Autor Wątek: Aplikacja MyT by Toyota  (Przeczytany 232724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #600 dnia: 08 Lutego 2023, 17:27:07 »
AA używam na co dzień ale słucham zwykle radia DAB/FM. Na AA Spotify lub Tidal ale chwilowo skończyły mi się promocje na wersje premium.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #601 dnia: 08 Lutego 2023, 21:07:25 »
AA używam na co dzień ale słucham zwykle radia DAB/FM. Na AA Spotify lub Tidal ale chwilowo skończyły mi się promocje na wersje premium.

Zrób eksperyment - zainstaluj jakaś apke streamującą radio przez net i włącz jakąkolwiek stację na FM i w trakcie trwania piosenki przełącz na apke. Gwarantuję, że po tym już nie będziesz chciał FM.

DAB daje radę, ale mało stacji w tym nadaje...

EDIT: w sumie ja mam JBL, nigdy nie porównywałem w ten sposób na zwykłym audio

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #602 dnia: 08 Lutego 2023, 21:18:35 »
Wiem, wiem, miedzy DAB a FM też jest znaczna różnica i jest tak, że gdy DAB traci zasięg to przełącza się na FM - od razu słychać różnicę.
Czasem słucham też Tidal lub Spotify i tez słychać różnicę. Z mediami strumieniowymi jest jednak tak, że tu gdzie jest słaby zasięg sieci to one też nie bardzo chcą działać.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #603 dnia: 09 Lutego 2023, 08:50:26 »
To ktoś słucha jeszcze FM w dobie Android Auto? ;)
Na przykład ja w ogóle nie używam Android Auto.

NieToyota

No bo go jeszcze nie masz, prawda?
Mówię o zintegrowanym z autem. Masz możliwość zainstalowania wielu dobrych aplikacji z cyfrową jakością ulubionych stacji, które grają o niebo lepiej.
Masz "ogryzka" więc  u  Ciebie C.P. ale tam też się da coś znaleźć chyba?
Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2023, 08:55:43 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #604 dnia: 09 Lutego 2023, 09:19:22 »
Jak miałem OnePlusa też nie używałem Android Auto podobnie jak teraz nie używam CP. Nie używam Spotify czy innych Tidali. Najwidoczniej nie mam takiej potrzeby. W samochodzie wystarcza mi radio FM i odtwarzacz. Ważne aby nawigacja była sprawna i telefon bezproblemowo łączył się z systemem samochodu - w szczególności zestawem głośnomówiącym.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #605 dnia: 09 Lutego 2023, 13:30:30 »
Chyba lepiej słuchać FM w lepszej i stabilniejszej jakości, do tego w wiekszej liczbie stacji niż ta "radiowa"? No chyba, że nie bo nie. ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Esth

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Exe
« Odpowiedź #606 dnia: 11 Lutego 2023, 10:11:03 »
Witam, czy orientujecie się czy tylko dealer jest w stanie podpiąć zamówienie do aplikacji czy np. przez infolinię też jest to możliwe? Już n-ty raz dzwoniłem do dealera i ciągle słyszę to samo "aa i tak nic nie widać tam", "a do tego vin trzeba mieć", "do centrali musimy napisać bo nie wiemy jak" itp. A tutaj na forum widzę, że pięknie śledzicie swoje zamówienia.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #607 dnia: 11 Lutego 2023, 10:22:04 »
Witam, czy orientujecie się czy tylko dealer jest w stanie podpiąć zamówienie do aplikacji czy np. przez infolinię też jest to możliwe? Już n-ty raz dzwoniłem do dealera i ciągle słyszę to samo "aa i tak nic nie widać tam", "a do tego vin trzeba mieć", "do centrali musimy napisać bo nie wiemy jak" itp. A tutaj na forum widzę, że pięknie śledzicie swoje zamówienia.
miałem podobną sytuacje, mail z prośbą o włączenie widoczności zamówienia do klient@toyota.pl załatwił sprawę. Podaj im od razu szczegóły zamówienia oraz maila, do którego mają przypisać zamówienie.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #608 dnia: 11 Lutego 2023, 10:23:14 »
Dokładnie, też tak zrobiłem.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Esth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #609 dnia: 11 Lutego 2023, 10:29:34 »
Dzięki, tak zrobię.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #610 dnia: 11 Lutego 2023, 20:03:46 »
Już n-ty raz dzwoniłem do dealera i ciągle słyszę to samo "aa i tak nic nie widać tam", "a do tego vin trzeba mieć", "do centrali musimy napisać bo nie wiemy jak" itp. A tutaj na forum widzę, że pięknie śledzicie swoje zamówienia.

Przykre to jest ze dealer nie może a na forum się da...
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Esth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #611 dnia: 14 Lutego 2023, 21:20:04 »
I jak widać dzięki informacji z forum w dwa dni robocze udało się to ogarnąć. :) Teraz pozostaje czekać.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #612 dnia: 15 Lutego 2023, 06:17:48 »
Super, to jeszcze Ci powiem (za kolegą Klaudiuszem), że najprawdopodobniej płyniesz z "nami" Oregon Highway, który opuścił Japonię 31 stycznia. Do Kanału Sueskiego dopływa. Podobno statki do Europy już tylko raz w miesiącu płyną.

Offline Esth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #613 dnia: 15 Lutego 2023, 09:05:36 »
Byłoby miło ale na razie na to nie liczę. A wiadomo jak dalej ten transport ma wyglądać? Jeśli się załapałem to będę miał mocno przyspieszony odbiór (miał być maj/czerwiec, zamówienie z września Exec FWD).

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #614 dnia: 15 Lutego 2023, 09:30:40 »
najlepiej śledź wątek:  Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  w dziale Rav4 TNGA
Ja tak widzę pozostały harmonogram (dane za tym forum):
statek płynie ok 30-45 dni (najczęściej 35 podobno) do Zeebrugge (Belgia), potem transport do Polski, do Mszczonowa (może być kilka dni, tydzień lub dwa, najczęściej pociąg, ale chyba były różne cuda w czasie "kryzysu węglowego"). W Mszonowie papiery i alarm (może coś jeszcze?) może być 2 tyg, może miesiąc. Na koniec laweta do dealera i tam przegląd zerowy, rejestracja, opłata (od 1 dnia w górę, najczęściej ok tygodnia). Ostatnio 2 osoby pisały, ze im zajęło ok 50 dni od zmiany statusu na Zeebrugge, więc koniec kwietnia jak najbardziej możliwy.
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2023, 09:36:35 wysłana przez grubar »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl