Autor Wątek: RAV4 Hybrid zakup  (Przeczytany 21138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nessip

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 Hybrid zakup
« Odpowiedź #60 dnia: 15 Czerwca 2020, 18:47:32 »
Jeżeli masz nieograniczony budżet
I wish :D
Wtedy do garażu zawitałby pewnie GTR :) A tymczasem pójdę za głosem większości i wątpliwościami. Odpuszczę JBL, zainwestuję w ceramikę a jak za pół roku stwierdzę, że jednak fabryka faktycznie montuje kupę i jestem niekontent, to zgłoszę się do jakichś speców od audio coby głośniki podmienili.

Dzięki Pany za wszystkie uwagi. I sorry Skylog, że Ci się tak podpiąłem pod temat ale wydawało mi się to dobre miejsce by dopytać o niektóre rzeczy.

Pozdr,
n.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 15 Czerwca 2020, 19:38:04 »
(...) a jak za pół roku stwierdzę, że jednak fabryka faktycznie montuje kupę i jestem niekontent (...)

Sądzę, że moment ten nastąpi dużo szybciej  :cool:. U mnie proces decyzyjny zaczął się w ciągu tygodnia od rozpoczęcia użytkowania i zakończył po dwóch. Poniekąd został przyspieszony porównaniem z standardowym nagłośnieniem Audi. Teraz role się odmieniły :)
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwca 2020, 19:40:24 wysłana przez Kiełek »

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 15 Czerwca 2020, 20:32:21 »
Ja zdecydowałem się na ten krok w drodze z salonu

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Czerwca 2020, 21:07:13 »
Ja właśnie jestem na etapie podmiany. Już czekają na podmianę te na podszybiu. Poszedłem w JBL 322F 2u drożne . Pasują idealnie zamiast tych ?pożal sie Boże? -  można powiedzieć plug and play. W drzwi tez pujda JBL 1dno drożne na przód, na tył 2u drożne. Podłączałem te 322F w domu nie ma nawet co porównywać do tych fabrycznych.

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #64 dnia: 15 Czerwca 2020, 21:22:46 »
Ja wygłuszam prawie całe auto i poczekam na wpływ tego wygłuszenia na dźwięk z głosników w drzwiach.
Podobno to jest dodatkowy bonus wygłuszenia, tj. poprawa dźwieku z audio, szczególnie basu.
A ponadto będę miał zamontowane w słupkach A dodatkowe tweetery. 

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Czerwca 2020, 21:27:35 »
poprawa dźwieku z audio, szczególnie basu.

Ze 170g głośnika 165mm jakiś bas można wyciągnąć?

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Czerwca 2020, 10:46:49 »
Zapewne niewiele. ale audiofilskiego dzwieku nie oczekuje z systemu audio w samochodzie, tylko w domu.

Offline antyrama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Czerwca 2020, 22:07:15 »
Mój tojot ma niemal 15 tys. km przejechane w pół roku i nie planuję zmieniać fabrycznego szajsu. Fakt jest słabo jak się słucha radia ( ale kto szuka audiofilskiego dźwięku słuchając radia?), tymczasem zapodanie dobrej jakości Mp3 przez pendrive zupełnie mnie nie boli. Jest OK- jak na taki samochód. Trudno się skupiać na niuansach muzycznych kierując, gdy skupić się trzeba na drodze, ciągle jakieś szumy, warkot, dziwne dźwięki otoczenia. Może gdybym siedział w luksusowej limuzynie, odizolowany od tego co na zewnątrz. Jako pasażer z tyłu. A tak to po co? W domu zainwestowałem siano w sprzęt, w samochodzie- tej klasy- jakoś nie potrafię. Ale kto wie :)
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2020, 22:09:01 wysłana przez antyrama »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl