Autor Wątek: Przekaźnik świateł przeciwmgielnych AURIS II FL  (Przeczytany 3268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Przekaźnik świateł przeciwmgielnych AURIS II FL
« dnia: 17 Listopada 2019, 10:02:06 »
Czy byłby ktoś w stanie wskazać mi lub podać oryginalny numer przekaźnika do świateł przeciwmgielnych? Wiem, że instalacja jest, potrzebuje tylko przekaźnika idącego za zegarami, manetki no i kratek ze światłami.
Przez zimę mam zamiar nagromadzić trochę stuff'u, żeby na wiosnę zacząć doposażać biedaka xD

Offline Adamldz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 18, Yaris
Odp: Przekaźnik świateł przeciwmgielnych AURIS II FL
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2019, 20:06:23 »
Witam, miałem ten sam problem i wstawiłem taki przekaźnik jaki akurat miałem. O ile się  nie mylę to wszystkie niebieskie przekaźniki mają ten sam numer. Jak coś to jutro sprawdzę.
Przekaźnik jest za zegarami po prawej stronie w takiej białej obudowie. Przekaźnik mam z instalacji zakupionej razem z radiem - w sumie chyba z 8 sztuk z niej wydłubałem. Jak były inne to miały inny kolor i inną wielkość. Ten od świateł to coś takiego:
https://apollo-ireland.akamaized.net/v1/files/x4cvh0n5h2x51-PL/image;s=644x461

W mocowaniu na przekaźniki jest jeszcze jeden albo dwa więc tak też możesz sprawdzić

Ostatecznie światła działają ale zważywszy na bdb właściwości świateł mijania stanowią raczej tylko ozdobę :D

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2019, 22:13:32 »
masz na zbyciu tak przekaźnik?

Offline jt153

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2019, 22:25:37 »
Przekaźnik ma mieć oznaczenia 90987-02027 możesz też trafić na oznaczenie 156700-2870 a najczęściej są na obudowie oba napisy. Dokładałem halogeny, manetkę, przekaźnik do wersji przed liftem. Przekaźnik po lifcie powinien być taki sam przynajmniej tak można przeczytać na schematach z netu. Problemem był brak świecącej kontrolki przeciwmgielnych przód w samym panelu zegarów.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudnia 2019, 19:34:21 »
rozumiem, że halogeny świecą, ale kontrolki na zegarach brak??

Offline jt153

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Grudnia 2019, 22:42:41 »
Tak halogeny działają. Wersja licznika 83800-0Z251 nie jest przystosowana 83800-0ZU11 tak. Napisałem to kiedyś gdy znalazłem odpowiedź na pytanie, które sam zadałem na forum. Jak jest w wersjach po liftingu nie wiem

Offline Adamldz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 18, Yaris
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Grudnia 2019, 04:18:01 »
U mnie Auris 2018 po dołożeniu halogenów i przekaźnika działa również kontrolka.

Offline jackson78

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Grudnia 2019, 18:06:57 »
Ja wczoraj właśnie przeprowadziłem montaż halogenów - strasznie kiepski dostęp do zaczepów maskownic, musiałem odkręcić całą osłonę przy zderzaku. Kupiłem kratki i lampy 90068410 i 90008490 u jednego sprzedawcy ale mam nieodparte wrażenie, że te halogeny są z przed liftu albo w zderzaku brakuje jakiegoś dodatkowego mocowania. Musiałem przerobić delikatnie górne mocowania i średnica jest z centymert większa niż otwór w maskownicy, ale efekt końcowy jest zadowalający - świecą i fajnie wyglądają.
Jak by co to mam na zbyciu przekaźnik.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl