Autor Wątek: Pali bezpiecznik 10 a nr5 odpowiedzialny za podswietlanie wszystkich wskazników  (Przeczytany 1835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ktmktm

• Początkujący
Witam, mam nietypowy problem.  Carina e 2.0 GLI silnik 3 sfe .
Podczas jazdy , gdy samochód przejechał ok 20 km wyłącza się nawiew, gasną wszystkie wskaźniki pod deska rozdzielcza, samochód pracuje normalnie , ale trzeba się zatrzymać  aby nie przegrzać.  Przepala się bezpiecznik jak w temacie , który wg opisu odpowiada,za regulacje szyb, centralny zamek, podświetlenie wskaźników itp. Gdy silnik był gorący wymiana bezpiecznika nic nie dawała , gdy ostygł można było włożyć nowy, ale po przejechaniu ok 25 km sytuacja się powtórzyła z tą różnica ,ze zwarcie nastąpiło  na stałe.   Z tego co udało mi się ustalić za zwarcie odpowiada złączka/wtyk / 1b w tablicy bezpieczników pod deska/ gdyż po jej wyjęciu  nie następuje zwarcie.  Paradoks jest taki,ze cały czas świeci się kontrolka niedomkniętych drzwi, chociaż tak nie powinno być. Niepokoi mnie również fakt niepracujących wentylatorów.  Prosze o pomoc  bo juz dwóch elektryków  powiedziała, lepiej nie cytować.

Offline lecho48

• Toyot Pełzający
  • **
Podaj oryginalny opis przepalającego się bezpiecznika i jego wartość prądu.
Może zwarcie występuje w czasie załączenia dodatkowych obwodów do schłodzenia silnika.Np: sterowanie wentylatora

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Podaj oryginalny opis przepalającego się bezpiecznika i jego wartość prądu.
[...]

Hehehe... widzę podobne myślenie. Dzisiaj to samo odpisałem temu człowiekowi na innym forum :D
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl