Autor Wątek: Lakier biały 068 zwykły  (Przeczytany 4092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miland

• Toyot Leżący
  • *
Lakier biały 068 zwykły
« dnia: 24 Września 2019, 19:17:05 »
Użytkuje Aygo od 8 miesięcy wczoraj umyłem auto i zauważyłem 3 odpryski od kamieni nie da się ich za polerować nie myślałem że te lakiery są takie miękkie bo kupił bym metalika, proszę napiszcie czy też tak macie szczególnie białe Aygo

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Odp: Lakier biały 068 zwykły
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Września 2019, 11:31:48 »
Tu nie jest problemem kolor tylko grubość, jak jest 80 mikronów to czego się spodziewasz, Metalliki mają tak samo odpryski jak i niemetalizowane

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Września 2019, 08:20:29 »
Mój Mambo red hehe czyli czerwony tez tak mam ledwo kamyk maski dotknie i już jest odprysk az widać gołą blache biore od żony lakier do paznokci i tak się ratuje szczeze nawet wydaje mi się ze jest nawet mocniejszy co do grubości mierzyłem swój i tak zgadza się max wyszlo mi 84 mikro.. to jest mgła lakierowa a nie lakier ale teraz tak produkują poprzedni samochod który użytkowałem miał po 20 latach od 114 do 120 mikro.. czyli oryginał mógł mieć ok 200 wiadomo ze po tylu latach od mycia się wytarł nie zdradzę jakie to było auto ale niestety to nie była toyota czas pokaze co zostanie po 20 latach na aygo może tylko wspomnienie hehhe .

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Września 2019, 10:48:44 »
czas pokaze co zostanie po 20 latach na aygo może tylko wspomnienie hehhe .
Nie przejmuj się, po 20 latach to juz nie będzie całego Aygo bo ulegnie biodegradacji :grin:

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Września 2019, 15:44:46 »
czas pokaze co zostanie po 20 latach na aygo może tylko wspomnienie hehhe .
Nie przejmuj się, po 20 latach to juz nie będzie całego Aygo bo ulegnie biodegradacji :grin:

Przyznam, że byłoby super :)

Offline miland

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Września 2019, 08:44:12 »
Kupiłem farbę oryginalną Toyoty 068 białą  20 gram za 10zł postawiłem delikatnie 3 kropeczki , prawie nie znać tylko tak się zastanawiam czy to od kamieni czy może od myjni ręcznej ciśnieniowej myję na BP no i spotkałem się z różnymi opiniami ale też nie raz słyszałem ostry stuk jak się mijałem z ciężarówką.

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Września 2019, 18:27:06 »
Tak na pewno od myjni ludzie ludzie a ty kolego nie myj już na myjni bo ponoc po 10 myciach trzeba jechać całym autem do lakiernika uszkodzenia mechaniczne typu piasek drobne kamyki to naturalne ze jak jeździsz to obija ta powloke lakiernicza i nic na to nie poradzimy .

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Października 2019, 00:50:38 »
Tak na pewno od myjni ludzie ludzie a ty kolego nie myj już na myjni bo ponoc po 10 myciach trzeba jechać całym autem do lakiernika uszkodzenia mechaniczne typu piasek drobne kamyki to naturalne ze jak jeździsz to obija ta powloke lakiernicza i nic na to nie poradzimy .

Farmazony piszesz,  prędzej ty ze swojego wiadra wyciągniesz kamień i porysujesz lakier niż on na myjni bezdotykowej

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl