Autor Wątek: Auris 2 Jakie światła przednie ( po lifcie )  (Przeczytany 3541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris 2 Jakie światła przednie ( po lifcie )
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Grudnia 2020, 23:37:26 »
Dla ułatwienia dodam, że homologowane źródło światła dla tego reflektora ma 1850lm

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Grudnia 2020, 08:43:09 »
Może to i nie ma jeszcze "oficjalnej" homologacji... Ale jak ktoś dalej uważa że (do lamp soczewkowych) to bezsens oślepianie i wgl beznadzieja itp to niech sobie zerknie na foty wyżej.
A taka ciekawostka, diagnosta kiedyś sprawdzał wszystko (nic nie mówiłem o ledach) i pochwalił "bardzo dobrze Panu świecą te światełka" pytając jeszcze "ile trzeba dopłacić" za takie przy wybieraniu wyposażenia xD
Fakt, sam uważam że albo trafiłem naprawdę dobre żarówki albo po prostu bardzo dobrze się sprawują bo jestem bardzo zadowolony z tego jak oświetlają drogę i jak wyraznie jest widoczne odcięcie wiązki światła.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Grudnia 2020, 10:38:15 »
Polecam sprawdzić jeszcze jasność w centrum - niestety w wiekszości przypadków jest mniejsza od halogenu

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Grudnia 2020, 16:03:24 »
Też to było sprawdzane i było chyba ze snop światła w centralnym punkcie był 20% silniejszy niż norma halogenu ale dalej dopuszczalna.

Offline marqes997

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Grudnia 2020, 16:32:15 »
Może to i nie ma jeszcze "oficjalnej" homologacji... Ale jak ktoś dalej uważa że (do lamp soczewkowych) to bezsens oślepianie i wgl beznadzieja itp to niech sobie zerknie na foty wyżej.
A taka ciekawostka, diagnosta kiedyś sprawdzał wszystko (nic nie mówiłem o ledach) i pochwalił "bardzo dobrze Panu świecą te światełka" pytając jeszcze "ile trzeba dopłacić" za takie przy wybieraniu wyposażenia xD
Fakt, sam uważam że albo trafiłem naprawdę dobre żarówki albo po prostu bardzo dobrze się sprawują bo jestem bardzo zadowolony z tego jak oświetlają drogę i jak wyraznie jest widoczne odcięcie wiązki światła.

Czekam z niecierpliwością aż przyjdą te LEDy, w marcu 1 przegląd po 3 latach... zobaczymy, czy będą problemy  :grin: chociaż sądzę, że nie będzie wykręcał "żarówki" a przez soczewkę nie zauważy co jest w środku  :grin:

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Grudnia 2020, 19:22:20 »
śmiem twierdzić, że jarasz się tymi ledzikami jakobyś chciał poczynić jakikolwiek tuning... a to ma przede wszystkim świecić i poprawić widoczność.. a dopiero potem wyglądać ;)

Offline marqes997

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Grudnia 2020, 22:17:17 »
Nie mogę się doczekać efektu świetlnego, bo te seryjne to padaka :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl