Autor Wątek: [Corolla E11] Szybkie pytanie odnośnie zegarów od laika  (Przeczytany 1265 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline soundexplorer

• Prawie Toyot
[Corolla E11] Szybkie pytanie odnośnie zegarów od laika
« dnia: 05 Października 2019, 16:04:21 »
Witam!

Jestem przeszczęśliwym posiadaczem Corolli E11 z 1999r. "made in Japan" jest to mój drugi samochód jednak do rzeczy.Na motoryzacji nie znam się kompletnie , nie do końca wiem jak działa samochód i mam takie pytanie mianowicie zjarała mi się żarówka podświetlenia zegarów (licznik , obrotomierz,etc).Mam znajomego który takową może wymienić jednak muszę mu dostarczyć żarówki problem w tym że nie wiem jakie.Czy wie ktoś może jakie żarówki pasują do tego modelu ? Może podać dokładne parametry oraz link do jakiegoś sklepu / allegro.Serdecznie dziękuje za odpowiedzi.   :good:

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: [Corolla E11] Szybkie pytanie odnośnie zegarów od laika
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2019, 10:31:35 »
W5W. Szybciej było wysunąć licznik i zobaczyć. Znajdź sobie jakieś komdomki albo żarówkę w kolorze, bo starych nie przełożysz - są już plastikowe.

Offline soundexplorer

• Prawie Toyot
Odp: [Corolla E11] Szybkie pytanie odnośnie zegarów od laika
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Grudnia 2019, 18:32:37 »
Zrobione !  :good:

Podsumowując tak jak napisał przedmówca żaróweczki W5W jak najbardziej pasowały do zegarów a co do osłonek moje były gumowe koloru zielonego i jak najbardziej dało się je przełożyć jednak mechanik tego nie zrobił dlatego teraz zamiast zielonego podświetlenia mam żółte jednak nie przeszkadza mi to ani trochę powiem wręcz że bez osłonek jest więcej światła  :-) .

Temat do zamknięcia dziękuje forumowiczom.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl