Autor Wątek: Wycieraczki na przednią szybę do C-HR  (Przeczytany 2731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
Wycieraczki na przednią szybę do C-HR
« dnia: 04 Grudnia 2019, 07:00:24 »
Witam kupował ktoś już wycieraczki?Oryginalne od wyjazdu z salonu robiły smugi i ogólnie tragicznie zbierają,czas się pozbyć tego tureckiego szajsu,na allegro jest jakiś wybór,podpowiedzcie

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: Wycieraczki na przednią szybę do C-HR
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudnia 2019, 17:18:07 »
Witam kupował ktoś już wycieraczki?Oryginalne od wyjazdu z salonu robiły smugi i ogólnie tragicznie zbierają, czas się pozbyć tego tureckiego szajsu, na allegro jest jakiś wybór,podpowiedzcie

Z twoich wpisów wnioskuję że C-HR który kupiłeś to wyjątkowo złośliwa bestia  :o
Mój C-HR jeździ już trzeci rok i wycieraczki mają się dobrze :good:

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudnia 2019, 17:59:00 »
Wystąpiły chyba wszystkie usterki jakie tylko są możliwe w tym modelu dlatego wybaczcie mi ,że czasami jestem wkurzający i złość przelewam na Was,zraziłem się potężnie do tej marki ale się nie poddaje,zaraz koniec gwarancji a ja jak się mocno zdenerwuje to rozbiore tego swojego dziada na śrubki i złoże jeszcze raz lepiej niż turecka fabryka :grin: pozdro

Offline tomasz2006

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudnia 2019, 18:21:36 »
Też miałem ten problem od początku z wycieraczkami . Busch Aerotwin działają bez problemów .

Offline przemo3336

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2019, 19:46:10 »
Ja kupilem Valeo Silencio jak na razie miesiac jezdze i jest ok o niebo lepiej od oryginalnych

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Grudnia 2019, 06:11:24 »
Z twoich wpisów wnioskuję że C-HR który kupiłeś to wyjątkowo złośliwa bestia 
Mój C-HR jeździ już trzeci rok i wycieraczki mają się dobrze

Mój też już 3 rok na fabrycznych.

Tak z ciekawości dibo75 to jaki samochód miałeś wcześniej i czy byłeś z niego zadowolony? :-)

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Grudnia 2019, 07:12:47 »
Poprzednik VW Golf 1.9tdi 10 lat praktycznie od nowości,w ostatnim roku zaczyło się sypać dosłownie wszystko ale to już było 12 letnie auto,sprzedałem i już szykowałem się do zakupu kaszkaja a tu w telewizji reklama Chr,zakochałem się od pierwszego wejrzenia,test hybrydowego mnie rozczarował ale benzyna mi podpasowala i tak już 3lata z liderem niezawodności...

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Grudnia 2019, 22:18:39 »
Bosch Aero twin - też niedawno założyłem - lepsze od oryginalnych :) te od początku mazały ale miałem nadzieje ze się "wyrobią".
Chyba każde od oryginalnych lepsze - serwis za nie 160 PLN woła - niewarte tej ceny.  Zaczepy tylko nietypowe/specyficzne i na to warto zwrócić uwagę.
wilkq

mattman

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Grudnia 2019, 13:17:28 »
Też mam firmy Bosch, zdają egzamin.

W Rav4 zrobiłem 58000 km i sprzedałem auto z pierwszymi wycieraczkami, które do dnia sprzedaży doskonale radziły sobie z oczyszczaniem szyby. W C-HR, po 40000 km wycieraczki miały dość... Płyny  tylko markowe (bez smrodu denaturatu w cenie dwucyfrowej ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl