Tak, hamuje do zera, ale w instrukcji jest to też wyszczególnione, że w pewnych sytuacjach nieruchomych pojazdów może nie wykrywać prawidłowo i pewnie tutaj do tego doszło. Miałem tak już kilka razy. Póki jest ruch, jestem pewien, że dobrze wykrywa auto przede mną. Jak auto stoi całkowicie (ale nie mówię o jeździe w korku, tylko zza zakrętu auta stoją, to potrafi je przeoczyć). Trzeba wiedzieć jak system działa, by bezpiecznie korzystać

.
Swoją droga, miałem ostatnio fajne hamowanie, docisnąłem mocno gaz, delta V była duża, ale zaraz zmienić chciałem pas z dojazdem do zderzaka, delta była tak duża, że auto zahamowało mi do zera i w czasie zmiany pasa, gdy puściłem hamulec (dohamowanie), to hamulec nie wrócił do góry... auto zatrzymało się do zera i dopiero potem mogłem ruszyć. Za mną w Q7 w lusterku wyglądało jakby popuścił

, a też pomyślałem, że żal byłoby rav, bo dostałbym w narożnik i pewnie wyszłaby szkoda całkowita zaraz jak by auto na całej długości się zmieniło w równoległobok (nie prostokąt ;] ).