Autor Wątek: RAV4 2019 - ruszające się, "pracujące" uszczelki w drzwiach  (Przeczytany 1985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pafcio01

• Toyot Leżący
  • *
Przejechałem Ravką pierwszą długą trasę ok 2600 km i bardzo drażniącą rzeczą są uszczelki, które słychać jak się ruszają w czasie jazdy. Nie wiem czy był akurat jakiś mocny wiatr czy to kwestia dużej prędkości autostradowej.
Czy u Was też coś takiego występuje?

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 - ruszające się, "pracujące" uszczelki w drzwiach
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudnia 2019, 12:38:14 »
Możesz opisać o co chodzi? U mnie przy dużej prędkości (>130kph) słychać w prawej strony gdzieś w okolicach głośnika na desce rozdzielczej szum.

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Grudnia 2019, 14:10:53 »
polecam zwykły silikon w sprayu, pryskasz , przecierasz i na kilka miesięcy cisza, testowane we wszystkich używanych autach.

Offline pafcio01

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2019, 14:21:16 »
Tylko że ja nigdy nie miałem z tym problemu, żeby ingerować w uszczelki w aucie. I skoro to jest nowe auto wydawało mi się, że coś jest nie tak. Ale dzięki za wskazówkę spróbuję i dam znać. To że będą hałasowały może się uda zniwelować ale ich ruch nadal jakiś tam będzie.

Offline Akrobat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Grudnia 2019, 20:41:33 »
Możesz opisać o co chodzi? U mnie przy dużej prędkości (>130kph) słychać w prawej strony gdzieś w okolicach głośnika na desce rozdzielczej szum.

Mam to samo. Przy ok. 140 km/h słychać wewnątrz w okolicy prawej kratki dziwny dźwięk.

Offline KonradMK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Grudnia 2019, 01:07:22 »

Mam to samo. Przy ok. 140 km/h słychać wewnątrz w okolicy prawej kratki dziwny dźwięk.

Podjadę do ASO jak będę miał chwilę, wygląda na to że wiatr gdzieś hula.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Grudnia 2019, 20:46:26 »
U mnie to samo, nie dość, że przy dłuższej jeździe jest to zwyczajnie męczące - szum jest głośny to ostatnio jechałem w mgle w zakresie temperatury od -1 do +3 i zwyczajnie w świecie miałem ramiona i ręce od strony szyby zmarznięte. Pod względem karoserii i wygłuszenia to auto to dramat.

Offline 1690s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Grudnia 2019, 14:59:20 »
Sprawdźcie sobie czy przypadkiem uszczelka w drzwiach jest dobrze zamontowana. Ja sobie jeździłem jakiś czas, aż któregoś razu na autostradzie słyszę dziwny dźwięk po lewej stronie. Patrzę, a uszczelka od wewnątrz jest jakby w połowie źle osadzona. Powodowało to po dotknięciu palcem szyby taki jakby chrobot. Wyciągnąłem siłą ten fragment źle osadzonej uszczelki ale dźwięk pozostał. Przy okazji wymiany kół w ASO zgłosiłem ten problem. Przyjęli reklamacje i tu najlepsze, na nową uszczelkę czeka się 1 miesiąc, zamówili wymienili i póki co jest Ok.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl