Kontynuacja mojej korespondencji z TMP i z całym szacunkiem do wszystkich uważam że jest to najlepsze źródło informacji.
Pytanie było o aktualizację mojej Corolli wyprodukowanej w 5/2019r z Navi.
Odpowiedź z TMP:
Szanowny Panie,
aktualizacja obecnych systemów multimedialnych do funkcjonalności Android Auto / Apple Car Play nie wiąże się z wymianą całego systemu multimedialnego.
Jednym z założeń Producenta odnośnie do aktualizacji wprowadzającej tę funkcje, była możliwość wykonania jej w warunkach Autoryzowanej Stacji Obsługi Toyota, bez ryzyka uszkodzenia jednostki multimedialnej, ponieważ mogło to wymagać wprowadzenia zmian sprzętowych w jednostce.
Natomiast co dokładnie jest przedmiotem zmiany sprzętowej umożliwiającej wgranie oprogramowania - nie posiadamy takiej informacji ze strony Producenta.
Cena przeprowadzenia aktualizacji będzie wynosiła około 300zł.
Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z pracownikiem Stacji w okolicach maja 2020, w celu zapoznania się ze szczegółową ofertą aktualizacji Pańskiego systemu multimedialnego.
Myślę że nie pozostaje nam uzbroić w cierpliwość i rzeczywiście poczekać do Maja ale jestem dobrej myśli.
PS: przynajmniej przez chwilkę się coś zadziało na forum bo zaczęło się robić nudno