Autor Wątek: Awaryjne Hamowanie Toyki  (Przeczytany 4098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregtrix

• Prawie Toyot
Awaryjne Hamowanie Toyki
« dnia: 07 Grudnia 2019, 16:04:41 »
Witam!
Wczoraj miałem dość nieprzyjemną sytuację na drodze. Jadąc trasą szybkiego ruchu zmuszony byłem dość ostro hamować przed przeszkodą. Najpierw pojawił się komunikat na wyświetlaczu HAMUJ. Nacisnąłem na hamulec ale system stwierdził że na pewno nie wyhamuje i Toyka sama zahamowała przed poprzedzającym autem. System antykolizyjny zadziałał w 100% i o mało nie straciłem zębów na przedniej szybie. Tak więc Safety Sense działa i Toyotka ocalała i oby to się nie powtórzyło.
NIELOT!!!

Offline zdenek2007

• Toyot Chodzacy
Odp: Awaryjne Hamowanie Toyki
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2019, 21:16:23 »
System jeżeli chodzi o hamowanie jest dość skuteczny  :good: ja miałem też nieprzyjemną sytuacją gdy pojazd jadący przede mną skręcał w poprzeczną w prawo, ja widziałem że skręca a system niestety nie  :song: toska stanęła dęba już na pustej drodze  :wallbash:

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2019, 22:32:49 »
System jeżeli chodzi o hamowanie jest dość skuteczny   ja miałem też nieprzyjemną sytuacją gdy pojazd jadący przede mną skręcał w poprzeczną w prawo, ja widziałem że skręca a system niestety nie   toska stanęła dęba już na pustej drodze 

Miałem podobną sytuację Aurisem. Auto przede mną skręcało w lewo. Auris nie wyhamował do zera, ale konkretnie depnął po hamulcach.

i o mało nie straciłem zębów na przedniej szybie

Pasy zapinaj... :-P

Offline Gregtrix

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2019, 21:38:38 »
Pasy zapinaj...
Zapinam, zapinam
NIELOT!!!

Offline QuoVadis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Grudnia 2019, 22:29:01 »
To automatyczne hamowanie działa też bez włączonego tempomatu? Może głupie pytanie, ale wolę nie sprawdzać :-)

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Grudnia 2019, 05:06:01 »
Działa bez tempo.

Offline Kmicic

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Grudnia 2019, 07:55:51 »
Miał ktoś z Was, podobną sytuację z pieszym?

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Grudnia 2019, 08:30:20 »
Wykrywa też pieszych,ten system działa genialnie nawet podczas dużego deszczu chociaż zdarzaja się zawiechy głównie podczas opadów deszczu

Offline Eryk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Grudnia 2019, 10:30:25 »
System jest działa mi niestety raz zadziałał niepotrzebnie jadąc w słoneczny dzień za motocyklistą wjeżdzaliśmy pod wiadukt i nie wiem co było przyczyną może cień nie mam pojęcia nic nie było w pobliżu do słownie po wjeździe pod wiadukt toyka nagle zahamowała chyba nawet nie było ostrzeżenia dobrze że nic z tyłu nie jechało .
nie zbliżyłem się do tego motocyklisty jechaliśmy mn. wiecej ze stała prędkością w granicach 40-50 km/h , poprostu coś kamera wykryła i zadziałała z tego co się orientuje właśnie pieszy jest wykrywany przez kamere

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Grudnia 2019, 15:52:56 »
W tym temacie nie usłyszycie mojego narzekania  :grin: ,radar w porównaniu do Audi i VW wygrywa bezapelacyjnie, testowaliśmy trzy auta na przyfirmowym lotnisku i Toyka dosłownie rozwaliła konkurencję jeśli chodzi o wykrywanie przeszkód i automatyczne zatrzymywanie,wszystkie auta z 2016

Offline Gregtrix

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Grudnia 2019, 20:13:04 »
Potwierdzam działa bez Tempomatu
NIELOT!!!

Offline ciapus4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Grudnia 2019, 22:17:15 »
Działa dobrze, kiedyś zagapiłem się i bym wyrąbał w dupkę, ale system zadziałał, i jeszcze oczywiście panika i stopoa na hamulec.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl