Autor Wątek: RAV4 V. Prime - PlugIn  (Przeczytany 79351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
Odp: RAV4 V. Prime - PlugIn
« Odpowiedź #210 dnia: 09 Stycznia 2022, 21:15:14 »
Czy kluczyk w wersji plug-in jest inny od hybrydowego? Kupował ktoś może silikonowy case na kluczyk?

Kluczyk w wersji plug-in wygląda ja na zdjęciu poniżej. Nie kupowałem żadnej obudowy ale faktycznie na tylnej stronie występuje piano black który się szybko rysuje.

Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #211 dnia: 09 Stycznia 2022, 23:04:56 »
Mam podobny dylemat, z tym że, ja 80% czasu jeżdżę po mieście .
Jako, że mam hybrydową RAV4 byłem mocno ustawiony na RAV4 PHEV, no ale głębsze przemyślenia spowodowały zmianę z PHEV na czystego elektryka.

a co z tymi 20%? jadąc na drugi koniec polski będziesz planował kilkugodzinne przerwy?
dlatego właśnie ja uważam, że PHEVy (niekoniecznie toyoty) są na ten moment idealnym rozwiązaniem - na co dzień jeździsz na prąd, a na dalsze trasy tankujesz paliwo

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #212 dnia: 10 Stycznia 2022, 21:28:47 »
Mam podobny dylemat, z tym że, ja 80% czasu jeżdżę po mieście .
Jako, że mam hybrydową RAV4 byłem mocno ustawiony na RAV4 PHEV, no ale głębsze przemyślenia spowodowały zmianę z PHEV na czystego elektryka.

a co z tymi 20%? jadąc na drugi koniec polski będziesz planował kilkugodzinne przerwy?
dlatego właśnie ja uważam, że PHEVy (niekoniecznie toyoty) są na ten moment idealnym rozwiązaniem - na co dzień jeździsz na prąd, a na dalsze trasy tankujesz paliwo
O, to to to! :)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Stycznia 2022, 10:43:59 »
PHEVy (niekoniecznie toyoty) są na ten moment idealnym rozwiązaniem - na co dzień jeździsz na prąd, a na dalsze trasy tankujesz paliwo
Pod warunkiem, że prąd masz za darmo albo za półdarmo, a nie wg Nowego Ładu.

Offline Dun89

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #214 dnia: 04 Stycznia 2023, 14:02:16 »
Dzień dobry,

ja pytanie z innej beczki. Potrzebuję zaprogramować kluczyk do Rav4 Plug In. Ściągnąłem auto z USA, niestety było bez kluczyka. Okazuje się to być problemem w najnowszych Toyotach. W autoryzowanym serwisie od razu mówią wymiana zamków, komputerów a to się robią straszne koszty. Czy jest jakiś magik na forum co by ogarnął ten temat albo powiedział czy to jest do zaprogramowania? Najlepiej na terenie Podkarpacia.

Z góry dziękuję za pomoc

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #215 dnia: 04 Stycznia 2023, 15:11:38 »
Bzdury gadają. A raczej chcą Cię naciągnąć. O ile mi wiadomo można to zrobić odpowiednim sprzętem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline wpisdu

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #216 dnia: 04 Stycznia 2023, 16:38:45 »
Dzień dobry,

ja pytanie z innej beczki. Potrzebuję zaprogramować kluczyk do Rav4 Plug In. Ściągnąłem auto z USA, niestety było bez kluczyka. Okazuje się to być problemem w najnowszych Toyotach. W autoryzowanym serwisie od razu mówią wymiana zamków, komputerów a to się robią straszne koszty. Czy jest jakiś magik na forum co by ogarnął ten temat albo powiedział czy to jest do zaprogramowania? Najlepiej na terenie Podkarpacia.

Z góry dziękuję za pomoc

Dziwne, złodzieje po podpięciu się pod CANBUS potrafią zaprogramować nowy kluczyk w kilka sekund za pomocą wiązki od przedniej lampy, a Toyota nie potrafi :grin:

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #217 dnia: 04 Stycznia 2023, 16:55:03 »

Dzień dobry,

Z góry dziękuję za pomoc

Dziwne, złodzieje po podpięciu się pod CANBUS potrafią zaprogramować nowy kluczyk w kilka sekund za pomocą wiązki od przedniej lampy, a Toyota nie potrafi :grin:

Aso Toyota tak ma właśnie mówić i potrafią ,ale są nauczeni że należy im się duża premia za przekonywanie klienta do ich usług. Faktycznie nie jest strasznie wysoka usługa tylko nie mogą oni pogodzić że z USA czy z Kanady są warte połowę mniej niż u nas. Trzeba znaleźć ogarniętego gościa od Toyoty prywatnie i na pewno dużo zaoszczędzi od ASO

Offline Dun89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 04 Stycznia 2023, 20:23:15 »
Dzień dobry,

Z góry dziękuję za pomoc

Aso Toyota tak ma właśnie mówić i potrafią ,ale są nauczeni że należy im się duża premia za przekonywanie klienta do ich usług. Faktycznie nie jest strasznie wysoka usługa tylko nie mogą oni pogodzić że z USA czy z Kanady są warte połowę mniej niż u nas. Trzeba znaleźć ogarniętego gościa od Toyoty prywatnie i na pewno dużo zaoszczędzi od ASO

No właśnie, Toyota liczy 10 tysięcy lekką ręką. Pewnie dali radę by to zrobić, ale jak można zaprogramować kluczyk za 1000zł dajmy na to a sprzedać cały system (zamki, kluczyk, komputer) za 10 tysięcy to wybór jest prosty. Na razie dwóch magików z Rzeszowa od kluczyków się poddało. Jest jeszcze jeden niedaleko i ma program do Plug-ina a to już coś nowego. Jutro auto jedzie na lawecie do niego i jak się uda to będę miał namiar na ogarniętego magika kluczykowego w razie W.

No ale fakt, 60% ceny jak w Polsce za auto.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #219 dnia: 04 Stycznia 2023, 20:26:33 »
Zobaczymy jak trzeci magik ogarnie, oby tylko nie zepsuł całkowicie.
Zeby mu ułatwić sprawę to podpowiedź iż kluczyk musi dopisać w dwóch sterownikach,skoro nie posiadasz żadnego a sieć Can powinna być wybudzona.

Powodzenia.

Aa no i kluczyk na 315 :)
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2023, 20:30:05 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: 04 Stycznia 2023, 22:34:08 »
Może taniej kupisz „game boy’a”. Tylko będziesz musiał uważać, żeby nie odjechać nie sąsiada.

Ps. Kupiłeś auto bez kluczyka, bez odpalania go? Dobre, myślałem, że te czasu się nie wrócą?
W Krakowie pytaj tu: https://www.google.com/maps/place/MCH+Elektronic/@50.101475,19.8876141,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xfee8725b57ef9243?sa=X&ved=2ahUKEwiPk-2y7q78AhX-QfEDHXkkAuQQ_BJ6BAhNEAg
Gość jest „ciężki” w obyciu, ale wiedzę ma

Offline Dun89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: 05 Stycznia 2023, 06:25:40 »
Może taniej kupisz „game boy’a”. Tylko będziesz musiał uważać, żeby nie odjechać nie sąsiada.

Ps. Kupiłeś auto bez kluczyka, bez odpalania go? Dobre, myślałem, że te czasu się nie wrócą?
W Krakowie pytaj tu: https://www.google.com/maps/place/MCH+Elektronic/@50.101475,19.8876141,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xfee8725b57ef9243?sa=X&ved=2ahUKEwiPk-2y7q78AhX-QfEDHXkkAuQQ_BJ6BAhNEAg
Gość jest „ciężki” w obyciu, ale wiedzę ma

No tak, tylko w razie sprzedaży auta, to z Gameboyem tak ciężko to napisać nawet w ogłoszeniu :D

Auto bez kluczyka to nie problem, tzn. nie był dawniej. Obecnie Toyota Lexus i BMW + plus jeszczcze jedna marka mają jakieś nowsze zabezpieczenia kluczykowe i jest problem z kodowaniem kluczy (o czym się przekonałem na własnej skórze). Jeszcze Ravke normalną hybrydową z 2020 zakoduje ale Plug-in o rok nowszy to już problem.

A tak poza tym jeżdżę autami z USA od 2008 roku, wiem jak to wszystko wygląda i jakich aut szukać. Ani jedno mi się nie zepsuło odkąd nimi jeżdżę dlatego też wolę kupić lekko uderzone z przebiegiem 10 tyś kilometrów zza oceanu jak od Niemca z przebiegiem 500 tyś.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #222 dnia: 05 Stycznia 2023, 06:31:40 »
jest problem z kodowaniem

Problemu nie ma, warunek jest taki że trzeba wiedzieć jak oraz mieć czym.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #223 dnia: 05 Stycznia 2023, 08:21:06 »
A tak poza tym jeżdżę autami z USA od 2008 roku, wiem jak to wszystko wygląda i jakich aut szukać. Ani jedno mi się nie zepsuło odkąd nimi jeżdżę dlatego też wolę kupić lekko uderzone z przebiegiem 10 tyś kilometrów zza oceanu jak od Niemca z przebiegiem 500 tyś.

Tu się mierzysz z mitami i "mitologami" od idealnej motoryzacji.
Jeszcze Ravke normalną hybrydową z 2020 zakoduje ale Plug-in o rok nowszy to już problem.

Jak Ci się uda to daj sygn.bo ja jestem z tych co nie boją się motoryzacji i może się przydać takie info. Swoją drogą dziś pogadam z kolegą który ogarnia takie tematy.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #224 dnia: 05 Stycznia 2023, 13:11:48 »
A ten licznik w milach i reflektory też są do wymiany?
Kiedyś rurę wydech. trzeba było przekładać na lewą, radio nie grało, nawet opony były niedopasowane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl