Czesc,
Koledzy, kazdy z was juz przechodzil to niesmiertelne pytanie: co wybrac i dlaczego.
Planuje zakup exe full z jbl i oknem dachowym.
Bardzo pasuje mi nowa Rav4 , mialem ja na caly dzien na testy, posmigalem po gorach i dolinach. Wszystko super, wygodne auto, bardzo przestronne i przyjemne w srodku, duzo systemow bezpieczenstwa,beżowe wnetrze jest genialne, system infotainment faktycznie slaby i jedyny duzy minus: w testowym aucie w wersji exe+jbl radio gralo fatalnie, jak ihopne wsadzony do pudelka po butach - zwlaszcza na Bluetooth, samo z siebie radio troszke lepiej gralo jesli muzyka nie szla ze zrodla z telefonu, dlaczego tak jest? Czy mam cos ustawione zle w telefonie? Mercedes mial podobny problem. W moim aucie muzyka przez Bluetooth gra normalnie, bez spadku jakosci.
Przejechalem sie na drugi dzien Hodna hybrid CRV ale za krotka zeby cos porownac. Pierwsze wrazenia ok, super wyciszenie, ale wnetrze jakos do mnie nie przemawia... cos jest nie tak z designem. Za to system muzyczny w crv jest po prostu rewelacyjny! niestety honda nie chce dac auta do testu na pol dnia tylko 15 min z pracownikiem salonu :( slabo zeby sie dogadac z autem
Biore takze do testow Lexusa Nx choc mniej mi sie podoba wnetrze lexusa od toyoty.
Wlasnie mialem do testow Mercedesa Glc 250. Prowadzi sie o niebo lepiej; fotele bardzo dobrze trzymaja, wszystko o polke wyzej ale szczerze mowiac nie wiem czy to auto jest warte duzej doplaty.
Benzyna pali jakies 12/13l... ale silnik pracuje bardzo ok. Na minus - auto wydaje sie male, takie skurczone, troche sie siedzi jak w ciasnej kapsule, nie za bardzo lubie to scisniecie. Wole cruisera niz jakies sportowe wrazenia, nie lubie szaleć autem.
Generalnie nie tyle chodzi o cene co o ?calosc?. Dla mnie Toyota i Benz GLC a nawet X3 to tylko samochody i ja osobiscie je stawiam obok siebie bo to tylko auta...jezdze xc60 i wrazenia po rav4 byly takie ze wole toyote od volvo!
Honde Hybrid crv w wersji full jestem w stanie wyrwac za ok 175tys. (!).
Benz Glc - wiadomo jest drozszy ale cena po wielkich rabatach zbliza sie bardzo do rav4!
Nie wiem jakim cudem podajecie cene rav4 exe za 180tys!? Jak ja robie konfiguracje to zawsze jakby nie bylo wychodzi mi 207tys! A salon w Krakowie nie chce nawet slyszec o rabatach...
Czy jezdzilismy powyzszymi autami? Czy kupilisbyscie ponownienRav4? Nie zalujecie wyboru?
Jakby ta toyota byla za 180 to ok wydac 207 na rav4 a no 220 na glc to juz inna historia...zwlaszcza ze crv kosztuje 175 full wypas.. a w koncu to tylko auto i najwazniejsze zeby sie nie psulo!
Co myslicie?
Pomozcie mi troche w wyborze bo ja sie slabo znam na autach.