Autor Wątek: Wymiana radia w Auris II FL Active na marketowe - problemy  (Przeczytany 1647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Electricman

• Prawie Toyot
Wymiana radia w Auris II FL Active na marketowe - problemy
« dnia: 23 Września 2019, 01:29:12 »
Witam,

Na początku się może przywitam, Toyke mam od ponad 3 lat, na forum zaglądam od jakiegoś czasu, aż w końcu nastał czas aby się zarejestrować.

Kupiłem radio SONY XAV-AX3005DB. Nie chciałem chińczyka bo wolałem coś bardziej normalnego.
Ale napotkałem na 2 problemy.
1. Antena.
Mam przejściówkę na ISO, ale niebieski kabel nie wiem gdzie podłączyć. Strzelam że to jest zasilanie do wzmacniacza, bo radio ledwo zbiera fale i działa słabo.
Znalazłem w instrukcji - Sterowanie siłownikiem anteny / wzmacniaczem mocy (REM OUT). Do tego się podpiąć ?

2. Sterowanie z kierownicy.
Kupiłem Connects2, i kabel jack do Sony, ale nie idzie poprawnie przypisać klawiszy. Niektóre się na siebie nakładają, VOL- i jeszcze inne nie chcą się w ogóle przypisać.
Nie pamiętam które dokładnie. Na pewno poszło Vol+, Góra/dól, Mode. ..... Czyli Vol- i obie słuchawki - nie.
Łudziłem się że jednak zadziała. Wersja na 28 pin - ale z opisu wynika że Auris tylko do 2012r.
W teorii Sony ma możliwość sterownia dla jak to określili samochodów japońskich, gdzie są tylko 3 kable:
https://www.sony.pl/electronics/support/mobile-cd-players-digital-media-players-xav-series/xav-ax100c2/articles/00204030
A do jakich się podłączyć w samochodzie ew? I wtedy tylko kupić sam adapter na ISO - a Connects2 OUT ?

Gawith

• Gość
Odp: Wymiana radia w Auris II FL Active na marketowe - problemy
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Września 2019, 17:53:10 »
Pod antenę potrzebujesz specjalną przejściówkę, do kupienia na alledrogo.
Do sterowania z kierownicy też są odpowiednie kable. Albo kwestia ustawień w radiu.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Września 2019, 19:13:03 »
1. Możesz podłączyć pod cokolwiek co daje 12v po acc - sterowanie wzmacniacza też.
2. Z tego co pamiętam to te chińskie Sony mają wbudowany interface kierownicy rezystancyjny ale taki trochę dziwny i lubi się rozprogramowac. Wystarczy podpiąć pod wyjście z kierownicy.

Offline Electricman

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Września 2019, 22:32:19 »
Do anteny mam tę przejściówkę, tylko niebieski kabel z niej wychodzący trzeba gdzieś podłączyć. Tak jak pisałem w 1szym poście- domyślam się że do radia bo ma odpowiedni kabel.

Sterowanie. Dziś nie miałem czasu na rozkminianie tematu, a ze lubię jak wszystko wyglada Pro - to i tak  na chwile obecną nie mam kabla do sterownia radia (jack-3 kable) i Ew kostki pod Toyote aby to pospinać.
W między czasie zadzwoniłem w jedno miejsce i temat może ktoś mi ogarnie. Jakie będą rezultaty to się okaże. Dam znać co wyszło i jak to wszystko wyglada - dla potomności.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl