Autor Wątek: Aplikacja MyT by Toyota  (Przeczytany 232435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
Odp: Aplikacja MyT by Toyota
« Odpowiedź #630 dnia: 15 Kwietnia 2023, 10:41:19 »
Czy możecie zalogować się do aplikacji przez stronę www? Ja od dwóch dni nie mogę, a wcześniej logowałem się bez problemu. Teraz po naciśnięciu "Konto" a potem czarnego "Zaloguj | Zarejestruj się" pojawia się wąskie i puste okno dialogowe jesynie z "x" do zamknięcia.
Miałem dokładnie taki sam problem jakieś pół roku temu. Kontaktowałem się z infolinią Toyoty ale oczywiście nikt nic nie wiedział i próbowali mi wcisnąć kit, że to wina przeglądarki mimo, że problem występował na różnych urządzeniach i przeglądarkach. Po około 2 tygodniach problem sam minął. Teraz jest ok.
Czekam na odpowiedź Biura Obsługi Klienta - podobno przekazali sprawę do ich działu IT  Oczywiście oprócz loginu zażyczyli sobie nr VIN, więc trochę podyskutowałem (mail'owo) o zasadności jego podawania  :grin:

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #631 dnia: 04 Maja 2023, 09:27:39 »
W aplikacji przebieg samochodu od początku użytkowania mam 6,4 litra, na zegarach w samochodzie 6,5. Z czego to może wynikać?

Offline wpisdu

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #632 dnia: 04 Maja 2023, 15:26:06 »
z różnicy 0.1 litra  :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #633 dnia: 04 Maja 2023, 15:40:37 »
Najdokładniejsze wartości spalania są z tankowań i przebiegu.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Greenmor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #634 dnia: 04 Maja 2023, 18:14:05 »
W aplikacji przebieg samochodu od początku użytkowania mam 6,4 litra, na zegarach w samochodzie 6,5. Z czego to może wynikać?
Może na zegarach w samochodzie masz ustawione, że ma się resetować po każdym tankowaniu?
Ja mam tak, że na wyświetlaczu centralnym pokazuje mi średnie tankowanie od początku jazdy samochodem a na mniejszym wyświetlaczu za kierownicą resetuje się po tankowaniu. Oczywiste, że wskazania będą się różnić.

Natomiast co do aplikacji... Zauważyłem, że stan paliwa w baku nie jest zbyt precyzyjnie prezentowany. Po tankowaniu długo utrzymuje się 100% i dopiero po jakimś czasie zaczyna spadać. Ostatnio np. wracając do domu zatankowałem w trasie, przejechałem jeszcze ok. 100 km i po sprawdzeniu już w domu aplikacja wskazywała 100% paliwa w baku - co jest raczej niemożliwe.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #635 dnia: 04 Maja 2023, 21:08:33 »
Z różnych danych wejściowych. Z różnej metodologii wyliczania.  Z różnego sposobu zaokrąglania...etc.

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #636 dnia: 05 Maja 2023, 13:35:11 »
Może na zegarach w samochodzie masz ustawione, że ma się resetować po każdym tankowaniu?
Ja mam tak, że na wyświetlaczu centralnym pokazuje mi średnie tankowanie od początku jazdy samochodem a na mniejszym wyświetlaczu za kierownicą resetuje się po tankowaniu. Oczywiste, że wskazania będą się różnić.

Natomiast co do aplikacji... Zauważyłem, że stan paliwa w baku nie jest zbyt precyzyjnie prezentowany. Po tankowaniu długo utrzymuje się 100% i dopiero po jakimś czasie zaczyna spadać. Ostatnio np. wracając do domu zatankowałem w trasie, przejechałem jeszcze ok. 100 km i po sprawdzeniu już w domu aplikacja wskazywała 100% paliwa w baku - co jest raczej niemożliwe.
Stan baku w apce zaczyna sie zmieniac dopiero jak wskazówka wejdzie na pierwsza gruba kreske, co przy tankowaniu do pelna daje okolo 8l do zuzycia.
Tak samo jak zapala sie rezerwa dwie kreseczki przed koncem skali i to jest ok 46l zuzyte od tankowania do pelna.
Jak juz lezy totalnie na płasko to wchodzi 50+ l paliwa.

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #637 dnia: 06 Maja 2023, 18:32:19 »
Nie mam czasu spojrzeć do instrukcji, pytanie czy na nowych multimediach trzeba za każdym razem przełączać w ustawieniach między Android Auto a Bluetooth korzystając zamiennie raz z tego a raz z tego?Chodzi mi głównie o źródło dźwięku. W corolli jakoś przełącza mi się automatycznie, tzn. jak wepnę się kablem to mam Android Auto, wystarczy wybrać z MENU źródło AA, jak odepnę mam możliwość kliknąć Bluetooth i też gra. W Ravce jakoś mi się to samo nie przełącza, a jak wybiorę w ustawieniach AA, to jakby bluetooth się dezaktywuje, są takie suwaczki włączone wyłączone.

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #638 dnia: 06 Maja 2023, 19:40:30 »
Sorry, pomyliłem wątek. Ale wracając do apki MyT, czy macie wizualizację swojej RAVKi w garażu w aplikacji? Przy Corolli mam, nawet kolor się zgadza. Przy Ravce jest tylko kontur jakiegoś auta, ale nie jest to wizualizacja.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #639 dnia: 06 Maja 2023, 20:05:17 »
Sorry, pomyliłem wątek. Ale wracając do apki MyT, czy macie wizualizację swojej RAVKi w garażu w aplikacji? Przy Corolli mam, nawet kolor się zgadza. Przy Ravce jest tylko kontur jakiegoś auta, ale nie jest to wizualizacja.

Mam czarna rav4, czyli taką jak naprawdę

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #640 dnia: 06 Maja 2023, 20:08:31 »
Też mam i też kolor się zgadza, nawet felgi i inne detale. Samsung a52s
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Pawlick

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #641 dnia: 06 Maja 2023, 23:05:50 »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #642 dnia: 08 Maja 2023, 10:29:02 »
A u mnie w MyT kolor się zgadza (biały) ale na obrazku jest wersja Active zamiast C+S.

Offline monasterio

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #643 dnia: 17 Maja 2023, 12:30:47 »
U mnie wlasnie się wykrzaczyło pokazywanie stanu paliwa i całkowitego przebiegu.
Pokazuje 0% i stan licznika sprzed 600km.
Pozostałe rzeczy działają poprawnie - pokazuje czy auto jest otwarte czy zamknięte (wysyła powiadomienia, jeśli nie zamknąłem auta), pokazuje trasy, które przejechałem (oczywiście z 1dniowym opóźnieniem).
Nie mam pojęcia co się nagle stało - ktoś miał już podobną sytuację?

Offline Djstasiek

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Yaris
« Odpowiedź #644 dnia: 16 Lipca 2023, 18:53:45 »
Siemanero ludziska.
Mam problem z MyT wszystko ogólnie działa. Jest opcja włączenie klimatyzacja bądź ogrzewania. Niestety nie działa wlancza się alarm i tyle. Wszystkie warunki zachowane pełny bak naładowany aku Ankiety samochód. I nic nie włącza się. Mieliście taki problem?? Co zrobiliście. Pisałem z administracją MtY ale za wiele nie pomogli.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl