Autor Wątek: Auris II lift - komunikat o awarii PCS przy niskiej temperaturze zewnętrznej  (Przeczytany 10433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
Ja mam po lifta z 2016, który jest po zgłoszeniu w ASO awarii i ma grzalkę i paruje nadal. Poprostu myślę a nawet jestem przekonany, że ASO nic nie zrobiło. Grzałka grzeje tylko w miejscu gdzie jest zamontowana. Pozostała przestrzeń paruje pomimo umycia, odtluszczenia i odgównienia szyby.
W ASO za naprawę zaśpiewali mi w ubiegłym roku 800 zł.
Ja mam ten sam problem. Grzałka dołożona jeszcze na gwarancji. Szyba w miejscu kamer nadal sporadycznie paruje - zdarza się to kiedy jest zimno (poniżej 0) i jadę przynajmniej 40-50 min. Kiedy jadę krócej jest ok. Byłem z tym niedawno (już po gwarancji prawie rok) z pretensją, że naprawa gwarancyjna niewiele dała. Rozebrali obudowę, stwierdzili, że grzałka działa, zaktualizowali oprogramowanie i policzyli mnie za to około 100 zł. Pan w serwisie powiedział mi, że grzałka, którą mam to wszystko, co mogą zrobić w tym zakresie. Trochę słabo, bo problem pojawia się nadal - cała szyba sucha, a w miejscu kamer wilgoć aż się skrapla, mam zdjęcia:) Wydaje mi się, że gdyby tą obudowę znacząco rozszczelnić od dołu to powietrze z klimy by to osuszyło. Ciekaw jetem tej metody z wycięciem kawałka gumy, o której pisaliście wcześniej. Pytanie czy nie będzie z tym więcej problemu jak pożytku z uwagi na możliwość zabrudzenia soczewek kamery/czujników. HerrMajki monitoruj sytuację i dawaj znać. Sam tę wycinankę robiłeś? Opisz to dokładnie jak znajdziesz chwilę - w sensie demontaż i montaż całości.

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
Dziwne to, u mnie nigdy nie zaparowała. Możliwe,  że przez trzymanie auta w ciepłym garażu  ale cóż.
Zaczyna się od zdjęcia mniejszej części obudowy  w około mocowania lusterka. Delikatnie ja ciągniesz do dołu wsadzajac palec przy cokole  lustra.
Po zdjęciu małej części chwytasz obudowa po lewej i prawej stronie i ostrożnie przesuwasz w stronę dołu szyby wzdłuż  jej płaszczyzny.
Obudowa zeszła.
Odpinasz kostki kamery, na jej szczycie są 2 zapinki, wciskasz je. Radar odchylasz. Na dole trzyma się na zawiasie.
Patentu z wycinaniem nie ocenię. Co na pewno zrobiłem u siebie  prowizorycznie, bo szyba była wymieniana.  Zdjąłem kamerę i PORZĄDNIE  umyłem szybę przed nią  od środka dobrym płynem do szyb aż do piszczenia szyby (wiecie co to za dźwięk)
Ale zarówno wcześniej jak i później nie parował mi zaznaczam. 

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl