Autor Wątek: Jasne wykończenie corolla  (Przeczytany 7372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JakubM83

• Toyot Leżący
  • *
Jasne wykończenie corolla
« dnia: 27 Listopada 2019, 12:44:26 »
Witam,
dziś jade zamawiać corolle 1.6 sedan. cholernie podoba mi sie z jasnym wykończeniem,
Czy ktoś z Was ma takowe? trudno to utrzymac w czystości, macie doswiadczenia?

pawel_zg

• Gość
Odp: Jasne wykończenie corolla
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopada 2019, 13:03:53 »
Pięknie wygląda, dodaje uroku i prestiżu :)
A czystość ? Akurat tam rąk za bardzo nie pcham więc ja nie mam problemu z utrzymaniem czystości - tylko kurz przecierasz.
Zamawiaj !

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2019, 13:04:47 »
Ja mam w dwóch samochodach i pierwszą rzeczą którą trzeba zrobić to zaimpregnować je odpowiednim preparatem. U mnie po tygodniu były już granatowe ślady po spodniach jeansowych.

Offline j_w_pan_P

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Listopada 2019, 13:16:15 »
Dzień Dobry. Obecny mój samochód (nie Toyota) ma jasną tapicerkę. Potwierdzam, że jasna tapicerka brudzi się szybko. Wystarczy wsiąść do auta w wilgotnej kurtce (o co w zimie nietrudno) i może ci zostać ślad (kurz+woda=plama). Przy dziecku brudzi się baaardzo szybko. Ciągle czyszczenie. Nie wiem jak to wygląda w Toyocie ale jak zamawiałem swoją to na wszelki wypadek wziąłem ciemną tapicerkę - nigdy więcej jasnej.

Offline Lupin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Listopada 2019, 14:57:45 »
Mam Corollę z jasnym środkiem i wygląda on obłędnie. Niestety, jasna skóra na fotelu kierowcy jest już (po ~3 tygodniach) przez jeansy bardziej niebieska niż biała, ale nawet pomimo tego, ze względu na jej wygląd i tak kupiłbym ją drugi raz.
Toyota Corolla TS 2.0 Executive / Imperial Red / + VIP, SkyView, JBL, Black

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Listopada 2019, 15:23:16 »
Jasna wygląda dobrze, niestety brudzi się, szczególnie ślady od jeans-ów.
Poprzednie auto z jasnym wnętrzem, tak mnie tym zmęczyło, że teraz jest ciemny środek, co nie oznacza,że nie trzeba go sprzątać. :)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Listopada 2019, 17:50:35 »
W wersji Comfort tapicerka nie jest skórzana i póki co u siebie nie stwierdziłem brudu itp. Trzeba wycierać kurz, ale to nie jest dziwne. Jeśli chodzi o dzieci, to też nie zauważyłem nadzwyczajnego brudu. Ale pod bazą fotelika nie sprawdzałem. Jak dla mnie ciemna tapicerka sprawia, że w środku jest ponuro. Ale wszystko to kwestia gustu.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline ostry-1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Listopada 2019, 18:26:03 »
Jeśli chodzi o jasne wykończenie to napewno dodaje uroku. Mowa tu o jasnych wstawkach deski rozdzielczej i górnej części drzwi. Nie zauważyłem trudności w utrzymaniu czystości. Chyba nawet kurz jest mniej widoczny niż na ciemnej. Braść, napewno będzie zadowolony  :cheesy:

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Listopada 2019, 19:17:50 »
Też mam jasne wstawki .Wygląda dużo lepiej niż czrne wnętrze..

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Listopada 2019, 19:35:37 »
Ja nie wiem jak się Wam nie brudzi jasna tapicerka. Ostatnio przymierzając się do Land Cruisera, w którym był jasny środek w samochodzie stojącym w salonie, fotel kierowcy był mocno  uwalony od jeansów a odcisków i śladów po palcach nie brakowało.......
Toyota Corolla SD 2018

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Listopada 2019, 19:42:36 »
Wstawki na fotelach są wpadające w szarość.Samochody wystawowe są macane przez tysiące ludzi.więc takie porównanie jest bez sensu.Ciemne też się brudzi i chyba na nim widać więcej.Ocenić będzie można po roku lub więcej.Teraz to świeżynki więc każdy dmucha i uważa.

Offline JakubM83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Listopada 2019, 19:55:52 »
Zamówiony sedan w kolorze Celestian Grey z jasnym wnętrzem
Będzie ładnie

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Listopada 2019, 20:00:20 »
Samochody wystawowe są macane przez tysiące ludzi.więc takie porównanie jest bez sensu.

Byłem w Toyocie w niedzielę, w salonie spędziłem ponad godzinę i przez ten czas samochód był oglądany przez jedną osobę ;) Corolle, Rav 4, Yarisy były oblegane....... więc nie wiem gdzie te tysiące, skoro samochód na salonie stał od 2 dni.
Toyota Corolla SD 2018

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Listopada 2019, 20:04:48 »
Jednym słowem oglądał go jakiś brudas przed tobą.A obsługa salonu to zignirowały i zastawiły brudny samochód

Offline yunior81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Listopada 2019, 20:20:34 »
Jednym słowem oglądał go jakiś brudas przed tobą.A obsługa salonu to zignirowały i zastawiły brudny samochód

Uparty jesteś..... jasna skóra była ubrudzona na niebiesko od jeansów - nie twórzmy teorii spiskowych. Nie była ubrudzona  na czarno szaro itd. Mam znajomego, który się lubuje w jasnych środkach i sam twierdzi, że trzeba dużo czasu poświęcić na utrzymanie jasnego wnętrza w ładnym stanie. Ja rozumiem, że każdy chwali to co ma ale nie przesadzajmy.....
Toyota Corolla SD 2018

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl