Autor Wątek: Corolla TS a fotelik dziecięcy  (Przeczytany 3602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Remek

• Gość
Corolla TS a fotelik dziecięcy
« dnia: 15 Października 2019, 18:05:17 »
Hej czy używa ktoś może nowej corolli TS z fotelikiem dziecięcym? Jak wygląda kwestia ilości miejsca na tylnej kanapie? Mam fotelik obrotowy GB Vaya i w CHR nie mogę mieć dziecka umieszczonego za sobą, wzrost mam 185cm, żona też wysoka prawie 170cm więc po jej stronie też nie ma szału.
Będę musiał podjechać z fotelikiem i dzieckiem do salonu ale może ktoś mi oszczędzi wycieczki i napisze o swoich doświadczeniach.

pawel_zg

• Gość
Odp: Corolla TS a fotelik dziecięcy
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2019, 19:08:44 »
Cześć
Przerzucałem fotelik Jolie 360 mojej córki do CHR , Corolli HB i ostatecznie do Corolli TS i w Corolli TS nie było żadnego problemu ma spory luz na nóżki a w tych pozostałych autach katastrofa , cieżko nawet fotel obrócić.

Remek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2019, 19:16:48 »
ooo super dzięki za informację, mogłeś bez problemu obracać fotelik z przednim fotelem ustawionym pod dorosłą osobę? uff czeka mnie w takim razie wymiana CHRa na Corolle TS...

pawel_zg

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2019, 19:19:06 »
Co prawda moja żona nie jest wysoka , ale między CHR a Corolla TS to przepaść

Remek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2019, 21:10:41 »
Dzięki za odpowiedz, wybierzemy się całą rodziną w takim razie, bagażnik jest imponujący ale bałem się, że kosztem miejsca z tyłu

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Sierpnia 2020, 22:32:12 »
Cześć
Przerzucałem fotelik Jolie 360 mojej córki do CHR , Corolli HB i ostatecznie do Corolli TS i w Corolli TS nie było żadnego problemu ma spory luz na nóżki a w tych pozostałych autach katastrofa , cieżko nawet fotel obrócić.
Rozumiem, że fotelik ustawiony tyłem do kierunku jazdy spokojnie mieście się na każdym tylnym miejscu bez przesuwania przednich foteli? Czy montaż fotelika na środku pozwala na wygodne siedzenie na pozostałych bocznych miejscach? Ewentualnie czy znasz wymiar tylnej kanapy?
Aktualnie mam fotelik Britax-Römer Max-Way w swoim aucie i ustawiony na środku wystaje górna częścią pomiędzy przednie fotele. Dodatkowo po bokach spokojnie można siedzieć.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Sierpnia 2020, 10:20:53 »
Rozumiem, że fotelik ustawiony tyłem do kierunku jazdy spokojnie mieście się na każdym tylnym miejscu bez przesuwania przednich foteli?
No tak dobrze nie jest.  Sprawdzałem Romer MaxWay za fotelem pasażera I szału nie było. Żona ma 170 cm wzrostu i się mieściła ale jej kolana dotykały schowka, więc na dłuższe trasy raczej kiepsko. Trzeba będzie zmienić fotelik na taki do jazdy przodem.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Sierpnia 2020, 10:23:28 »
Rozumiem, że fotelik ustawiony tyłem do kierunku jazdy spokojnie mieście się na każdym tylnym miejscu bez przesuwania przednich foteli?
No tak dobrze nie jest.  Sprawdzałem Romer MaxWay za fotelem pasażera I szału nie było. Żona ma 170 cm wzrostu i się mieściła ale jej kolana dotykały schowka, więc na dłuższe trasy raczej kiepsko. Trzeba będzie zmienić fotelik na taki do jazdy przodem.
Próbowałeś dać fotelik na środku? Jego górna część mogła by wystawać pomiędzy przednie fotele, a to właśnie z nią są problemy.
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2020, 10:43:49 wysłana przez lukikow »

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Sierpnia 2020, 16:16:22 »
Próbowałeś dać fotelik na środku? Jego górna część mogła by wystawać pomiędzy przednie fotele, a to właśnie z nią są problemy.

Nie, bo mam 2 klopsy i sądzę że 2 foteliki koło siebie mogłyby nie wejsc w TS. No ale może się mylę bo nie sprawdzałem

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpnia 2020, 16:27:55 »
Mierzyłem dziś fotel z tyłu i ma mniej więcej tyle co moje obecne auto tj 120cm. Potencjalnie stawiając fotelik na środku, dwie dorosłe osoby obok usiądą. Problematyczna może być właśnie głębokość fotela.
Dzięki za informacje

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Sierpnia 2020, 09:12:02 »
Fotelik na środku i 2 osoby po bokach to pewnie wejdą ale 2 foteliki na bocznym i centralnym obok siebie to juz mogą się nie zmieścić. Najlepiej jakbyś podjechał do salonu i sprawdził. Pewnie nawet nie trzeba się umawiać na jazdę.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Sierpnia 2020, 10:15:08 »
Masz rację, nawet mi to proponowali. Problemem jest ponowny montaż fotelika w moim aucie, którego obawiam się że sam nie jestem w stanie zrobić.

Offline Monte

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Sierpnia 2020, 12:26:10 »
Corolla ts z tyłu zamiast obszerniejszego oparcia posiada wbudowane przy drzwiach na oparciu plastiki.
Okazuje się, ze foteliki, które mam są na siedzisku szersze i dotykają/opierają się na tych plastikach a zapiecie pasów dotyka fotelika. Wrto to wziać pod uwagę przy montażu i podłożyć kawałek ręcznika aby siedziskiem fotelika nie rysować plastikowego oparcia. Co do miejsca dla dzieci jest to do zaakceptowania.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl