Autor Wątek: Hak holowniczy  (Przeczytany 42632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Hak holowniczy
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Października 2023, 22:50:27 »
3 tablice mozna miec na np bagaznik montowany na klape - bez hak.

wpisy w dowodzie rejestracyjnym jak masz hak i 3 tablice powinny byc 2:
hak jako hak
3 tablica jako bagaznik

problem z ujawnieniem haka to problem nie Toyoty ale polskich przepisow. Poprzednio mialem auto z VW, nowka, hak na linii produkcyjnej z fabryki, opuszczany z przycisku i wiecie co? jal odebralem dowod to zdzwinienie - nie ma wbitego haka. Nawet jak auto wyjezdza z fabryki z hakiem to musisz odwiedzic SKP i zrobic przeglad - czysta glupota
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2023, 23:06:01 wysłana przez bartsob »

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Października 2023, 22:55:55 »
Panowie a jak jest homologacją haka do hybrydy.Przez przypadek zobaczyłem na forum camry że nie ma homologacji na hak i ona nie ma homologacji na bagażnik dachowy

w hybrydzie z 2020, montowany przez ASO bez problemu, przed odbiorem auta

teraz w hybrydzie 2023 tak samo

roznica jest taka, ze o ile pamietam w 2020r nie bylo w cenniku Corolki haka i niektore ASO nie chcialy go montowac. Teraz jak wejdziesz na konfigurator to jako opcje dodatkowa mozesz zazmaczyc hak

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Października 2023, 08:42:04 »
Panowie a jak jest homologacją haka do hybrydy.Przez przypadek zobaczyłem na forum camry że nie ma homologacji na hak i ona nie ma homologacji na bagażnik dachowy

roznica jest taka, ze o ile pamietam w 2020r nie bylo w cenniku Corolki haka i niektore ASO nie chcialy go montowac. Teraz jak wejdziesz na konfigurator to jako opcje dodatkowa mozesz zazmaczyc hak
Przed ODBIOREM ale po REJESTRACJI raczej.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline goofacz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Października 2023, 09:07:34 »
Dzięki za odpowiedzi!

A jak to jest z integracją haka z elektroniką auta (czujniki, awaryjne hamowanie). Corolla TS oficjalnie może mieć hak i jest to przewidziane przez producenta, tak? Czy w związku z tym mogę oczekiwać, że te systemy będą się "inteligentnie" reaktywować jak podłącze przyczepę? A każde inne zachowanie (to jak jak jeden z Was pisał wcześniej) to po prostu wada montażowa i mogę to zgłaszać na gwarancję/reklamację? A może to zależy od haka?

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Października 2023, 10:06:02 »

dokladnie ale tj pisalem - nawet jak bys mial hak montowany w fabryce to dodatkowo musialbys pojechac na SKP na przeglad haka aby wbic w dow rejestracyjny  aby z niego korzystac - z wlasnego doswiadczenia pisze

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Hak holowniczy
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Października 2023, 10:26:25 »

Ja mialem hak montowany w Mszczonowie. Auto odebrałem i rejestrowałem po ogledzinach juz na miejscu. Bujda na resorach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Października 2023, 10:34:53 »
Dzięki za odpowiedzi!

A jak to jest z integracją haka z elektroniką auta (czujniki, awaryjne hamowanie). Corolla TS oficjalnie może mieć hak i jest to przewidziane przez producenta, tak? Czy w związku z tym mogę oczekiwać, że te systemy będą się "inteligentnie" reaktywować jak podłącze przyczepę? A każde inne zachowanie (to jak jak jeden z Was pisał wcześniej) to po prostu wada montażowa i mogę to zgłaszać na gwarancję/reklamację? A może to zależy od haka?

Ja mam oryginalny hak i wiązkę by Toyota za górę złotówek. Wszystko zamontowane w ASO przed wydaniem auta. Jak już wyżej pisałem integracji z elektroniką auta nie ma a Toyota na moje wątpliwości odpisała, że tak ma być i nie ma możliwości by działało to automatycznie.

Jeżeli komuś przyda się taka informacja to w moim przypadku numery części Toyota:
 - hak: Part Number PW960-02006
 - wiązka: Part Number PW5D0-02562

Offline goofacz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 13 Października 2023, 11:16:10 »
Ja mam oryginalny hak i wiązkę by Toyota za górę złotówek. Wszystko zamontowane w ASO przed wydaniem auta. Jak już wyżej pisałem integracji z elektroniką auta nie ma a Toyota na moje wątpliwości odpisała, że tak ma być i nie ma możliwości by działało to automatycznie.

Jeżeli komuś przyda się taka informacja to w moim przypadku numery części Toyota:

Super, to trochę zaczyna brzmieć jak nieśmieszny żart. Jeszcze nie odebrałem auta, a już zbiera się lista problemów.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Października 2023, 11:29:21 »
Dzięki za odpowiedzi!

Zestaw pownien miec 3 rzeczy, hak, wiazka i uchwyt do przelozenia czujnika ruchy noga.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 13 Października 2023, 11:37:53 »
Nie mam elektrycznie otwieranego bagażnika więc u mnie taki czujnik nie występuje.

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Października 2023, 11:45:21 »
W moim przypadku hak: Part Number PW960-02008(kupiłem od kolegi, którego Corolla nie może mieć założonego haka) i za tydzień montaż w ASO. Niestety nie wiem jaką wiązkę mi zabudują. Koszt to wiązka 624 PLN + 1100 PLN montaż z wbiciem haka do DR. Nie mam pojęcia czym oba haki się różnią poza numerem. Mój jest odpinany do góry.

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Października 2023, 12:11:52 »
� - hak: Part Number PW960-02006
Ten jest wypinany horyzontalnie.

Offline goofacz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Października 2023, 20:48:48 »
Ja niedługo odbieram TS Executive 2.0 z wypinanym hakiem. Dealer zapewnił mnie, że da się taki hak zamontować z zachowaniem wszystkich funkcji. Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę się podzielić później modelem haka itp.
Ja poproszę o info. Mam zamówioną taką samą wersję, więc chętnie dowiem się co wybrałeś oraz później jak to wygląda po odbiorze już po montażu.

Odebrałem auto, mam hak GDW T60. Otwieranie bezdotykowe działa, czujnik został nieznacznie przesunięty. Za dwa tygodnie będę miał dostęp do bagażnika rowerowego, to przetestuję jak to działa z czujnikami i awaryjnym hamowaniem.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #73 dnia: 20 Października 2023, 20:58:48 »
Czyli w Corolli można a w Camry kurde nie

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Października 2023, 12:56:46 »
Czyli w Corolli można a w Camry kurde nie

Specjaliści z TME stwierdzili, że Camry jest dla Dyrektorów i Prezesów, a oni ani haka ani bagażnika dachowego nie potrzebują. Rowery i narty wozi za nimi służba. :) (w Corolli) :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl