Autor Wątek: Rozwiązanie problemów z ogrzewaniem,diagnoza ,naprawa  (Przeczytany 956 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartezg1

• Toyot Leżący
  • *
Rozwiązanie problemów z ogrzewaniem,diagnoza ,naprawa
« dnia: 18 Listopada 2019, 16:44:05 »
Jeżeli kogoś interesuje taki wontek chętnie podzielę się tym co zrobiłem

Offline Bartezg1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rozwiązanie problemów z ogrzewaniem,diagnoza ,naprawa
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2019, 21:15:54 »
Pierwszy objaw ogrzewanie po stronie kierowcy.
Diagnoza pierwsza uszkodzona klapa (roleta) .Sprawdziłem kamerka endoskopową było ok.
Kolejnym krokiem było sprawdzenie czy cała nagrzewnica grzeje
Przez otwory w obudowie wprowadziłem termometr na sondzie i wyszło ze nie jest cała równomiernie ciepła .
Naprawa.
Płukanie nagrzewnicy dwa razy ocet z odkamieniaczem i przelanie grawitacyjne z przerwami pomiędzy zabiegami po 30-40 minut .
Kolejnym krokiem byla płukanka takim samym miksem tylko już z wymuszonym obiegiem .Czajnik elektryczny pompka na wiertarkę węże zabezpieczone materiałem żeby nie wciągało zanieczyszczeń i na włączonym czajniku około 40 minut. Po wszystkim przepłukanie nagrzewnicy myjka ciśnieniowa.Ilosc zanieczyszczeń która się wydostała nie do opisania.Na zalanie nagrzewnicy płynem odpowietrzenie i cieszenie się piekarnikiem w środku.Tempwratura na nawiewach około 50 stopni Celsjusza.Wczesjnie plukalem jeszcze cały układ osobno chemia do plukania z prestone i k2.auto rav4 2.4 benzyna 07r.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Listopada 2019, 22:21:33 »
Szacun!

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Bartezg1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Listopada 2019, 22:40:38 »
Szacun czy nie szacun ,80 %wypowiedzi w necie na temat braku ogrzewania nie jest trafiona. Zaryzykowałem bo nic do stracenia nie miałem .Należy pamiętać nie każdy przypadek jest taki sam.I ta metoda nie jest w 100% panaceum na każdą bolączkę w zakresie ogrzewania w rav4

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl