak gasną w korku, a słyszałem że też są takie w których można wyłączyć ten system.
Kierunek już jest obrany ;)  Diesle też jeszcze jeżdżą

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #518 dnia: 08 Stycznia 2023, 15:15:26 »
Kierunek już jest obrany ;)  Diesle też jeszcze jeżdżą
oczywiście, przyszłość będzie inna, ale teraźniejszość to teraźniejszość

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #519 dnia: 08 Stycznia 2023, 15:17:33 »

Jeszcze nie, ale docelowo nie ma to znaczenia bo za kilka-kilkanaście lat znikną bez S&S a za następnych kilka znikną pozostałe spalinowe.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #520 dnia: 08 Stycznia 2023, 15:53:26 »
Odchodzisz od tematu…
Sąsiad pali gazem jestem z Krakowa :). Pierwszego miasta w Polsce, w którym wprowadzono zakaz ogrzewania paliwami stałymi. Niestety gaz zużywamy mało efektywnie ale nie wszędzie jest dostęp do elektrociepłowni.
W pierwszych minutach pracy silnika, emisja zanieczyszczeń jest kosmiczna. Niestety w naszych hybrydach również.

Wracając do apki, dział komuś coś poza otwieraniem i zamykaniem? Da się jeździć tylko z telefonem? To by była fajna opcja.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #521 dnia: 08 Stycznia 2023, 19:36:50 »
W pierwszych minutach pracy silnika, emisja zanieczyszczeń jest kosmiczna. Niestety w naszych hybrydach również.
Ale bierzesz pod uwagę, że jeśli nawet nie uruchamiasz silnika na postoju, to te pierwsze minuty też następują, zaraz jak ruszysz?:P

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #522 dnia: 08 Stycznia 2023, 19:38:53 »
Ale bierzesz pod uwagę, że jeśli nawet nie uruchamiasz silnika na postoju, to te pierwsze minuty też następują, zaraz jak ruszysz?:P

Tylko silnik szybciej się rozgrzewa w trakcie jazdy niż na postoju.

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #523 dnia: 08 Stycznia 2023, 21:06:19 »
Od kilku tygodni apka jest bezużyteczna, codziennie brakuje połowy tras, co powoduje, że statystyki są z czapy. Auto zamknięta, apka pokazuje otwarte i na odwrót. I to ma być narzędzie lidera niezawodnodści? Już lapiej by ją całkowicie wycięli.

Offline kmp17

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #524 dnia: 08 Stycznia 2023, 21:56:00 »
ale czy to jest umyślne?

Serwis nic mi nie powiedział.
Prawdopodobnie dałoby się do zrobić tak, żeby działało, ale domyślam się, że nie byłoby to proste i musieliby wymyśleć rozwiązanie razem z producentem zabezpieczeń. Ale gdy głównym elementem zabezpieczenia jest konieczność obecności "keyless" w pobliżu samochodu, to raczej nie da się tego obejść.

Mogłoby to np. działać tak - gdy: 1. drzwi zamknięte, 2. nie ma nikogo wewnątrz, 3. funkcja zarządzana grzania/chłodzenia włączona z aplikacji  --> "możliwość włączenia silnia, ignoruj odcięcie zapłonu, nie uruchamiaj alarmu"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl