Autor Wątek: Auris II lift - komunikat o awarii PCS przy niskiej temperaturze zewnętrznej  (Przeczytany 10446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gawith

• Gość
Odp: Auris II lift - komunikat o awarii PCS przy niskiej temperaturze zewnętrznej
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Stycznia 2020, 17:09:01 »
Jaki jest koszt założenia takiej grzałko w ASO?

Offline trutlen

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Auris II lift - komunikat o awarii PCS przy niskiej temperaturze zewnętrznej
« Odpowiedź #46 dnia: 01 Stycznia 2020, 19:19:22 »
A może da się stary układ adaptować do układu z grzałką (może ktoś ma dostęp do schematu).

Schemat, strona 13-14

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 01 Stycznia 2020, 19:58:43 »
Ciekawy pomysł, to może się udać. Choć trochę na leniwca, myślałem że da się grzałkę podpiąć przy module kamer podobnie jak przy obecnych rocznikach. A może da się stary układ adaptować do układu z grzałką (może ktoś ma dostęp do schematu).
To przy kamerach wcale się nie zaczyna i nie kończy. Odpowiedzialne za to magistralle idą od kamer, pod licznik, orzez grosz, sterownik silnika, skrzynkę bezpiecznikow itp

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline JG2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 01 Stycznia 2020, 20:51:16 »
Sądziłem że układ będzie bardziej prosty, a tu będzie się trzeba bardziej zagłębić i jeszcze opisy. Spróbuję dowiedzieć się w ASO jaki byłby całkowity koszt montażu. Czy u Aurisów a grzałką zdarza się jeszcze zaparowanie i czy jest to skuteczne?

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 02 Stycznia 2020, 07:08:25 »
Patrz walkę Wojtekpl kilka postów wyżej. Ale zdaje się że on ma przedlift z dokładną grzalka właśnie. Z tym że eg mnie to co on ma to ziemię inny powód rosienia, ale kolega napaliłam się na wiatraczki.

« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2020, 09:35:15 wysłana przez fazibazi »

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
« Odpowiedź #50 dnia: 02 Stycznia 2020, 07:16:39 »
Jeżdżę teraz bez osłony kamer. Nadal paruje...  :thumbdown:
Pozdrawiam
Wojtek

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 02 Stycznia 2020, 07:17:09 »
Mówiłem

« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2020, 09:35:04 wysłana przez fazibazi »

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #52 dnia: 02 Stycznia 2020, 10:47:02 »
Jeżdżę teraz bez osłony kamer. Nadal paruje...  :thumbdown:

U mnie po montażu maty grzeje cała powierzchnia jak na zdjęciu w temacie poniżej

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,39812.15.html
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 05 Stycznia 2020, 11:29:48 »
PS. Czy ktoś ma dostęp do procedury montażu maty w wersji przed fl? Zastanawia mnie jak tam jest rozwiązana kabelkologia

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 05 Stycznia 2020, 16:20:12 »
Sądziłem że układ będzie bardziej prosty, a tu będzie się trzeba bardziej zagłębić i jeszcze opisy. Spróbuję dowiedzieć się w ASO jaki byłby całkowity koszt montażu. Czy u Aurisów a grzałką zdarza się jeszcze zaparowanie i czy jest to skuteczne?
Ja mam po lifta z 2016, który jest po zgłoszeniu w ASO awarii i ma grzalkę i paruje nadal. Poprostu myślę a nawet jestem przekonany, że ASO nic nie zrobiło. Grzałka grzeje tylko w miejscu gdzie jest zamontowana. Pozostała przestrzeń paruje pomimo umycia, odtluszczenia i odgównienia szyby.
W ASO za naprawę zaśpiewali mi w ubiegłym roku 800 zł.

Offline medeor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 05 Stycznia 2020, 16:36:55 »
PS. Czy ktoś ma dostęp do procedury montażu maty w wersji przed fl? Zastanawia mnie jak tam jest rozwiązana kabelkologia

Może to Ci pomoże :

https://cloud.unix-like.pl/index.php/s/pcs

Pzdr.

Offline Eko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Stycznia 2020, 17:55:04 »
Dziękuję

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale chyba udało mi się rozwiązać problem. Jak wcześniej zauważono że problem jest w przepływie powietrza. W instrukcji montażu maty też coś o tym piszą. Nie montowałem dodatkowych wentylatorów lecz wyciąłem tą gumkę. Zostawiłem tylko po 1cm z każdej strony i pośrodku. Od trzech dni nic nie wali na żółto po oczach, a już powinno. Nie zauważyłem też żeby coś parowało.
Będę dalej testował i jakby co dam znak-sygnał.  <taniec>

Offline wojtek_pl

• Toyot Pełzający
  • **
    • Mój blog
Też myślałem o wycięciu tej gumy ale... Będzie dmuchać do środka kurzem...

PS. U mnie nie krzyczy o awarii. Krzyczał raz, że system utrzymania na pasie ruchu nie działa z powodu . Obecnie nie krzyczy ale jest wyłączony. Inne systemy nie buntowały się. Znaki rozpoznaje mimo zaparowania. Tam tych kamer jest chyba ze trzy różne. Pytanie, które parują? Te od LDA na pewno, ta od rozpoznawania znaków raczej nie, ta/te od PCS ? Być może.
Pozdrawiam
Wojtek

Offline HerrMajki

• Toyot Leżący
  • *
Też myślałem o wycięciu tej gumy ale... Będzie dmuchać do środka kurzem...
Kamery są osłonięte soczewką więc delikatnie zawsze można soczewkę wyczyścić. Poza tym u mnie paruje szyba przed kamerami tzn parował bo teraz mam spokój. Jestem w  stanie raz. dwa razy w roku w 5 minut wyczyścić szybę przed kamerami i kamery.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl