Autor Wątek: Przewóz rowerów lub nart w Corolli  (Przeczytany 44631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Przewóz rowerów lub nart w Corolli
« Odpowiedź #75 dnia: 09 Lipca 2020, 21:49:33 »
 Tak jak napisałem przy takich rowerach min 50 kg

Offline maciejw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 09 Lipca 2020, 22:05:29 »
nieco wyżej kolega maciejw wrzucił zdjęcie też treka co prawda z 2 rowerami ale u niego nie widać żadnego "dobicia"
No jeszcze kwestia tego co shag ma dodatkowo w bagażniku

Dokładnie tak. Dwa dodatkowe rowery to nie tylko ciężar x2. Te rowery są też bardziej odsunięte do tyłu, co daje większą dźwignię. Z tego powodu zdecydowałem się na platformę na 2 rowery, a 2 wrzucać na dach. Z czterema rowerami na haku, załadowanym bagażnikiem i rodziną na pokładzie to już trochę katowanie tylnej osi.
Corolla TS 2.0 Hybrid Dynamic Force, TREK, Imperial Red, 2020

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 09 Lipca 2020, 22:55:49 »
Chyba to nie jest samochód  towarowy i cztery rowery i cztery osoby w środku to porażka Ja jak bym miał tak jeżdzić to kupiłbym inny samochód a nie narzekał .To kombi a nie transporter rowerów na haku.Widzialy gały co brały więc niech nie narzekają

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Lipca 2020, 08:46:33 »
Ja mam hatchback tzn jeśli w końcu go dziś mi zarejestrują to będę go mieć. I mam w nim hak i planuje bagażnik na 4 rowery. Jak przyglądałem się bagażnikowi thule to wydaje mi się że on jest krótszy tzn mniej odstaje od krawędzi auta.
Waga to fakt jest spora bo na jeden duży rower trzeba liczyć przynajmniej te 12-13 kilo plus waga bagażnika która może dojść do niecałych 20kg. Robi się z tego około 70kg.
Jak odbiorę auto to zrobię test. Stanę sam na haku i zobaczę jak się zawieszenie ugnie.

Offline shag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Lipca 2020, 11:15:04 »
Odpowiadam koledze który pytał o markę bagażnika w brązowo-zielonym Treku. Jest to InterPak nie pamiętam modelu. Sprawdza się doskonale od kilku lat. Wcześniej używany w Mondeo sedanie i Galaxy minivanie. Jedynie musiałem zmienić wtyczkę w kablu na 13-pin.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM 2020  Trek Edition
poprzednio:
Corolla Liftback 2.0 D 72KM Liftback 1999

Offline shag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 10 Lipca 2020, 13:50:27 »
Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie

Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM 2020  Trek Edition
poprzednio:
Corolla Liftback 2.0 D 72KM Liftback 1999

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Lipca 2020, 17:57:32 »
W hatchbacku stanąłem na haku 100kg wagi i nadkole w stosunku do opony opadło o 1,5cm. Hatchback ma mniej wysunięty tył poza tylną oś.
Kwestia czy trek pomimo większego prześwitu nie ma jednak miększego zawieszenia.

Offline RCJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Lipca 2020, 09:33:17 »
Jestem zainteresowany przewozem rowerów i muszę się zdecydować hak czy bagażnik. Na chwilę obecną bagażnik wygrywa cenowo. Za montaż haka w ASO policzyli mi ponad 5000 bez bagażnika sam hak plus montaż.
Pytanie, czy montując hak poza ASO, ma to wpływ na gwarancję, odpowiedź ASO - tak oczywiście, ponieważ jest to ingerencja w elektrykę oraz w elementy nadwozia. Pozamiatane. Czyli albo montujesz w ASO, albo nigdzie. Czuje, że jest to ostatnia Toyota, którą kupiłem. Przed sezonem zimowym kupiłem w ASO dywaniki gumowe. Smród był nie do wytrzymania. Zgłosiłem to do sprzedawcy w ASO, a oni nie widzieli problemu. Jeden nowy model a dwa systemy multimedialne z bardzo ograniczoną możliwością obsługi i same problemy. I ciągle oszukują z terminem aktualizacji. Toyota ma w dupi... swoich klientów, kupiłeś twój problem.  :czerwona:   

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Lipca 2020, 11:01:11 »

Autko fajne - ale chyba to dom prezesa bo ukryty za ostrym cieniem mgły :(

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #84 dnia: 31 Lipca 2020, 20:10:03 »
RCJ ja za montaż i hak zapłaciłem 1360zł. Hak nie oryginalny Toyotowski, jakiś polski producent ale ASO też je montują. Montaż miałem gratis bo do nowego auta od razu był montowany.
Ja się zdecydowałem na bagażnik na hak firmy thule na 4 rowery tyle że na dzień dzisiejszy nie są dostępne. Ponoć dopiero od września mają być dostawy.

Offline RCJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 31 Lipca 2020, 21:00:00 »
No jak za darmo :). Gdzie jest tak przyjazne naszym portfelom ASO? W Warszawie chyba pogłupieli.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 31 Lipca 2020, 21:09:08 »
W Opolu taką usługę mi zaoferowali. Gość tłumaczył że jak odrazu przed wydaniem auta zamontują to może usługę montażu dać za darmo. A ten hak to go normalnie oferują jako alternatywa dla drogiego oryginalnego. Hak oczywiście tylko wypinany a nie automat.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 31 Lipca 2020, 21:26:12 »
No jak za darmo :). Gdzie jest tak przyjazne naszym portfelom ASO? W Warszawie chyba pogłupieli.
Jeżeli zlecasz wyposażenie dodatkowe przy zamawianiu auta lub przed odbiorem, to płaci się tylko za to  wyposażenie montaż powinien być bezpłatny. Przynajmnie ja tak zawsze miałem i to w samochodach różnych marek, nawet w Toyocie (ASO Toyota Marki)

Offline rip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Sierpnia 2020, 00:06:16 »

rav4

Offline gamex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 TS
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Sierpnia 2020, 06:02:28 »
Ładnie wygląda. Skąd wziąłeś znaczek GR?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl