Wykrycie samochodu to ikonka samochodu, a przejście na utrzymywanie prędkości i trzymanie toru to te kropki.
Wykrycie samochodu i to gdziekolwiek (nawet 100-150 m przed nami - ogranicza zasięg radaru) to ikonka samochodu. Ikonka ta nie oznacza, że auto już utrzymuje od niego odstęp, tylko, że radar w znaczku T widzi auto, gdzieś nawet daleko.
Aktywne utrzymywanie prędkości to pojawienie się prędkości zadanej + paski poziome określające odstęp od auta poprzedzającego (niebieskie). Utrzymywanie na pasie to niebieskie bandy w około białych pasów sygnalizujących wykrycie linii bocznych drogi/linii rozdzielających pasy.
Kropki są tylko jak jest się blisko auta w ruchu miejskim (chyba). Wczoraj wieczorem po mieście bawiłem się tym i kropki bardzo często udawało mi się "włączyyć" jak byłem blisko auta. Za to linie boczne były wypełnione na czarno w środku, czyli kamera nie wykryła pasów jezdni, bo było za ciemno lub za ciasna jazda w mieście. Rzeczywiście auto przede mną zmieniało pas, to moje pojechało za nim.
Jak gdzieś pisałem, wszystko jest super opisane w instrukcji, która już 3 raz czytałem, w tym raz angielska dla spokoju, że przetłumaczyli po ludzku. O kropkach jest bardzo mało/bardzo słabo napisane, a swoją drogą jest to dość skomplikowany system (nie w obsłudze, lecz w działaniu).